Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Na zdjęciu widać doskonałe miejsce na lokalizację przystanku Goraszewska 04, na którym mogłyby się zatrzymywać również linie dzienne 185, 187 i po przeniesieniu 108, 172 i 189. Miejsca sporo, można zbudować zatoczkę. W dodatku to by było duże ułatwienie dla wielu pasażerów (resztka bazarku+ CH Best Mall).
Nie dało by się coś z tym zrobić?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Popieram!
Jest tam sporo miejsca i przystanek ejst potrzebny- ruż przy wejściu do Mokpola swoją drogą
Z innej beczki przy okazji. W al. Wilanowskiej jest naprawdę coraz gorzej. 117 NIGDY nie trzyma się rozkładu- to linia BEZ ROZKŁADU. A reszta to porażka i nieporozumienie...
Czasem w DŚ jadą 3 podmiejszczaki naraz i za nimi jeszcze 117 w odstępie 1 minuty góra... W DP też tragedia...  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Z innej beczki przy okazji. W al. Wilanowskiej jest naprawdę coraz gorzej. 117 NIGDY nie trzyma się rozkładu- to linia BEZ ROZKŁADU. A reszta to porażka i nieporozumienie...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- R-9 Chełmska
Autobusy, gdyby zatrzymywały się pod murem cmentarza za bardzo tamowałyby ruch. A i chyba zapomnieliście o jednym - ZP Goraszewska nie jest dla klientów Best Malla, nie jest również dla bazarkowiczów - jest dla mieszkańców Sadyby, dla których lokalizacja przystanku 02 jest wręcz idealna! Z drugiej strony NR MZA od dawna walczy o wywalenie z niego 108, 172, 189...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
tamowanie ruchu tamowaniem
Chodnik ma tam moze z 1.5 m szerokosci
Biorac pod uwage oblozenie przystanku mogloby to miec dosc niebezpieczne kosekwencje. Poza tym nie ma jak wstawic tam wiaty, a cmentarza sie nie nadgryzie bo raczej nikt nie bedzie sie bawil w ekshumacje zeby zrobic miejsce pod infrastrukture drogowa (przynajmniej nie w Polsce bo w USSR takie akcje afaik odchodzily
).
Chodnik ma tam moze z 1.5 m szerokosci
Biorac pod uwage oblozenie przystanku mogloby to miec dosc niebezpieczne kosekwencje. Poza tym nie ma jak wstawic tam wiaty, a cmentarza sie nie nadgryzie bo raczej nikt nie bedzie sie bawil w ekshumacje zeby zrobic miejsce pod infrastrukture drogowa (przynajmniej nie w Polsce bo w USSR takie akcje afaik odchodzily
Przy cmentarzu to wąsko było według dawnych standardów. A potem wybudowali metro
. I mamy przystanek przy politechnice dla czerwonych
TŁ czy M. Ratusz - > Żoliborz (teraz już "trochę" przystanek podupadł
). Wracając do Goraszewskiej to najważniejsze aby był ten w stronę Stegien. Ten w stronę centrum może zostać jak jest.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
No tak. Tylko czy według ZTM ''to by miało ręce i nogi'', bo w końcu jest też ZP Klarysewska...
[ Dodano: 2008-04-27, 09:29 ]
[ Dodano: 2008-04-27, 09:29 ]
Bez komentarza.TGM pisze:politechnice dla czerwonych
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Prawda. W takim razie jak przekonać ZTM w petycji i jak dokładnie ma wyglądać układ tych dwóch ZP (nie zapominając o ZP Limanowskiego) w stosunku do linii?TGM pisze:Batumi od Św. Bonifacego.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Może by więc jednak napisać?
Liczy się sensowny wniosek, bo jednak postawienie, zmiana korali, naklejek, zbudowanie zatoczki etc trochę kosztują...
A co z al. Wilanowską przy okazji? Na razie cicho wszędzie, głucho wszędzie...
A co z al. Wilanowską przy okazji? Na razie cicho wszędzie, głucho wszędzie...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z całym szacunkiem, ale robisz się makabrycznie nudnyziomal pisze: A co z al. Wilanowską przy okazji? Na razie cicho wszędzie, głucho wszędzie...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel