Aplikacje oparte o dane udostępnione przez m.st. Warszawa
Re: Szybkie pytanie
Mnie ciekawiłoby narzędzie, które potrafiłoby pokazać rozkład opóźnień dla danej linii na danym przystanku. Np. mając koordynaty geograficzne przystanku i kolejnej brygady, zobaczyć o jakiej godzinie odległość będzie mniejsza niż np. 30 m.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Mam z ostatnich 3 lat historyczne lokalizacje GPS, ale nie mam czasu tego wykorzystać w jakieś aplikacji.
Hej,
W tym momencie nie ma w czynaczas historii lokalizacji, jest jedynie ostatni punkt GPS - jak wyszukasz po numerze taborowym pojazdu, który aktualnie nie przesyła sygnału GPS to pojawi się minimapka z jego ostatnią pozycją.
Kiedyś zbierałem dane historyczne, ale nie przydawały się one zbyt mocno, a zbiór danych rósł bardzo szybko. Wrócę do tego, ale to jest bardzo duży temat
W tym momencie nie ma w czynaczas historii lokalizacji, jest jedynie ostatni punkt GPS - jak wyszukasz po numerze taborowym pojazdu, który aktualnie nie przesyła sygnału GPS to pojawi się minimapka z jego ostatnią pozycją.
Kiedyś zbierałem dane historyczne, ale nie przydawały się one zbyt mocno, a zbiór danych rósł bardzo szybko. Wrócę do tego, ale to jest bardzo duży temat

To jest ciekawa informacja, dobrze żeby ją trzymać historycznie, dopóki wóz nie nada nowego sygnału.
W wolnej chwili mógłbyś dołożyć taką funkcjonalność do GZM (jak już uporają się tam z serwerami).
Ostatnia pozycja jest trzymana historycznie, jest też we wszystkich miastach. Dodałem to kilka dni temu, a GZM nie działa od ponad tygodnia, jak to u nich bywa. Jak wróci sygnał GPS w GZM to powinno tam też działać

ZTM ma takie dane i ma możliwości wyciągnięcia ich niemalże od ręki (z hurtowni danych).
Just sayin'
Kolejny dzień z rzędu jest jakiś problem z danymi dot. lokalizacji pojazdów udostępnianymi przez ZTM, ponieważ przeróżne apki/strony np. MobileMPK, Czynaczas nie pokazują opóźnień i rzeczywistych lokalizacji. Zatem użytkownicy wszystkich takich systemów/appek widzą tylko rozkładowe czasy przejazdu, czyli de facto wszystko off-line. Komu i gdzie to można zgłaszać, żeby naprawiono udostępniane danych?
API UM padło drugi dzień pod rząd ale już działakms pisze: ↑27 paź 2023, 0:05Kolejny dzień z rzędu jest jakiś problem z danymi dot. lokalizacji pojazdów udostępnianymi przez ZTM, ponieważ przeróżne apki/strony np. MobileMPK, Czynaczas nie pokazują opóźnień i rzeczywistych lokalizacji. Zatem użytkownicy wszystkich takich systemów/appek widzą tylko rozkładowe czasy przejazdu, czyli de facto wszystko off-line. Komu i gdzie to można zgłaszać, żeby naprawiono udostępniane danych?
1069, 7722
Ulubione wozy: 6207, 8888
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10(linia elektryczna),
Od dnia 06.03.2023 linia 8 uległa likwidacji
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Chyba jedyna możliwość to zakładka kontakt na stronie: https://api.um.warszawa.plkms pisze: ↑27 paź 2023, 0:05Kolejny dzień z rzędu jest jakiś problem z danymi dot. lokalizacji pojazdów udostępnianymi przez ZTM, ponieważ przeróżne apki/strony np. MobileMPK, Czynaczas nie pokazują opóźnień i rzeczywistych lokalizacji. Zatem użytkownicy wszystkich takich systemów/appek widzą tylko rozkładowe czasy przejazdu, czyli de facto wszystko off-line. Komu i gdzie to można zgłaszać, żeby naprawiono udostępniane danych?
Kolejny dzień z rzędu awaria API UM...
Co tam się dzieje z tym
Co tam się dzieje z tym
1069, 7722
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Koniec października oraz koniec kwietnia to w zasadzie gwarantowane problemy. Coś tam muszą cyklicznie mieszać z konfiguracją.
U mnie np. przestała również działać wtp.waw.pl (przez komórę chodzi). Nask pokazuje ostatnią modyfikację z wczoraj.
U mnie np. przestała również działać wtp.waw.pl (przez komórę chodzi). Nask pokazuje ostatnią modyfikację z wczoraj.
Może jakieś przesilenia wiosenne i jesienne?

Nie zawsze poważne opinie 

Dziś działało ok. 3,5h w szczycie A