Wypadki i awarie - 2016
Moderator: vernalisadonis
A kiedy się nie dało?
I nawet priorytet się nie wysypał a zamieszania narobił 3627.
Jeden tramwaj się popsuł, a zamieszanie trwało 3 godziny?drobert pisze:I nawet priorytet się nie wysypał a zamieszania narobił 3627.
Wolską to chyba jakaś epidemia dzisiaj dopadła.
ZTM pisze:18:29
Tramwaje kierowane na trasy objazdowe:
10 tylko w kierunku krańca OS. GÓRCZEWSKA
WYŚCIGI - ... - Skierniewicka - Wolska - Młynarska - Obozowa - Dywizjonu 303 - Radiowa - Powstańców Śląskich - Górczewska - OS. GÓRCZEWSKA
11 tylko w kierunku krańca METRO MŁOCINY
RONDO DASZYŃSKIEGO - ... - Skierniewicka - Wolska - Młynarska - Obozowa - Dywizjonu 303 - Radiowa - Powstańców Śląskich - ... - METRO MŁOCINY
27
METRO MARYMONT - ... - Wolska - Skierniewicka - zawrotka przez zajezdnię "Wola" - Wolska - ... - METRO MARYMONT
18:12
Wstrzymany ruch tramwajowy na ul. Wolskiej (przyst. CM. PRAWOSŁAWNY) w kierunku krańców OS. GÓRCZEWSKA / METRO MŁOCINY / CM. WOLSKI. Występują opóźnienia w kursowaniu powyższych linii.
Tym razem oś się zatarła w 10. A wcześniej Jazz jak się zatrzymał tak nawet za unimogiem oraz zluzowaniu hamulców nie chciał jechać i stąd tyle zatrzymania.
No właśnie, parówkę się brało na pieska i jechało. Najwięcej schodziło na zawiadomieniu kogo trzeba, bo komórek nie było...Georg pisze:Jeden tramwaj się popsuł, a zamieszanie trwało 3 godziny?drobert pisze:I nawet priorytet się nie wysypał a zamieszania narobił 3627.
A teraz, to jak się rozkraczy, to nie ma zmiłuj.
Od początku się dało. I sygnalizacja ładnie wpuszcza tą relację...MichalJ pisze:O, to jednak dasie pojechać z Obozowej na Górczewską?
Po zluzowaniu to dał się bez problemu unimogiem zabrać. Generalnie awaria upierdliwa, bo złożyło się kilka rzeczy na raz.drobert pisze:A wcześniej Jazz jak się zatrzymał tak nawet za unimogiem oraz zluzowaniu hamulców nie chciał jechać i stąd tyle zatrzymania.
Podniesienie przeguba na łuku i stojącego na pochyleniu przy odhamowanych 2 wózkach jest trochę ryzykowne. Na szczęście z moją skromną pomocą skończyło się dobrze.MichalJ pisze:No właśnie, parówkę się brało na pieska i jechało. Najwięcej schodziło na zawiadomieniu kogo trzeba, bo komórek nie było...
A teraz, to jak się rozkraczy, to nie ma zmiłuj.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Dziś około 11:30 jechałem TŁ do Dw. Zachodniego. Na pl. Na Rozdrożu stał jakiś mobilisowy SU18 (chyba brygada 1) dziwnie wygięty, tak, jakby kierowca chciał wyprowadzić autobus z poślizgu. Odcinek między skrętem na pl. Na Rozdrożu w kierunku Mokotowa/ul. Koszykową, a przystankiem autobusowym. Co to było? Bo poślizg to raczej nie.
Na przystanku Cmentarz Prawosławny około godziny 18. Ja jechałem 2 tramwaje dalej. Po godzinie gdy wracałem, pierwszy widziałem jak pierwszy wagon był ściągany ciągnikiem na Cm. Wolski, a potem drugi wagon samodzielnie zjeżdżał pewnie też w tym samym kierunku.drobert pisze:Tym razem oś się zatarła w 10.
Oczywiście została uruchomiona komunikacja zastępcza, ale nie wiem na jakim odcinku.
Zajezdnia Wola - Os. Górczewskactl83 pisze:Oczywiście została uruchomiona komunikacja zastępcza, ale nie wiem na jakim odcinku.
Domas pisze:A570 zesłany za stan techniczny przez instruktora ZTM.
Domas pisze:Wycieki płynów eksploatacyjnych.
Ale bezpiecznyautobus.gov.pl już wieDomas pisze:Nie wiem.alojz pisze:Świeżo po przeglądzie technicznym?
Badanie techniczne: aktualne (wykonane w dniu 29.03.2016
3/26 połamało pantograf w okolicy Ciepłowni Wola
Dzisiejsze podmiany na linii 192:
1025(?) z brygady 8 podmieniony na 1036
1029 z brygady 3 podmieniony na 1033
1103 z brygady 4 podmieniony na 1030
A wszystko przez awarie sterowników/wyświetlaczy...
I na 742/1 podmiana na 1218.
1025(?) z brygady 8 podmieniony na 1036
1029 z brygady 3 podmieniony na 1033
1103 z brygady 4 podmieniony na 1030
A wszystko przez awarie sterowników/wyświetlaczy...
I na 742/1 podmiana na 1218.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Jezu.... w szarpaku sterownik się zepsuł??Walas pisze: 1103 z brygady 4 podmieniony na 1030
POSZUKIWANE POJAZDY :
1901
A735
9803
1901
A735
9803
Połączony zestaw 302+8916 dziś na Krakowskim Przedmieściu, widziany o 11:30.
Omni-Bus galeria współczesna http://www.omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=27
Omni-Bus galeria podróżnicza http://www.omni-bus.eu/podroze/profile.php?uid=27
Omni-Bus galeria podróżnicza http://www.omni-bus.eu/podroze/profile.php?uid=27
8153(401/1) samochód osobowy wjechał w tył owego wozu ok. 13:15-20 na przyst. WKD Raków Ursynów Płd.
1069, 7722
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1