Nie stawiasz przecinków bo przez politykę ZTM szlag Ciebie trafia?Emyl pisze:Błagam, przecinki!beni pisze:Wiem, ale tak mnie wkurza ta polityka ZTM że szlag mnie trafia....
Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
A Ty czemu nie stawiasz?Flash8222 pisze:Nie stawiasz przecinków bo przez politykę ZTM szlag Ciebie trafia?Emyl pisze:Błagam, przecinki!![]()
Szlag go trafił po przeczytaniu beniego 

Szlag trafia nie których miłośników. Teraz piszą ola boga, a kilka lat wstecz mało co nie całował zderzaka nowego autobusu ajenta. Szczególnie długich MAN-ów.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Do rzeczy. Bardzo ładnie proszę.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Przede wszystkim to tutaj się kłania nie brak strategicznego planowania, a brak reform umożliwiających systematyczne zmniejszanie planu autobusowego w obszarach objętych komunikacją szynową przy jednoczesnym wzroście zapotrzebowania na wozy na peryferiach i w sypialniach bez szyny. Strategiczne planowanie kiedyś było, ale politykę transportową miasto częściowo wsadziło sobie w dupę z powodów pseudopolitycznych. Stąd też MZA nie ma wystarczającej liczby kierowców i wozów na zapełnianie dziur po ajentach. Bo planowano co innego, niż jest wykonywane.
Akurat nimi to się nie przejmuję. Do dzisiaj mam bekę jak sobie przeponę niektóre osoby, które biegały po Radzymińskiej i Modlińskiej w poszukiwaniu ostatnich Ikarusów tylko po to, aby tylko wypisać je tutaj na forumbeni pisze:Szlag trafia nie których miłośników. Teraz piszą ola boga, a kilka lat wstecz mało co nie całował zderzaka nowego autobusu ajenta. Szczególnie długich MAN-ów.
A legenda głosi, że podobno nawet dochodziło do samogwałtów na te okoliczność za wiatami przystankowymi gdy nikt nie patrzył
Natomiast wracając do Twoich wątpliwości, to rozwiązanie problemu jest banalnie proste: ogłaszać przetargi na półtora roku przed terminem rozpoczęcia świadczeniem usługi, a umowa podpisywana co najmniej rok wcześniej. Wtedy jest duży zapas czasu na ewentualne protesty, oraz duże pole manewru dla przewoźnika aby się porządnie przygotował.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Mobilis pewnie nadal będzie jeździł Solarisami U12 i Alpino z 2009 roku jeszcze przez cały przyszły rok. Bez sensu byłoby wycofywać te wozy, skoro jeszcze będą jeździć Scanie z 2008 roku.SławekM pisze:W każdym razie faktem jest, że ZTM rezygnuje z jednego pakietu ajencyjnego. Kto to przejmie? Pewnie MZA... Z końcem roku kończy Grodzio I i Mobilis. Za Grodzio teraz jest przetarg, który ciągnie się i nie ma szans na start od 1.01.2017. Za Mobilis miał być ale nie ogłoszono...alojz pisze:
Wątpię że to ogłoszenie dotyczy obecnie również III części z tego roku. Przypuszczam że będzie przetarg tylko na jeden pakiet za wschodniego Grodzia.
Witam. Jakie numery otrzymają Alpino i Mercedesy z Mobilisu?
610 Os. Górczewska - Dw. Wschodni (Lubelska).
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".
Odpowiednio przydzielone według nowego schematu ZTM.
Czyżby 9 + trzy cyfry?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Masz jeszcze coś mądrego do dodania? "Wiem, ale nie powiem" czy "Nie wiem, ale chcę być fajniusi"? Albo pisz chociaż trochę merytorycznie, albo nie pisz wcale.Flash8222 pisze:Odpowiednio przydzielone według nowego schematu ZTM.
-
marco_wawa
Mobilisowe Kebaby zjeżdżają się do Wolicy. 30.06 spotkałem 6 sztuk w rejonie Częstochowy. Zdążyłem cyknąć fotkę jednego autobusu, ale chyba jakoś nie może się dodać 
Tak.1000 pisze:Czyżby 9 + trzy cyfry?
Może po prostu wiem, ale nie mogę wprost powiedzieć? Moderator wstał lewą nogą i pisze tylko na czerwono?Szeregowy_Równoległy pisze:Masz jeszcze coś mądrego do dodania? "Wiem, ale nie powiem" czy "Nie wiem, ale chcę być fajniusi"? Albo pisz chociaż trochę merytorycznie, albo nie pisz wcale.Flash8222 pisze:Odpowiednio przydzielone według nowego schematu ZTM.