Widziałem taki billboard po raz pierwszy dzisiaj na Al. Lotników. Interesująco brzmi, gdzie haczyk?

Simple Express działa w międzynarodówce i ma się dobrze (a też byłem sceptyczny).chester pisze:Mimo wszystko. Jeśli system ten byłby podobny do tanich przewoźników lotniczych, to byłoby fajnie, tylko że trudno uwierzyć w możliwość takiego systemu w transporcie autobusowym międzymiastowym.
Widzisz, ja wiem dzisiaj, tu i teraz, że w lipcu będę jechać do Poznania, a w sierpniu do Katowic. Mam rezerwacje w hotelach na konkretne dni, więc terminy również znam. I ewentualna możliwość zakupu biletu w wersji first minute, oczywiście zakładam atrakcyjną cenę, byłaby dla mnie interesująca. Przypuszczam, że takich osób mogłoby być więcej. A last minute? Pewnie, też skorzystam. Generalnie: cokolwiek w temacie międzymiastowych podróży ma szansę się stać sensowną alternatywą dla PKP - jestem na tak.chester pisze:Mimo wszystko. Jeśli system ten byłby podobny do tanich przewoźników lotniczych, to byłoby fajnie, tylko że trudno uwierzyć w możliwość takiego systemu w transporcie autobusowym międzymiastowym. Samolot ma monopol, konkurują przewoźnicy, a tutaj nie dosyć, że przewoźnicy, to jeszcze z koleją i prywatnymi środkami transportu. Trudno mi sobie wyobrazić rezerwację biletu na autobus z Warszawy do Krakowa na miesiąc wprzód (możliwe to jest, ale czy masowe?), tak samo trudno wyobrazić sobie stawki "last minute" na taki autobus - ktoś to wtedy weźmie?