Trasa tramwajowa Dw.Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
Rozumiem, że Goworka to lata 70., al. Reymonta czasy obecne.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
-
https://tramwajdowilanowa.pl/inaczej-na ... bieskiego/
CoNa łączniku pomiędzy jezdniami Witosa oraz za skrzyżowaniem kierowcy pojadą jednym pasem wyłącznie prosto – bez możliwości skrętu w lewo w aleję Witosa.
CoZamknięta zostanie zebra na ulicy Jana III Sobieskiego od strony Limanowskiego i Mangalii.
CoZawieszone zostanie funkcjonowanie przystanków Stegny 01 i GUS 08. Za to uruchomione zostaną przystanki Tor Stegny 51 (w zatoce przystankowej na ulicy Jana III Sobieskiego) oraz Tor Stegny 52 (około 25 metrów za dotychczasowym przystankiem w kierunku ulicy Idzikowskiego).
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Uwolnić zebrę!!!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... pozni.htmlStołeczna pisze:Wkrótce podpisanie aneksu do umowy z wykonawcą największej i najbardziej uciążliwej obecnie inwestycji tramwajowej w Warszawie. Nasze źródło twierdzi, że ulice mogą być rozkopane nawet do 2025 r.
(...)
Z kolei do końca 2023 r. miała być otwarta odnoga głównej trasy przez ul. Gagarina na Sielce. Jednak firma Budimex wciąż nie zaczęła przebudowy jej skrzyżowania z ul. Belwederską. Brakuje też torów na ul. Spacerowej.
Mam dziwne wrażenie, że metro lepiej zarządza kryzysami...
Tak się właśnie zastanawiałem ile to czasu od zakończenia wyborów musi minąć aby ogłosić coś, co było widoczne "gołym okiem" od dawna .
- ZielonyJamnik
Nic dziwnego, samo słowo Budimex powinno znaczyć "opóźnienie".
Tak to, to się chwalą, że największą inwestycja i takie tam. A dziś na odcinku Dolna - Bonifacego to naliczyłem nie więcej niż 15 osób na budowie. Z takim tempem powodzenia
Tak to, to się chwalą, że największą inwestycja i takie tam. A dziś na odcinku Dolna - Bonifacego to naliczyłem nie więcej niż 15 osób na budowie. Z takim tempem powodzenia
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Ale tak ogłaszać przed samorządowymi? To niedobra jest.
Na Kasprzaka też ten syf ciągnie się jak sierp z d..., a piesi to już w ogóle są traktowani jak dodatek (mam tu na myśli burdel z przechodzeniem ronda Tybetu na 4 razy i zamknięty już któryś miesiąc chodnik po południowej stronie Kasprzaka).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Priorytetem jednak powinna być i chyba jest Spacerowa.ZielonyJamnik pisze: ↑17 lis 2023, 10:51Nic dziwnego, samo słowo Budimex powinno znaczyć "opóźnienie".
- ZielonyJamnik
A co to za priorytet jak jest tak, jak napisane w artykule, czyli Gagarina x Spacerowa nawet nie rozkopane
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Najlepsze w budowach odcinków jest to, że jak się robi obsuwa, to nikt nie używa słowa opóźnienie, tylko używa się sformułowania zmiana terminu oddania do użytku
Ja to mam wrażenie, że dla Budimeksu ważniejszy i bardziej prestiżowy jest kontrakt na przebudowę Dworca ZachodniegoZielonyJamnik pisze: ↑17 lis 2023, 10:51Nic dziwnego, samo słowo Budimex powinno znaczyć "opóźnienie".
Tak się spieszą, że przystanek Czarnomorska w ciągu dnia przerzucony w nową lokalizację przed skrzyżowanie i nawet ZTM nie zdążył o tym poinformować .
Na przełomie listopada i grudnia mają otworzyć Spacerową, póki co tylko dla autobusów i tylko w dół.
Pytania zatem są 2: dlaczego nie dla DOP, i dlaczego nie po 1 pasie w dół i w górę. Odciążyłoby to Dolną.
Przy okazji, można by tam pewnie tymczasowo wysłać 172 albo 141.
Pytania zatem są 2: dlaczego nie dla DOP, i dlaczego nie po 1 pasie w dół i w górę. Odciążyłoby to Dolną.
Przy okazji, można by tam pewnie tymczasowo wysłać 172 albo 141.
ŁK