Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Na Reyomonta na 100% nie działa a przynajmniej do wczoraj priorytet nie działał. Przy Ogródkach też zauważyłem, że dodatkowego światła nie ma. Na Nowym Bemowie też zazwyczaj trzeba odstać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak Wy + i - rozumiecie?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przy Ogródkach?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Minus to opóźnienie, to chyba oczywiste, skoroGlonojad pisze:Jak Wy + i - rozumiecie?
Przecież tam się obecnie da tylko stracić. Zresztą nadgonienie 7 minut to w ogóle byłaby jakaś abstrakcja.drobert pisze:z Conrada odjechałem na +1 a z Reymonta na -6
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdy działał priorytet to źle nie było chyba, że jakiś orzeł zablokował zwrotnicę. Kto w jakiej kolejności przyjechał to w takiej zjechał a teraz jedzie np. 28, która nie zdąża na światło i za nią 11 to 11 zjedzie dopiero za 4 minuty a za nią już stoi 35 czy 23. Zanim one zjadą to już stoją kolejne. A 35 do Wyścigów 7 minut da radę nadgonić pod warunkiem, że dopasują światła.
Ale co? Tego priorytetu nie ma i już nie będzie? Zamówiono, zapłacono i zdemontowano?
-
Stary Pingwin
Z wyliczenia mi wychodzi, że ciągu godziny przejedzie 40 składów. A reszta?Glonojad pisze:Na północnym jest 58. Średniogodzinnie, bo są i trzy odjazdy w jednej minucie... Nowy Model Taktowania, bue he he he
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Okres gwarancji przedzialal kilkukrotnie. Niestety, wiele komponentów sie po prostu zuzyli, potrzebne jest soludne NG.MichalJ pisze:Ale co? Tego priorytetu nie ma i już nie będzie? Zamówiono, zapłacono i zdemontowano?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Następny bez klawiatury...
Reszta stoi od wiaduktu. Może gdyby zrobiło się głośno jak o kolejkach w Alejach to coś by drgnęło w tej sprawie. Tak naprawdę trójskład 17 nawet w szczycie nie jest potrzebny bo ten trzeci jedzie na pusto do końca.Stary Pingwin pisze:Z wyliczenia mi wychodzi, że ciągu godziny przejedzie 40 składów. A reszta?Glonojad pisze:Na północnym jest 58. Średniogodzinnie, bo są i trzy odjazdy w jednej minucie... Nowy Model Taktowania, bue he he he
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, może trzeba jednak 41 na Slużewiec puścić co 6/12, a kursy skrócone 17 robić tylko w DS (w DP co 6/12 na calej trasie)? Może 27 na FSO znowu wysłać? Może i jedno, i drugie?
Dodano po 1 minucie 23 sekundach:
Dodano po 1 minucie 23 sekundach:
Cieszę się, że nie masz uwag do merytorycznej części mojego wpisu.MichalJ pisze:Następny bez klawiatury...
Niewątpliwie coś trzeba zrobić. Bez zmian w trasach można wydłużyć zielone dla tramwajów na tyle ile świeci się zielone dla samochodów. O splocie już kiedyś była mowa, że nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie. Może rzeczywiście 41 by się sprawdziło, bo 17 szczególnie ta skrócona tłumów nie wozi bo nie ma skąd a długa też zazwyczaj wyludnia się na Marymoncie. Jak były kursy 41 do Radosława a dalej jako 17 na Służewiec to miały większe zapełnienie niż 17 z północy. Obecne 41 praktycznie służy jako dowóz z Bródna do Gdańskiego a dalej nawet w szczycie tłumów nie wozi bo kończy trasę dwa przystanki przed celem większości pasażerów na tej trasie więc opłaca się poczekać minutę czy dwie i jechać bez przesiadek.
-
Stary Pingwin
Tam jest na wlocie północnym dużo linii zewsząd donikąd. Całkiem niedawno można było pojechać prosto nawet za 22, tyle czasu świeciło się zezwalające. Teraz 17 za 33 nie pojedzie, bo skrócono drastycznie zielone dla trama. Może chodzi o to, że jak samochodziki stoją, to mają stać tramwaje, coby kierowców nie stresować?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Obcinanie kursów, bo ktoś nie umie naprawić sygnalizacji jest głupie.
Argumentów o gwarancji nie rozumiem w ogóle - tramwaj też kupujemy tylko na tyle lat, na ile jest gwarancja?
Argumentów o gwarancji nie rozumiem w ogóle - tramwaj też kupujemy tylko na tyle lat, na ile jest gwarancja?
-
Stary Pingwin
Doskonale wiesz, że tramy należą do TW, rozkłady do ZTM, a sygnalizacja do IR. I za cholerę te trzy podmioty nie mogą się dogadać. Może organizatorowi byłoby łatwiej, bo jest dyrektoriatem jak komórka IR. Tylko.......za kursy spóźnione organizator nalicza kary. Tylko motorniczym zależy na płynnej i punktualnej jeździe?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.