Komunikacja w trakcie budowy M2 (część wschodnia)
Moderator: Wiliam
No i jest informacja w prasie:
160 i 517 na Witebską, 162 przez Handlową i Borzymowską na pętlę Targówek, do zawrotki na Trockiej 199, 212 i 262 z Wileńskiego. Żegnamy 356, 740 i E-3. 156 będzie miało wjazdy kieszeniowe do Witebskiej.
160 i 517 na Witebską, 162 przez Handlową i Borzymowską na pętlę Targówek, do zawrotki na Trockiej 199, 212 i 262 z Wileńskiego. Żegnamy 356, 740 i E-3. 156 będzie miało wjazdy kieszeniowe do Witebskiej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Czyli nic nowego, to nie wiem po co było czekać do samego końca z ogłaszaniem zmian?
Tylko dlaczego N12 nie pojedzie przez osiedle do Pratulińskiej?
A wie ktoś czy 156 będzie nadal tylko co 30 minut przez cały tydzień? 
Bardzo słabe zmiany, podobnie podczas remontu Gorzykowskiej. Osoby które układały trasy powinny zostać zdegradowane do funkcji "stajennego" o sprawdzać czy naklejki ZTM są poprawnie naklejone i czy na przystankach są rozkłady jazdypawcio pisze:No i jest informacja w prasie:
A tak merytorycznie co Ci się nie podoba?
To, że nie będzie miał dupowozu zewsząd wszędzie.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Z tym N12 to coś rzeczywiście słabo pomyślane. Nie dość, że w porównaniu z N62 frekwencja i tak jest żenująco niska, to jeszcze odetnie się dotychczasowych pasażerów z południowej i wschodniej części osiedla. Czyli w praktyce dowali się ludzi do N61, gdzie rezerwy za bardzo nie ma. Słabo.
Lepszy schemat z przystankami jest na stronie ZTM. 
Tak.ashir pisze: A wie ktoś czy 156 będzie nadal tylko co 30 minut przez cały tydzień?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Wiem, już przeczytałem na stronie. 
Zadałeś pytanie to odpowiedziałemashir pisze:Wiem, czytałem na stronie.
1069, 7722
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Tak samo jak można było zrobić np. podjazd do Witebskiej dla N02, skoro ma tak długie postoje to dodatkowa minuta nie sprawiłaby problemu.Emyl pisze:Z tym N12 to coś rzeczywiście słabo pomyślane. Nie dość, że w porównaniu z N62 frekwencja i tak jest żenująco niska, to jeszcze odetnie się dotychczasowych pasażerów z południowej i wschodniej części osiedla. Czyli w praktyce dowali się ludzi do N61, gdzie rezerwy za bardzo nie ma. Słabo.
O komunikacji podczas remontu Gorzykowskiej: zamiast Z62 powinni byli 160,162 skierować obwodnicą (trasą 212), a 517 Trocką.Domas pisze:To, że nie będzie miał dupowozu zewsząd wszędzie.
Mieliśmy Z62 nie punktualne, które frekwencją nie powalało. Plusem była częstotliwość, co 5 minut.
Zmiany podczas budowy metra są słabe, bo m.in.:
- korzystający z pętli nie będą mieli bezpośredniego połączenia z Centrum (np. 517), a są to np mieszkańcy Askenazego, Korzona, Samarytanka, za to kilka bloków przy Witebskiej będzie miało dwie linie: 160 i 517. 517 powinno trafić na pętlę Targówek
- pogorszenie połączenia miedzy osiedlem, a Bródnem. zostaje tylko 156 co 30 minut
- linia 162 powinna dojeżdżać do Żaby, skoro 212 będzie startowało z ZP Pratulińska i krążyło przez Radzymińską.
To jest jakiś dogmat z dojazdem do przenajświętszego centrum? Mieszkam w blokach niedaleko ronda ONZ, a mój dojazd do centrum to M2+M1, a przed budową metra autobus z Grzybowskiej+tramwaj na Marszałkowskiej. Czyli zawsze z przesiadką. Za cholerę nie mogę pojąć, dlaczego dla mnie, który mieszka blisko centrum, przesiadka nie stanowi żadnego problemu, a dla mieszkańców z Askenazego lub Korzona jazda z przesiadką do ścisłego Śródmieścia to niemożliwe przedsięwzięcie logistyczne, ze żądają bezpośredniego 517.ARTUR P pisze:- korzystający z pętli nie będą mieli bezpośredniego połączenia z Centrum (np. 517), a są to np mieszkańcy Askenazego, Korzona, Samarytanka,
Może dlatego, źe wsiadasz w cokolwiek i przesiadasz się do czegokolwiek.
Póki co, do M1 jeździ TYLKO 160 3-4 razy na godzinę.
M2 jedzie prostopadle do niektórych kierunków, ale pewnie jak już będzie na Targówku, to 517 wyleci.
Póki co, do M1 jeździ TYLKO 160 3-4 razy na godzinę.
M2 jedzie prostopadle do niektórych kierunków, ale pewnie jak już będzie na Targówku, to 517 wyleci.
ŁK