Kryzys gazet papierowych i nie tylko?

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Wiliam

Re: Kryzys gazet papierowych i nie tylko?

Post autor: Wiliam » 11 wrz 2023, 0:17

W sobotę miałem przyjemność jechać 719 z Leszna, na pokładzie autobusu z Mobilisu. Zwróciłem uwagę na inny niż w MZA program w podsufitowych telewizorach. Przez pół godziny jazdy miałem okazję 3 lub 4 razy obejrzeć ten niesamowicie interesujący fragment wywiadu:
https://youtu.be/cl5FRDNY2Eo?t=124
Wydaje mi się że nawet w Plotkach czy innych Pomponikach kiedyś bywało lepiej. Nie mówię że mądrzej, ale lepiej. Czy miarą upadku jest to że takie treści są już nie tylko dla koneserów, ale już nawet w autobusie?
Swoją drogą jestem ciekaw czy dałoby radę policzyć ile litrów paliwa spaliłby ten autobus mniej w ciągu całej zmiany, gdyby te głupie wyświetlacze służące do pokazywania takich głupot, zastąpić starymi diodowymi wąskimi wyświetlaczami o dokładnie takiej samej funkcjonalności.
Obrazek

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 11 wrz 2023, 8:47

A znasz moc wyświetlacza jednego i drugiego?
Pełzający zamach stanu trwa.
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
ZielonyJamnik

Post autor: ZielonyJamnik » 11 wrz 2023, 8:48

Z tego co pamiętam to jak kiedyś liczyłem jakie są oszczędności na światłach do jazdy dziennej to wychodziło, że na 100w oszczędności jakieś 0,3l/100km.

W Mobilisie to jeszcze można spróbować wytłumaczyć (chociaż nie wiem czy tak jest w rzeczywistości), że może jakaś umowa reklamowa czy coś. A w mza setki wozów wyświetlają tylko logo mza, to dopiero marnowanie energii
Mkną po koleinach zielone jamniki... =D>

ODPOWIEDZ