Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Tak. Ale pewnie będzie pierwszą brygadą do podmiany przy nadwyżkowych wozach w ruchu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jeszcze jedna rzecz. Do Mokotowa na 27 chyba trzeba się przyzwyczaić. Albo Praga albo Mokotów związkami tam dojechać muszą. A że Praga na bliżej na 6 lub 13 a Mokotów ma pod nosem tylko 14 to wybór jest oczywisty.
Dodano po 3 minutach 48 sekundach:
Dodano po 3 minutach 48 sekundach:
Nie wiem co cię zachwyca w tej brygadzie. Zwykły dodatek na jedno kółko. A że wyjazdy z Mokotowa na Wilanowska na 14 nie mają sensu to wyszły tylko dwa półkursy. Bez sensu to ta brygada była w czasie wyjazdu przez Wołoska kiedy w ogóle na Puławska nie zaglądała.Domas pisze:Swoją drogą - ten, kto wymyślił 010(A)/14 jest moim idolem od dzisiaj.
-
Stary Pingwin
Nadal nie rozumiem, dlaczego Mokotów obsługuje linię przejeżdżającą pod zajezdnią Wola, a Wola linie snującą się pod zajezdnią Mokotów? Brakuje jeszcze Pragi na 2 i poziom absurdu osiągnie maksimum.
miłośnik 13N
To jeszcze pytanie - czy te przetasowania pozwolą pożegnać się z BWL-kami 6+31, bo o ile wysyłanie Mokotowa na 27 można zrozumieć, to wycieczki trzech brygad przez całe miasto w dwie strony już ciężej.
Niski szczeniaczki ma 27 może mieć tylko dwojakie pochodzenie a jakieś być muszą bo to nie 31 gdzie w weekendy i tak nikogo nie ma wiec nikt się o niska podłogę nie upomni.Stary Pingwin pisze:Nadal nie rozumiem, dlaczego Mokotów obsługuje linię przejeżdżającą pod zajezdnią Wola, a Wola linie snującą się pod zajezdnią Mokotów? Brakuje jeszcze Pragi na 2 i poziom absurdu osiągnie maksimum.
Dodano po 52 sekundach:
Na razie nie. Ale sam jestem ciekaw co wyjdzie w kwietniu.Paweł D. pisze:To jeszcze pytanie - czy te przetasowania pozwolą pożegnać się z BWL-kami 6+31, bo o ile wysyłanie Mokotowa na 27 można zrozumieć, to wycieczki trzech brygad przez całe miasto w dwie strony już ciężej.
-
Stary Pingwin
Ja myślę, że jak powstanie R5 Annopol, to będą obsługiwać 31.
miłośnik 13N
Pewnie „nikomu” to wadzić nie będzie.Stary Pingwin pisze:Ja myślę, że jak powstanie R5 Annopol, to będą obsługiwać 31.
Swing dziewiątkowy przeszedł na Mokotów, ale brygada została (pewnie wina Unii
Akurat za to należy się ZTM-owi pochwała, bo działa w interesie pasażerów a nie przewoźnika.Stary Pingwin pisze:Nadal nie rozumiem, dlaczego Mokotów obsługuje linię przejeżdżającą pod zajezdnią Wola, a Wola linie snującą się pod zajezdnią Mokotów? Brakuje jeszcze Pragi na 2 i poziom absurdu osiągnie maksimum.
Ja bym w ogóle szczeniaków na 31 nie posyłał, bo się będą marnować i tyle. A zostawił tam Wolę. Ciekawe, ile czasu tam Wola przetrwa.
Pytanie właściwie postawione w tej sytuacji brzmi: czemu aż tyle 134N trafiło na Mokotów, skoro miały właśnie się pojawić na 6, 27..... I się pojawiły.
Wymienić trzeba szczeniaki na swingi pomiędzy Pragą, Mokotowem i Żoliborzem, a znikną bezsensowne zjazdy. Swingi dać na Mokotów. I trochę solówek 105-kowych.
Od kiedy 33 będzie podbite wieczorami? Pawcio coś wspominał, że niebawem...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Akurat Tramwajom wszystko jedno czy kilometry robią na dojazdach pełnych kursach bo mają płacone za wszystko taka sama stawka.fraktal pisze:Akurat za to należy się ZTM-owi pochwała, bo działa w interesie pasażerów a nie przewoźnika.Stary Pingwin pisze:Nadal nie rozumiem, dlaczego Mokotów obsługuje linię przejeżdżającą pod zajezdnią Wola, a Wola linie snującą się pod zajezdnią Mokotów? Brakuje jeszcze Pragi na 2 i poziom absurdu osiągnie maksimum.W interesie przewoźnika byłyby jak najkrótsze dojazdy i zjazdy ale tak jak tłumaczył to już Pawcio, nie ma sensu aby niska podłoga ganiała wieczorami na 31, skoro Służewiec się wyludnia.
Ja bym w ogóle szczeniaków na 31 nie posyłał, bo się będą marnować i tyle. A zostawił tam Wolę. Ciekawe, ile czasu tam Wola przetrwa.
Pytanie właściwie postawione w tej sytuacji brzmi: czemu aż tyle 134N trafiło na Mokotów, skoro miały właśnie się pojawić na 6, 27..... I się pojawiły.
Wymienić trzeba szczeniaki na swingi pomiędzy Pragą, Mokotowem i Żoliborzem, a znikną bezsensowne zjazdy. Swingi dać na Mokotów. I trochę solówek 105-kowych.
A Swingów ze szczeniaczkami swobodnie wymieniać między zajezdniami nie można bo tory postojowe z gumy nie są. A to one tu dużo determinują.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Swingow jest blisko 200, to moga na wszystkich zakładach byc (choc docelowo na Woli moze niekoniecznie). Szczeniaków jest 30, wiec dwie zajezdnie to i tak na geanicy sensu.
Osobiście bym zresztą wyslal na Mokotów z tuzin wolskich jazzow w zamian za ich stado szczeniąt, gdy tylko będzie tor odstawczy przy Wierzbnie.
Osobiście bym zresztą wyslal na Mokotów z tuzin wolskich jazzow w zamian za ich stado szczeniąt, gdy tylko będzie tor odstawczy przy Wierzbnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Biedni mieszkańcy Mokotowa. Mogą sobie przez płot popatrzeć na szczeniaczki, bo na torach w dzielnicy ich nie zobaczą.
miłośnik 13N
Zapomniałeś o 14. Tam już jeżdżą 134N, a mogłoby być ich więcej na 14 + 15. Plus Wola na 14 + 31. Zawsze można 14 wzmocnić solówkami w myśl zasady mniejszym częściej.
Bo nie wiem, czy nie byłoby za dużo brygad. Ale wtedy żoliborskie solówki byłyby tylko na 6 i 27. Myślę że taki układ byłby optymalny.
Taaa, niskich kursów 14 jest całe 10 na dobę, nawet nie wiem, czy to szczeniaki są...