Już mnie się dni tygodnia mieszają- efekt pracy świątek piątek.ashir pisze: ↑17 wrz 2022, 12:53Ale dzisiaj sobota.Stary Pingwin pisze: ↑17 wrz 2022, 10:38W niedzielę tramy wyjeżdżają z zakładów do godziny 11 z minutami.![]()
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2022
-
Re: Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2022
miłośnik 13N
-
- Kontakt:
Dziś znowu mecz na Narodowym i pewnie jak zwykle po jego zakończeniu zamkną most Poniatowskiego. Tak się zawsze zastanawiałem, czy nie ma możliwości by utrzymać ruch tramwajów, np. poprzez wygrodzenie torowiska, tak by kibice nie wchodzili?
-
Oj a ja mam co najmniej poważne wątpliwości czy takie masy upchnie się na półtora pasa oraz czy szturm takich potoków na tramwaje nie zatka ich na amen.
Wysłane z mojego CPH1941 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego CPH1941 przy użyciu Tapatalka
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 

Wątpię aby przy dość wąskim torowisku ktokolwiek zgodził się na stałe wygrodzenie, które będzie pułapką w przypadku awarii. A jakikolwiek tymczasowy element pewnie dość szybko zostanie przewrócony na tory, bo wiadomo jak to z tłumem kibiców bywa...
Na moście Północnym też masz stałe wygrodzenie (chociaż z nieco innych powodów) i też jest to pułapka w razie awarii. Też uważam, że mogłoby tam powstać stałe wygrodzenie a nawet i w czasie przechodzenia kibiców niech tramwaje jadą z ograniczoną prędkością dla bezpieczeństwa, bo każdorazowe wstrzymywanie tam ruchu przynosi więcej szkód niż pożytku. Zresztą organizacja tam po każdym wydarzeniu na Stadionie to jakiś smutny żart, mam wrażenie, że niedasizm w tym przypadku stał się już normą.... 
A zamiast wprowadzać tyle utrudnień, wystarczyłoby odgrodzić torowisko, tramwaje kursowałyby normalnie (wraz z zasileniami na trasie podstawowej), północna strona mostu do ruchu pieszego a po południowej stronie mostu rozwozowa komunikacja autobusowa (na odcinku Rondo Waszyngtona - rondo de Gaulle'a wprowadzić ruch w obie strony po jednej nitce). Kto chce idzie pieszo, kto chce korzysta z komunikacji miejskiej. Rozwiązań jest masa, trzeba tylko chcieć je wcielić w życie.

A zamiast wprowadzać tyle utrudnień, wystarczyłoby odgrodzić torowisko, tramwaje kursowałyby normalnie (wraz z zasileniami na trasie podstawowej), północna strona mostu do ruchu pieszego a po południowej stronie mostu rozwozowa komunikacja autobusowa (na odcinku Rondo Waszyngtona - rondo de Gaulle'a wprowadzić ruch w obie strony po jednej nitce). Kto chce idzie pieszo, kto chce korzysta z komunikacji miejskiej. Rozwiązań jest masa, trzeba tylko chcieć je wcielić w życie.

-
- Kontakt:
bartoni722 pisze: ↑22 wrz 2022, 18:39Oj a ja mam co najmniej poważne wątpliwości czy takie masy upchnie się na półtora pasa oraz czy szturm takich potoków na tramwaje nie zatka ich na amen.
Byłem w czerwcu na meczu z Belgią i wcale wtedy nie było wielkiego zwartego tłumu kibiców jak na Euro 2012, więc nie sądzę by był problem ze zmieszczeniem wszystkich na jezdni w kierunku centrum, czy wywracaniem barierek. Zresztą, jakby jeździły tramwaje i ewentualnie autobusy na drugiej jezdni, to przecież część osób by je wybrała i tłum pieszych byłby mniejszy.
Na czym polega zakończenie trasy linii 20 na przystanku Bródnowska? Tam jest przeplotka?
ŁK
Zawracanie na Rondzie Żaba torem technicznym.

- AdamKlocusky
- Kontakt:
20?Łukasz pisze:Na czym polega zakończenie trasy linii 20 na przystanku Bródnowska? Tam jest przeplotka?
1 13 20 22 124 137 138 154 206 307 340 406 444 460 462 512 517 805 N12
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Aha. To wiele wyjaśnia. Kompletnie zapomniałem o biegu.Emyl pisze:Utudnienia spowodowane maratonem.
1 13 20 22 124 137 138 154 206 307 340 406 444 460 462 512 517 805 N12
Remont prawdopodobnie odbędzie się dopiero w listopadzie.AdamKlocusky pisze: ↑10 wrz 2022, 23:10Szykują się niebawem remonty torowiska tramwajowego na Targówku: https://tw.waw.pl/remont-zaba/

Po tylu latach powinien znaleźć się ktoś odważny, kto powie, że król jest nagi i nie ma mas ludzkich:bartoni722 pisze: ↑22 wrz 2022, 18:39Oj a ja mam co najmniej poważne wątpliwości czy takie masy upchnie się
- ani na moście,
- ani w tramwajach,
- ani w autobusach rozwozowych,
- ani w SKMkach/pociągach,
- ani w metrze.
Po prostu. Zatkania wszystkiego można było spodziewać się na EURO. Teraz widać, że ludzie... dosyć mocno się rozpraszają i nigdzie nie ma większych utrudnień, a jeśli nawet, to dosłownie przez chwilę.