O Janie Pawle.Glonojad pisze:Oczywiście Ja Pojeżdżę?
Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
ŁK
Georgowi najpewniej chodzi o dojazd brygad łączonych 6+31 w momencie przejścia - 6 z Młocin może jechać na Służewiec jako 17 na przykład.Paweł D. pisze:Kiedyś włączenia się 6-ki na 31 były w rozkładzie. Od pewnego czasu ich nie ma. O co chodzi z 17-ką ciężko mi zrozumieć. 6 i 31 to BWL-ki, wyjazd/zjazd 27 akurat jest po trasie 17-ki. To zupełnie inne rozkładowe bajki.
A przypadkiem wszystkie BWL-ki nie zaczynają na Wilanowskiej? 17-ka tam nie zagląda. O dodatkowym komplecie dekoracji nie wspomnę.
Tego nie wiem, ale to był przykład.Paweł D. pisze:A przypadkiem wszystkie BWL-ki nie zaczynają na Wilanowskiej? 17-ka tam nie zagląda.
Swoją drogą to witamy ponownie w weekendy skład z "Pragi" - pojawi się on na 3/9.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wręcz przeciwnie - takie same. Zjazd po trasie 17 to wciąż półkurs 17, tylko zjazdowy, a nie rozkładowy.Paweł D. pisze:Kiedyś włączenia się 6-ki na 31 były w rozkładzie. Od pewnego czasu ich nie ma. O co chodzi z 17-ką ciężko mi zrozumieć. 6 i 31 to BWL-ki, wyjazd/zjazd 27 akurat jest po trasie 17-ki. To zupełnie inne rozkładowe bajki.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak tylko na Mokotowie ci co się slimaczą nie zostali na razie wyszkoleni na szczeniaczki. A przynajmniej większość z nich - oczywiście proporcje się wyrównają, gdy zostaną wyszkoleni wszyscy - dlatego napisałem "póki co". Sorry, Stary Pingwinie, nie miałem na myśli ciebie.Szeregowy_Równoległy pisze:Ale to nie jest ŻADEN wyznacznik. Niczego to nie dowodzi i o niczym nie świadczy. W każdej zajezdni znajdziesz zarówno Kubiców, jak i ślimaków.fraktal pisze:Na 6 jak do tej pory "Mokotów" lepiej sobie radzi niż "Praga" jeśli chodzi o punktualność
Niby to moje subiektywne obserwacje, że szczeniakami jeżdżą nie ci z najdłuższym stażem, o czym już wspomniałem wcześniej, ale żeby mieć jakiś obiektywny wyznacznik, spytałem jednego ile pracuje jako motorniczy - wyszło, że chyba od czerwca. Na Mokotowie zrobiono w każdym razie inaczej niż na Zoliborzu, gdzie w pierwszej kolejności szkolono zdaje się na jazzy motorniczych z długim stażem. Tutaj od początku na 13 czy teraz na 6 dużo młodych się pojawia i stąd jest tak jak jest. Jak mówiłem, nie zawsze opieram się tylko na obserwacjach, potwierdzam je pytaniami, niestety nie zawsze mam szansę na uzyskanie odpowiedzi.
Nie każdy jest takim luzakiem jak ty - niektórzy się po prostu stresują, gdy są na nieznanych terenach i mogą się zgubić. I nie dotyczy to wyłącznie Mokotowa - ilekroć Wola dostawała 6-kę na chwilę - ostatnio w lato, gdy znów była wydłużona do Os. Górczewska, motorniczowie zawsze są niepewni na tej linii, można to było zauważyć.Szeregowy_Równoległy pisze:A całe te opowieści o tym, jak ktoś nie wiedział jak jechać podczas objazdu sprowadzają się do tego, że musiał wyjść z kijem i poprawić to, co spaprał ustawiając sterownik zwrotnicy w kabinie. Ewentualnie, jak ja ostatnio, machnąć oberka po Młocinach, bo nie miałem zielonego pojęcia gdzie 11 wjeżdża, więc objechałem sobie pętlę, znalazłem swoją grzędę i, objechawszy ponownie, władowałem się pod swój słupek.
Niepewność dotyczy każdego zadania w każdej pracy. Gdy już się nauczymy je wykonywać to robimy to z pewnością siebie.
Ciekawi mnie co z praskimi szczeniakami? Praga wysyła je planowo tylko na 6 i 28? To chyba mało trochę.... W porównaniu do Mokotowa.
Bo jeszcze mnie wszystkie zostały zgłoszone do rozkładu. Od kwietnia będzie ich więcej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Pytanie do Pawcia:
Ile zadań na solówki od kwietnia pozostanie dla Woli i Żoliborza?
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Z tego co pawcio mówił to na Żoliborzu miało zostać 7 brygad na solówki, czyli stan jest już ostateczny, natomiast łącznie nie miało być 15 brygad, czyli na Woli wychodziłoby 8 brygad (spadek o 2 brygady w stosunku do stanu obecnego)?beni pisze:Pytanie do Pawcia:
Możliwe że tak jak piszesz Wola na rzecz Mokotowa oddaje dwie brygady na 27, czyli dwie spadają i to od poniedziałku już .
Ale może coś jeszcze się ruszy po dodaniu szczeniaków ?
Ale może coś jeszcze się ruszy po dodaniu szczeniaków ?
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Nie, Żoliborz oddaje 2 brygady na 27 na rzecz Mokotowa. Spadek planu z 9 do 7 brygad solówkowych. A w kwietniu bym się spodziewał spadku dla Woli, bo powinno być mniej solówek na 14.
Natomiast ja mam pytanie co do 13, według rozkładu w DP jest 5 brygad na 134N z Mokotowa, a w DŚ 6 brygad i przez to wychodzi mi, że oficjalnie w ruchu musi być w DP na 11 brygadach, a w DŚ na 12 brygadach? Dobrze liczę, że w weekendy rozkładowo jest o jedną brygadę więcej na szczeniaczka niż w dni robocze? 
W DP dwunasty szczeniaczek będzie na 14.
Żadnych powyższych spekulacji odnośnie solówek od kwietnia nie potwierdzam. Będzie 7+4.
Żadnych powyższych spekulacji odnośnie solówek od kwietnia nie potwierdzam. Będzie 7+4.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
W sumie tak podejrzewałem, ale to znaczy, że w weekendy nadal formalnie będzie na Tramicusa?pawcio pisze:W DP dwunasty szczeniaczek będzie na 14.