Której perspektywy? Bo obecna jest tak jakby... blisko finiszu.
Trasa tramwajowa na Kasprzaka
Moderator: Wiliam
Mnie wydawało się, że spadła tylko trasa na Gocław (oficjalnie).
Pełzający zamach stanu trwa.
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
N+3.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mam wrażenie, że wróci.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Formalnie nikt jej z planów inwestycyjnych nie wyrzucił. Czy jest na nią wola polityczna, to inna sprawa... natomiast na powrót do perspektywy finansowej 2014-20 (23) nie ma żadnych szans z przyczyn oczywistych.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja pisałem, że trasa na Gocław spadła z obecnej perspektywy unijnej do następnej. Ale czy przy okazji nie znalazła się w limbo jak Modlińska - zobaczymy. A jest przydatna bardziej niż M3.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na następną na razie nie ma co spadać, bo nie wiadomo czy i jakie pieniądze dostanie Warszawa. Patrząc na to, jak sformułowano KPO jestem pełen obaw.
Co w sumie niewiele zmienia, bo dokumentacja projektowa jest zakontraktowana i jest realizowana. Decyzja stanie się pilna, gdy zostanie dociągnięta do etapu materiałów do PnB żeby było wiadomo, czy wniosek i kiedy skladać .
Co w sumie niewiele zmienia, bo dokumentacja projektowa jest zakontraktowana i jest realizowana. Decyzja stanie się pilna, gdy zostanie dociągnięta do etapu materiałów do PnB żeby było wiadomo, czy wniosek i kiedy skladać .
Jak się ma do tego KPO to nie wiem. Wydawało mi się, że KPO to miały być kolejne pieniądze.
Ale też, że do kolejnej perspektywy mazowieckie z Warszawą miało przekroczyć 75% średniego unijnego PKB, co groziło odcięciem finansowania dla całego województwa i stąd PiS zaproponował woj. warszawskie i skończyło się tylko na wydzieleniu regionu w TERYT - ale Warszawie już mogą nie przysługiwać pieniądze na infrastrukturę. I że to uzasadniało budowę metra kosztem tramwajów przez ostatnie 15 lat.
Co oczywiście powinno przekierować siły i środki ze św. metra na łykalne projekty tramwajowe.
Ale też, że do kolejnej perspektywy mazowieckie z Warszawą miało przekroczyć 75% średniego unijnego PKB, co groziło odcięciem finansowania dla całego województwa i stąd PiS zaproponował woj. warszawskie i skończyło się tylko na wydzieleniu regionu w TERYT - ale Warszawie już mogą nie przysługiwać pieniądze na infrastrukturę. I że to uzasadniało budowę metra kosztem tramwajów przez ostatnie 15 lat.
Co oczywiście powinno przekierować siły i środki ze św. metra na łykalne projekty tramwajowe.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
KPO oraz POIŚ 2021-27 będzie przygotowywać i zatwierdzać ta sama ekipa rządowa a więc można spokojnie założyć, że opierając się na tych samych priorytetach.
Aaaa to dlatego Trzaskowski "chce" budowy M3: nie dostanie na nią kasy i będzie mógł walić w PiS.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie komentuję kwestii M3.
No a tramwaj na Kasprzaka zostanie połączony z dworcem Zachodnim dopiero w... 2035.
Warszawa: Miejskie inwestycje tramwajowe bardzo odległe
Super, będziemy się tak bawić z jedną trasą piętnaście lat, bo tu miasto zbuduje ogryzek, tam zbuduje drugi, a jeszcze gdzie indziej trzeci.
Warszawa: Miejskie inwestycje tramwajowe bardzo odległe
Super, będziemy się tak bawić z jedną trasą piętnaście lat, bo tu miasto zbuduje ogryzek, tam zbuduje drugi, a jeszcze gdzie indziej trzeci.
Ale tramwaje nie od wczoraj tak są traktowane, tylko od 15 lat.
Czemu nie chcą budować tramwaju na Rostafińskich? Jest potrzebniejszy niż Zachodni - Grójecka.
Czemu nie chcą budować tramwaju na Rostafińskich? Jest potrzebniejszy niż Zachodni - Grójecka.
-
- Wtyczka z Episkopatu