Aplikacje oparte o dane udostępnione przez m.st. Warszawa

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

karmat
Posty: 49
Rejestracja: 01 gru 2020, 20:25
Lokalizacja: Nowodwory
Kontakt:

Re: Aplikacje oparte o dane udostępnione przez m.st. Warszawa

Post autor: karmat » 20 gru 2020, 10:57

Mnie to bardziej zastanawia miejsce błędu. Jeżeli w ZTM wszystko widzieli na swojej mapie, to problem był raczej z agregacją danych po stronie API UM (chyba że jest inny przepływ?). Skoro wyświetlali się ajenci, TW, L-ki i dosłownie pojedyncze wozy MZA. Tak czy inaczej, trochę czasu zajęła im naprawa.

Flash8222
Posty: 6684
Rejestracja: 14 gru 2005, 23:37
Lokalizacja: Pies wam mordy lizał

Post autor: Flash8222 » 10 mar 2021, 15:02

Od wczoraj mam problem z aplikacją Time4Bus, po uruchomieniu jest ekran startowy ale nic nie ładuje się. Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo, bez zmian. Ktoś ma podobnie?

Awatar użytkownika
kveld
Posty: 1494
Rejestracja: 28 lut 2007, 8:59
Lokalizacja: Marki

Post autor: kveld » 10 mar 2021, 15:49

Flash8222 pisze:
10 mar 2021, 15:02
Od wczoraj mam problem z aplikacją Time4Bus, po uruchomieniu jest ekran startowy ale nic nie ładuje się. Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo, bez zmian. Ktoś ma podobnie?
Potwierdzam. Może Time4Bus się hostował w OVH?

Flash8222
Posty: 6684
Rejestracja: 14 gru 2005, 23:37
Lokalizacja: Pies wam mordy lizał

Post autor: Flash8222 » 10 mar 2021, 17:44

Możliwość taka istnieje.

karmat
Posty: 49
Rejestracja: 01 gru 2020, 20:25
Lokalizacja: Nowodwory
Kontakt:

Post autor: karmat » 10 mar 2021, 20:16

Zgadza się, chociaż ich domena wskazuje na IP zlokalizowane we Francji - Roubaix - Ovh Sas
https://whois.domaintools.com/time4bus.com
a pożar był w serwerowni w Strasburgu

Awatar użytkownika
kveld
Posty: 1494
Rejestracja: 28 lut 2007, 8:59
Lokalizacja: Marki

Post autor: kveld » 11 mar 2021, 10:56

karmat pisze:
10 mar 2021, 20:16
Zgadza się, chociaż ich domena wskazuje na IP zlokalizowane we Francji - Roubaix - Ovh Sas
https://whois.domaintools.com/time4bus.com
a pożar był w serwerowni w Strasburgu
OVH mogło już wykonać jakieś ruchy, zwłaszcza, że wczoraj po południu strona time4bus.com nie działała wcale, a teraz jest "apache default"...

karmat
Posty: 49
Rejestracja: 01 gru 2020, 20:25
Lokalizacja: Nowodwory
Kontakt:

Post autor: karmat » 14 mar 2021, 18:13

Dodałem podstronę z podglądem obsady brygad autobusowych
http://ztm.wawakom.pl/obsada.php

SU89
Posty: 275
Rejestracja: 14 wrz 2016, 14:48
Lokalizacja: 400 metrów od R-5

Post autor: SU89 » 15 mar 2021, 10:35

I Ty to tak ręcznie aktualizujesz?

karmat
Posty: 49
Rejestracja: 01 gru 2020, 20:25
Lokalizacja: Nowodwory
Kontakt:

Post autor: karmat » 15 mar 2021, 14:16

Mam własny format, w którym to przechowuję i zmian dokonuję ręcznie. Nie jestem podłączony do zewnętrznego API. Ten interfejs to tylko wynik końcowy.

Walas
Posty: 16489
Rejestracja: 17 cze 2008, 10:27
Lokalizacja: Pruszków

Post autor: Walas » 29 mar 2021, 5:49

Znowu jakaś awaria że od wczoraj tylko wybrane wozy pokazuje?
1040, 1069
Ulubione wozy: 8112, 8122
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, WKD, R1, R-1, S1

bartoni722
Posty: 11694
Rejestracja: 20 mar 2009, 19:40
Lokalizacja: Z najlepszej dzielnicy Warszawy-czyli Uuk

Post autor: bartoni722 » 29 mar 2021, 10:40

To nie awaria. Zacytuję kolegę SU89 w odpowiedzi na to samo pytanie na jednej z grup na fb:
Wszystkie starsze autobusy, które nie mają 6000p albo nowego marcosystemu nie wyświetlają się, bo nadal mają czas zimowy (więc sygnał jest sprzed 3600 sekund). GPS z Genesis Mobo ma inny zegar niż R&G
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
5744
Posty: 864
Rejestracja: 09 mar 2006, 11:26

Post autor: 5744 » 29 mar 2021, 10:59

Działa 😃
610 Os. Górczewska - Dw. Wschodni (Lubelska).
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".

Awatar użytkownika
5744
Posty: 864
Rejestracja: 09 mar 2006, 11:26

Post autor: 5744 » 08 kwie 2021, 12:55

Linia Z28 to jakaś magiczna, że się nie wyświetla???
610 Os. Górczewska - Dw. Wschodni (Lubelska).
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".

bartoni722
Posty: 11694
Rejestracja: 20 mar 2009, 19:40
Lokalizacja: Z najlepszej dzielnicy Warszawy-czyli Uuk

Post autor: bartoni722 » 08 kwie 2021, 13:09

A ja mam pytanie apropo tramwajów: było sobie dzisiaj kierowanie 15 na PKP Służewiec. W BusLive i Realbusie 15 pokazywała się na objeździe tylko kilka przystanków a potem zawiesił się sygnał i zwiększała się tylko ilość sekund od ostatniego. Podobnie obserwuję w przypadku innych objazdów, np. Jerozolimskich, 7 i 9 pokazują się np. do Okopowej a potem znikają. Pojawiają się znowu po zjechaniu na podstawową trasę. Dlaczego tak się dzieje? Jest jakiś myk gdzie można w takich przypadkach podglądać tramwaje na objazdach? Autobus pokaże choćby nie wiem gdzie i jak daleko zjechał ze swojej trasy.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Paweł D.
Posty: 4114
Rejestracja: 21 sie 2006, 23:50
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Paweł D. » 08 kwie 2021, 14:15

Jakiś czas temu zablokowano wyświetlanie pozycji poza podstawową trasą.

ODPOWIEDZ