Aplikacje oparte o dane udostępnione przez m.st. Warszawa

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Paweł D.
Posty: 4012
Rejestracja: 21 sie 2006, 23:50
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Aplikacje oparte o dane udostępnione przez m.st. Warszawa

Post autor: Paweł D. » 01 lis 2019, 7:40

Właśnie w tej chwili tak jest. Są trzy 01/C09. Realbus pokazuje tylko jedną brygadę, Szmielew trzy (ale też głupieje pozostawiając znaczniki położenia bez opisu). Identycznie jest z C88. Realbus nie radzi sobie ze zdublowanymi brygadami.

Konied Makevski
Posty: 106
Rejestracja: 24 mar 2013, 15:06

Post autor: Konied Makevski » 25 lis 2019, 3:28

Co się dzieje z RealBusem i danymi pojazdów MZA? Jakaś awaria czy złoty przewoźnik znów ma problem z udostępnianiem danych lokalizacyjnych?

Georg
Posty: 4985
Rejestracja: 25 cze 2009, 19:14
Lokalizacja: WARSZAWA
Kontakt:

Post autor: Georg » 25 lis 2019, 6:36

Na BUSLIVE to samo.

Flash8222
Posty: 6561
Rejestracja: 14 gru 2005, 23:37
Lokalizacja: Pies wam mordy lizał

Post autor: Flash8222 » 25 lis 2019, 12:10

Konied Makevski pisze:
25 lis 2019, 3:28
Co się dzieje z RealBusem i danymi pojazdów MZA? Jakaś awaria czy złoty przewoźnik znów ma problem z udostępnianiem danych lokalizacyjnych?
Jak zaznaczysz wszystkie linie to działa normalnie.

michał1984
Posty: 3254
Rejestracja: 02 kwie 2006, 13:08
Lokalizacja: Warszawa-Bródno

Post autor: michał1984 » 07 gru 2019, 8:16

RealBus wyświetla numery taborowe ajentów i to z nazwami modelu :P
Ciekawe czy to na stałe czy jak kiedyś chwilowo :-k
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo :)

SU89
Posty: 249
Rejestracja: 14 wrz 2016, 14:48
Lokalizacja: 400 metrów od R-5

Post autor: SU89 » 07 gru 2019, 13:32

Oby już na stałe :)

Krzysztof_J
Posty: 176
Rejestracja: 19 wrz 2018, 15:34
Kontakt:

Post autor: Krzysztof_J » 07 gru 2019, 13:42

Są też numery taborowe i nazwy typów tramwajów.

alojz
Posty: 2282
Rejestracja: 25 wrz 2010, 22:34

Post autor: alojz » 07 gru 2019, 14:39

Elki też są, super =D>

Awatar użytkownika
KwZ
Posty: 9726
Rejestracja: 05 paź 2008, 22:43
Lokalizacja: z Parku Odkrywców

Post autor: KwZ » 07 gru 2019, 15:03

A ja bie mam podglądu w BusLivie: Problem z danymi operatora przewozów. O co cho?
Pełzający zamach stanu trwa.
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Posty: 5994
Rejestracja: 13 wrz 2009, 16:34
Lokalizacja: M9 ▸ Kinostr.
Kontakt:

Post autor: Emyl » 07 gru 2019, 16:37

Skąd Realbus to bierze i dlaczego inni twierdzą, że nie ma dostępu do takich danych?

Awatar użytkownika
zxcvbnm
Posty: 1600
Rejestracja: 27 paź 2013, 12:12
Lokalizacja: Garażowany w Wawrze

Post autor: zxcvbnm » 07 gru 2019, 19:47

Sama strona nie powala względem konkurencji pod kątem technologii, nie mniej jednak realbus ma szereg potężnych atrybutów dzięki którym jest w tej kategorii liderem.
ZTM ma te dane, ale nie udostępnia publicznie. Pytanie, czy autor ma przyzwolenie czy nie, ale raczej tak.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2

ConecteM
Posty: 28
Rejestracja: 25 cze 2017, 22:54

Post autor: ConecteM » 08 gru 2019, 2:52

Czy Realbus ma jakieś inne źródło swoich danych, bo dziwnym trafem dziś nie działało pokazywanie live odjazdów w mmpk, ani położenie czegokolwiek w buslive, za to realbus działał bez problemu, bądź z opóźnieniem do ok. 1-3 minut...?

Flash8222
Posty: 6561
Rejestracja: 14 gru 2005, 23:37
Lokalizacja: Pies wam mordy lizał

Post autor: Flash8222 » 08 gru 2019, 14:45

Co ciekawe time4bus też zaczął pokazywać taborowe wszystkich wozów w ZTM.

Awatar użytkownika
zxcvbnm
Posty: 1600
Rejestracja: 27 paź 2013, 12:12
Lokalizacja: Garażowany w Wawrze

Post autor: zxcvbnm » 08 gru 2019, 20:25

Dziś spróbowałem dostać się do danych, to serwer świruje:
Obrazek
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Posty: 5994
Rejestracja: 13 wrz 2009, 16:34
Lokalizacja: M9 ▸ Kinostr.
Kontakt:

Post autor: Emyl » 09 gru 2019, 11:54

Flash8222 pisze:
08 gru 2019, 14:45
Co ciekawe time4bus też zaczął pokazywać taborowe wszystkich wozów w ZTM.
Gdzie? O.o

ODPOWIEDZ