[M2] Otwarcie i eksploatacja

Moderatorzy: JacekM, person

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Posty: 5937
Rejestracja: 13 wrz 2009, 16:34
Lokalizacja: M9 ▸ Kinostr.
Kontakt:

[M2] Otwarcie i eksploatacja

Post autor: Emyl » 08 mar 2015, 3:38

Wszelkie kwestie związane z otwarciem M2 omawiać będziemy w tym temacie. Have fun! :)

ashir
Posty: 25997
Rejestracja: 14 paź 2009, 16:36
Lokalizacja: Targówek

Post autor: ashir » 08 mar 2015, 7:30

To pragnę poinformować, że M2 dzisiaj startuje o 9:30 i w dniu dzisiejszym przejazdy nową linią metra są darmowe! :)

reserved
Posty: 13980
Rejestracja: 27 gru 2005, 17:51
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: reserved » 08 mar 2015, 7:52

Ja bym się tak tą darmowością nie cieszył... ale będą tłumy...

Stary Pingwin
Posty: 4981
Rejestracja: 11 lis 2009, 11:48

Post autor: Stary Pingwin » 08 mar 2015, 10:49

Dlaczego otwarcie było na stacji Świętokrzyska? Stacja Rondo Daszyńskiego nie funkcjonuje?
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
yavorius
Posty: 2355
Rejestracja: 13 cze 2007, 15:11
Lokalizacja: Prosto i w czwartek w prawo

Post autor: yavorius » 08 mar 2015, 11:03

Może dlatego, że to skrzyżowanie z pierwszą linią.
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522

Awatar użytkownika
winnux8
Posty: 932
Rejestracja: 07 mar 2013, 16:50
Lokalizacja: Tarchodwory

Post autor: winnux8 » 08 mar 2015, 14:41

Serdeczne podziękowania dla kogokolwiek kto to wymyślił żeby nie podawać oficjalnie godziny ani daty do czasu gdy normalni ludzie śpią, takie traktowanie mieszkańców skutecznie odstraszyło mnie od pójścia na otwarcie (bo przecież mieszkańcy muszą siedzieć po nocach i śledzić informacje który poda Wielmożna Władza!).
Regularnie podróżuję: M1, 2, 17, 133, 186, 509
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Posty: 5937
Rejestracja: 13 wrz 2009, 16:34
Lokalizacja: M9 ▸ Kinostr.
Kontakt:

Post autor: Emyl » 08 mar 2015, 14:44

No tak, a oprócz tego wszyscy mieszkańcy muszą być na stacji Świętokrzyska i pojechać pierwszym pociągiem. Bardzo dobrze zrobili, bo inaczej albo część chętnych znalazłaby się na torach albo trzeba by było zamknąć stację po wejściu nań określonej liczby pasażerów.

ashir
Posty: 25997
Rejestracja: 14 paź 2009, 16:36
Lokalizacja: Targówek

Post autor: ashir » 08 mar 2015, 14:55

winnux8 pisze:Serdeczne podziękowania dla kogokolwiek kto to wymyślił żeby nie podawać oficjalnie godziny ani daty do czasu gdy normalni ludzie śpią, takie traktowanie mieszkańców skutecznie odstraszyło mnie od pójścia na otwarcie (bo przecież mieszkańcy muszą siedzieć po nocach i śledzić informacje który poda Wielmożna Władza!).
Nie musiałeś, wystarczyło rano wcześniej wstać. Dopiero od 6:55 było wszystko wiadomo. :razz: Przy czym pierwsze pociągi wystartowały z pasażerami i tak później, a nie jak planowano o 9:30. :wink:
Emyl pisze:No tak, a oprócz tego wszyscy mieszkańcy muszą być na stacji Świętokrzyska i pojechać pierwszym pociągiem. Bardzo dobrze zrobili, bo inaczej albo część chętnych znalazłaby się na torach albo trzeba by było zamknąć stację po wejściu nań określonej liczby pasażerów.
Ja nie wiem co takiego jest wyjątkowego na Świętokrzyskiej, żeby tam specjalnie mieli wszyscy jechać. Przecież chyba nie przejście się łącznikiem, którym można się było przejść w czasie Dnia Otwartego w listopadzie zeszłego roku. :razz:

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)
Posty: 2271
Rejestracja: 15 paź 2009, 19:42
Lokalizacja: Warszawa - Witolin
Kontakt:

Post autor: Gontar » 08 mar 2015, 14:56

Mam pytanko, może ktoś się orientuje. Zakładam ze Inspiro z M2 zjeżdża na Kabaty. Czy ono jedzie jako przejazd techniczny czy jest to może kurs wariantowy z Daszyńskiego na Kabaty? A może włącza się od Centrum jako M1?

Awatar użytkownika
winnux8
Posty: 932
Rejestracja: 07 mar 2013, 16:50
Lokalizacja: Tarchodwory

Post autor: winnux8 » 08 mar 2015, 14:59

ashir pisze:Nie musiałeś, wystarczyło rano wcześniej wstać. Dopiero od 6:55 było wszystko wiadomo. :razz:
I wstałbym i by się okazało że nic nie napisali, po stukrotnym przekładaniu otwarcia ja już im w tym temacie nie ufam :P
ashir pisze:Przecież chyba nie przejście się łącznikiem, którym można się było przejść w czasie Dnia Otwartego w listopadzie zeszłego roku. :razz:
Oj, chyba zamknięte było.
Regularnie podróżuję: M1, 2, 17, 133, 186, 509
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!

ashir
Posty: 25997
Rejestracja: 14 paź 2009, 16:36
Lokalizacja: Targówek

Post autor: ashir » 08 mar 2015, 15:07

Łącznik był na całej długości dostępny, tylko przejście z jednego peronu na drugi uniemożliwiała jedynie metalowa "kotara", którą też ciekawscy ludzie próbowali przesuwać. :razz:

Awatar użytkownika
winnux8
Posty: 932
Rejestracja: 07 mar 2013, 16:50
Lokalizacja: Tarchodwory

Post autor: winnux8 » 08 mar 2015, 15:08

No to jak zwykle miałem pecha bo jak byłem to było zamknięte :D
Regularnie podróżuję: M1, 2, 17, 133, 186, 509
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!

Awatar użytkownika
pawcio
Posty: 23343
Rejestracja: 16 gru 2005, 13:53
Lokalizacja: Os. Wilga
Kontakt:

Post autor: pawcio » 08 mar 2015, 15:10

winnux8 pisze:Serdeczne podziękowania dla kogokolwiek kto to wymyślił żeby nie podawać oficjalnie godziny ani daty do czasu gdy normalni ludzie śpią, takie traktowanie mieszkańców skutecznie odstraszyło mnie od pójścia na otwarcie (bo przecież mieszkańcy muszą siedzieć po nocach i śledzić informacje który poda Wielmożna Władza!).
Jakoś pierwszy pociąg z Daszyńskiego ocierał się o niezabieralność czyli informacja była dokładnie na tyle dobrze dostępna na ile powinna aby nie wygenerować niepotrzebnych problemów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

ashir
Posty: 25997
Rejestracja: 14 paź 2009, 16:36
Lokalizacja: Targówek

Post autor: ashir » 08 mar 2015, 15:13

Zamknięte to było tylko jak chciałeś przejść z M1 do M2, w drugą stronę można było przejść. Tylko wycieczka się kończyła właśnie pod przesuwną metalową "kotarą" przy stacji dla M1, żeby celowo nie przechodzić do pierwszej linii metra, ale łącznik cały pokazali, choć mało osób wtedy chyba się zorientowało, że jest możliwość zobaczenia tego łącznika. :)

ashir
Posty: 25997
Rejestracja: 14 paź 2009, 16:36
Lokalizacja: Targówek

Post autor: ashir » 08 mar 2015, 15:15

pawcio pisze:Jakoś pierwszy pociąg z Daszyńskiego ocierał się o niezabieralność czyli informacja była dokładnie na tyle dobrze dostępna na ile powinna aby nie wygenerować niepotrzebnych problemów.
To jakiś/jakieś pociągi włączały się po trasie? Bo pierwszy pociąg z Dw. Wileńskiego (startujący o 9:46) mijał się już z Inspiro na Stadionie Narodowym, w którym była garstka osób, dopiero w następnym był rzeczywiście tłum ludzi. :-k

ODPOWIEDZ