Wyświetlacze
- Twmastersky
Jaka czcionka jest wykorzystywana w Wyświetlaczach Zewnętrznych, chodzi mi o NovaMedię i MacroSystem bo nigdzie w Specyfikacjach Przetargowych nie mogę tego znaleźć?
Autorska (NovaMedia) lub standardowa dla producenta wyświetlacza (Macrosystem)
Mnie zastanawia zaś, kto wpadł na to, by najnowsza wersja NovaMedii (52xx, 54xx i najnowsze SU12) raczyła pasażerów zjawiającym się i znikającym w dość równych odstępach czasu, napisem "Trasa zmieniona". To występuje tylko w tych wozach i tej wersji systemu.
Mnie zastanawia zaś, kto wpadł na to, by najnowsza wersja NovaMedii (52xx, 54xx i najnowsze SU12) raczyła pasażerów zjawiającym się i znikającym w dość równych odstępach czasu, napisem "Trasa zmieniona". To występuje tylko w tych wozach i tej wersji systemu.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Organizator.
Bo tak jest w Berlinie 
-
Stary Pingwin
Radzieccy uczeni (którzy w niczym nie ustępują uczonym zachodnim, a nawet ich przewyższają), już dawno odkryli, że jak coś znika i się pojawia, to przyciąga uwagę.
miłośnik 13N
Do tego to nie przyciąga uwagi, bo "trasa zmieniona" jest ważna, tylko raczej "och, błąd systemu". Owszem, może ze mnie jakiś nerd wyłazi, ale na pierwszy rzut oka, to wygląda na powszechny błąd systemu, jakby sterownik gubił informację o trasie zmienionej. (a wystarczałoby zmienić rozmiar czcionki, gdy nie ma dopisku "trasa zmieniona".
To powinno być zrobione nieco inaczej.
- albo prezentujemy pętlę docelową dużą czcionką w jednej linijce wraz z symbolem trasy zmienionej po prawej naprzemiennie z (tak to nazwijmy) tradycyjnym sposobem (pętla/trasa zmieniona i symbol) w równych odstępach czasowych
To powinno być zrobione nieco inaczej.
- albo prezentujemy pętlę docelową dużą czcionką w jednej linijce wraz z symbolem trasy zmienionej po prawej naprzemiennie z (tak to nazwijmy) tradycyjnym sposobem (pętla/trasa zmieniona i symbol) w równych odstępach czasowych
- albo "po poznańsku", czyli sam kierunek bez dopisku, jedynie z symbolem trasy zmienionej pokazywany naprzemiennie z "trasa zmieniona" (już bez ozdobników)190 CH MARKI [$]
190 CH MARKI TRASA ZMIENIONA [$]
190 CH MARKI [$]
190 Trasa zmieniona [$]
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Przede wszystkim, należałoby odejść od trasy zmienionej. Ten slogan jest za długi i nader urzędniczy. Zazwyczaj to jest, po ludzku, objazd, toteż należałoby wpisać pod nazwą pętli (pętla w negatywie, jeśli jest poza trasą podstawową) "Objazd / Diversion". I żadnego migania, chyba że będzie częstsze i powszechne.
W jednym i tym samym tramwaju:

(A jeszcze inne telewizory pokazywały "Przejazd techniczny").
A tutaj co jedzie?

G...o chłopu nie zegarek.

A tutaj co jedzie?

G...o chłopu nie zegarek.
Ja dobrze widzę tymczasowy słup przy Hynka? Czyżby aż tam miały dojeżdżać tramwaje?
Nie, niebieski słup który stawiają prawie przy każdej przekładce.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może jakieś tymczasowe izolatory. Albo jakis słup idzie do wyrwania na objazd przejazdu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nic takiego tragicznego. Wyrejestrował się pewnie jeden ze switchów jeżyków. Restart wozu sprawę rozwiązuje. Standard w produktach firmy NovaMedia.MichalJ pisze:W jednym i tym samym tramwaju:
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.