Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Ja bym się tak nie bulwersował. Zwłaszcza, że Dęboszczak to od Mokotowa raczej nie jest.
Myślę, że jeżeli sytuacja ZTMu do tego nie zmusi, to 187 ze swoimi powiązaniami koordynacyjnymi ma zapewniony dość spokojny żywot.
Myślę, że jeżeli sytuacja ZTMu do tego nie zmusi, to 187 ze swoimi powiązaniami koordynacyjnymi ma zapewniony dość spokojny żywot.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Dęboszczak
Moje uwagi nt. 187 nie mają podtekstu "coś przy tej linii trzeba majstrować" Doszukujecie się chyba jakiegoś spisku ws. l. 187;-)pawcio pisze:Ja bym się tak nie bulwersował. Zwłaszcza, że Dęboszczak to od Mokotowa raczej nie jest.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Owszem. Łączy zachodnie krańce Niedźwiadka ze Starym Ursusem - połączenie wywalczone po niekrótkich bojach mieszkańców.emdegger pisze:
jakieś tam pewnie niekolejowe relacje lokalne w obrębie samego Ursusa, Skoroszy i innych (?)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
To miejsce chyba lepiej się nadaje na komentarz odnośnie 501 i reszty...
Chciałem tylko dopisać, że oznaczenie przy f - "nie kursuje w czasie wakacji" jest bez sensu. Częstotliwość pełnych kursów o 7 to 12 minut. Co nie pasuje do 519 co 10 minut. No chyba że w wakacje 519 też pojedzie co 12... Ale to bardzo nieładnie. Zwłaszcza jak E-2 zawieszą. Reasumując: na wakacje 501 powinno dostać po prostu nowy rozkład i tyle.
Duży plus za rozkład 159 i 162. I jeszcze pytanie przy okazji. Czy 187 i 522 są celowo skoordynowane z Powsińskiej do Politechniki czy to przypadek?
Chciałem tylko dopisać, że oznaczenie przy f - "nie kursuje w czasie wakacji" jest bez sensu. Częstotliwość pełnych kursów o 7 to 12 minut. Co nie pasuje do 519 co 10 minut. No chyba że w wakacje 519 też pojedzie co 12... Ale to bardzo nieładnie. Zwłaszcza jak E-2 zawieszą. Reasumując: na wakacje 501 powinno dostać po prostu nowy rozkład i tyle.
Duży plus za rozkład 159 i 162. I jeszcze pytanie przy okazji. Czy 187 i 522 są celowo skoordynowane z Powsińskiej do Politechniki czy to przypadek?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- R-9 Chełmska
To przecież nie nowość, już dłuższy czas tak jest. Jak dla mnie jest to świetne rozwiązanie, bo gdy jadę do Politechniki mam autobus co 7,5 minuty (gdyż 131 do tegoż miejsca nie dojeżdżaTGM pisze:Czy 187 i 522 są celowo skoordynowane z Powsińskiej do Politechniki czy to przypadek?
Duży minus za rzadziej w szczycie A z SiekierekDuży plus za rozkład 159 i 162
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
Krzysiek_S
- R-9 Chełmska
-
Dęboszczak
Jedyny co zrozumiał:) ale i tak 60% pasażerów wysiada na M. PolitechnikaTGM pisze:Dobrze jest, przynajmniej nie kończy na Politechnice jak 515. Można dogodnie się w tramwaj przesiąść. Duży plus.
z dolnomokotowskich linii to jeszcze widzę podkręcenie 189 w ds i wieczorem, może się uda to w najbliższym czasie zrealizować. pozdr.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Abstrahując od faktu, że to zjazdówki, to z tym postojem pod Cepelią to tylko żartowałeśPiotrek pisze:No właśnie - zawrócić na Rondzie, zatrzymać na przystanku przy Cepelii i byłoby ok.Tm pisze:Czy nie można było zawracać 501 w Centrum? Największy punkt przesiadkowy, a jechać doń jedną stację metrem... trochę głupio.
BTW: Popołudniowe kursy będą na Pl. Konstytucji wracały ze Stegien jako PT
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"