SIP na przystankach

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Łukasz
Posty: 8141
Rejestracja: 15 gru 2005, 15:48
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: SIP na przystankach

Post autor: Łukasz » 16 sie 2018, 16:17

Jeszcze minuty nie mają sufiksów „min.”, więc są średnio położone a przez to mało czytelne.
ŁK

dev
Posty: 661
Rejestracja: 01 lut 2010, 18:17

Post autor: dev » 19 sty 2019, 21:09

Czy SIP dla metra jest dostępny przez internet tak jak ten dla tramwajów no i dlaczego nie? :)

lumx
Posty: 143
Rejestracja: 02 kwie 2016, 19:02

Post autor: lumx » 02 kwie 2019, 11:22

Wiadomo coś o tablicach elektronicznych na Puławskiej i Marynarskiej? Jakieś opóźnienie? Według wpisu na stronie TW, 12 tygodni od podpisania umowy mija w najbliższy czwartek, a tablic (nawet wyłączonych) nie widziałem.

michael112
Posty: 1772
Rejestracja: 20 gru 2005, 16:02
Lokalizacja: Korzysta z zespołów 3005, 3006, 3007

Post autor: michael112 » 17 kwie 2019, 12:53

lumx pisze:
02 kwie 2019, 11:22
Wiadomo coś o tablicach elektronicznych na Puławskiej i Marynarskiej? Jakieś opóźnienie? Według wpisu na stronie TW, 12 tygodni od podpisania umowy mija w najbliższy czwartek, a tablic (nawet wyłączonych) nie widziałem.
Dziś po raz pierwszy zauważyłem je na Malczewskiego i Park Dreszera.

Awatar użytkownika
vernalisadonis
Posty: 2697
Rejestracja: 03 cze 2012, 13:12

Post autor: vernalisadonis » 09 cze 2019, 20:49

Od kiedy jest zamontowana tablica z dojazdami tramwajów przy wyjściu z metra centrum przy podziemiu? Duży plus za to.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Komunikacja miejska oraz kolej

Awatar użytkownika
JKTpl
Posty: 3493
Rejestracja: 12 lis 2008, 12:40
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 09 cze 2019, 20:53

vernalisadonis pisze:
09 cze 2019, 20:49
Od kiedy jest zamontowana tablica z dojazdami tramwajów przy wyjściu z metra centrum przy podziemiu? Duży plus za to.
Od prawie roku

lublin42
Posty: 288
Rejestracja: 21 paź 2010, 20:06

Post autor: lublin42 » 08 lis 2019, 0:35

Chyba jakieś drobne zmiany w oprogramowaniu SIP nastąpiły. Otóż zauważyłem na przystanku Rondo ONZ 03, że wyświetlanych jest nadal 6 odjazdów, ale zwiększono odstępy między linijkami, przez co odjazdy zajmują cały wyświetlacz. Za to brak miejsca na komunikaty.

A wczoraj coś było chyba testowane - chociaż na Grójeckiej - jak jechałem akurat 15 do Dickensa, to wyświetlacze wyświetlały we wszystkich linijkach linię 7 w kierunku Pralki za 7-9 minut pomimo, że ruch odbywał się w miarę planowo.

michael112
Posty: 1772
Rejestracja: 20 gru 2005, 16:02
Lokalizacja: Korzysta z zespołów 3005, 3006, 3007

Post autor: michael112 » 08 lis 2019, 8:01

Owszem. Akurat ja zauważyłem zmienioną czcionkę.

Awatar użytkownika
KwZ
Posty: 9811
Rejestracja: 05 paź 2008, 22:43
Lokalizacja: z Parku Odkrywców

Post autor: KwZ » 08 lis 2019, 9:08

Z dublowane kursy zdarzały się i wcześniej, natomiast ostatnio jest jakiś wysyp kursów wyświetlanych 3 i 4 razy.
Pełzający zamach stanu trwa.
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

lublin42
Posty: 288
Rejestracja: 21 paź 2010, 20:06

Post autor: lublin42 » 08 lis 2019, 9:42

Dzisiaj krach. Na trasie WZ wyświetlacze albo nie działają(Wola-Ratusz), albo pokazują tylko aktualną godzinę, albo bez przerwy się resetują(zauważone przy PDT Wola) zmieniając tylko wyświetlany czas 00:00 - aktualny.

Krzysztof_J
Posty: 176
Rejestracja: 19 wrz 2018, 15:34
Kontakt:

Post autor: Krzysztof_J » 08 lis 2019, 9:43

lublin42 pisze:
08 lis 2019, 0:35
Chyba jakieś drobne zmiany w oprogramowaniu SIP nastąpiły. Otóż zauważyłem na przystanku Rondo ONZ 03, że wyświetlanych jest nadal 6 odjazdów, ale zwiększono odstępy między linijkami, przez co odjazdy zajmują cały wyświetlacz. Za to brak miejsca na komunikaty.
To chyba ujednolicili sposób wyświetlania, ponieważ na tych mniejszych tablicach, np. na Kieleckiej teraz też jest wyświetlanych 6 odjazdów, przez co wszystkie linijki sie prawie zlewają i także nie ma miejsca na komunikaty. Nie wiem, po co to zmieniali.
lublin42 pisze:
08 lis 2019, 0:35
A wczoraj coś było chyba testowane - chociaż na Grójeckiej - jak jechałem akurat 15 do Dickensa, to wyświetlacze wyświetlały we wszystkich linijkach linię 7 w kierunku Pralki za 7-9 minut pomimo, że ruch odbywał się w miarę planowo.
To raczej po prostu tablica zaczęła wariować, co dość często się zdarza na tej trasie.

Awatar użytkownika
Bywalec
Posty: 4338
Rejestracja: 29 mar 2010, 20:17

Post autor: Bywalec » 12 paź 2020, 19:45

Pierwszy raz dziś się spotkałem z takim czymś.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrek_2274
Posty: 524
Rejestracja: 15 sty 2006, 21:46
Lokalizacja: Nowe Górce
Kontakt:

Post autor: Piotrek_2274 » 14 paź 2020, 13:13

Że znaki zapytania na pomarańczowo? Już dłuższy czas tak jest.

ODPOWIEDZ