Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Żeby objechać nieczynny (rzekomo) odcinek.
Rozumiem że zgłaszasz sie na ochotnika do przenoszenia pociągów? Oprócz Ciebie pewnie jeszcze paru mądrali internetowych. Zanim zaczniesz sie mądrzyć to zorientuj się jak wygląda stacja o której piszesz. Wjazd od strony GK do Czachówka Południowego jest rozkopany, także Twój pomysł można wyrzucić w diabłu, a Ciebie zapraszam na zajęcia fizyczneMichalJ pisze:Żeby objechać nieczynny (rzekomo) odcinek.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- vernalisadonis
To co oni tam teraz robią?
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Przebudowa całej stacji. Jedynie na Tarczyn jest czynna łącznica, ale w przypadku tego niewypału też nie można było jechać. Dlatego od dłuższego już czasu jak się coś zaczyna kaszanić na ,,8" to są takie problemy.vernalisadonis pisze:To co oni tam teraz robią?
- fik
- Naczelne Chamidło
Cieszę się, że ty wiesz wszystko i jesteś nieomylny, ale naprawdę nie każdy musi mieć taką wiedzę, a przekazując ją nie musiałeś wyjść na ostatniego buraka.rufio198 pisze:Rozumiem że zgłaszasz sie na ochotnika do przenoszenia pociągów? Oprócz Ciebie pewnie jeszcze paru mądrali internetowych. Zanim zaczniesz sie mądrzyć to zorientuj się jak wygląda stacja o której piszesz. Wjazd od strony GK do Czachówka Południowego jest rozkopany, także Twój pomysł można wyrzucić w diabłu, a Ciebie zapraszam na zajęcia fizyczneMichalJ pisze:Żeby objechać nieczynny (rzekomo) odcinek.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Patrząc na Twoje posty z przed kilku lat to słowo burak - w odniesieniu do tonu w jakim pisałeś nie tylko tu, ale i na innych grupach- to jest jeszcze delikatne. Miałem z kogo brać przykład- z samego wielkiego Fikandra. Z mojej strony EOTfik pisze:Cieszę się, że ty wiesz wszystko i jesteś nieomylny, ale naprawdę nie każdy musi mieć taką wiedzę, a przekazując ją nie musiałeś wyjść na ostatniego buraka.rufio198 pisze: Rozumiem że zgłaszasz sie na ochotnika do przenoszenia pociągów? Oprócz Ciebie pewnie jeszcze paru mądrali internetowych. Zanim zaczniesz sie mądrzyć to zorientuj się jak wygląda stacja o której piszesz. Wjazd od strony GK do Czachówka Południowego jest rozkopany, także Twój pomysł można wyrzucić w diabłu, a Ciebie zapraszam na zajęcia fizyczne
- fik
- Naczelne Chamidło
A jednak nie skorzystałeś z tej szansy; dobrze, że chociaż masz świadomość straty!rufio198 pisze:Miałem z kogo brać przykład- z samego wielkiego Fikandra.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Panowie, proszę z tymi uprzejmościami na priv/w jakieś inne miejsce.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- moonwalker
Awaria SKM na p.o. Wwa Wlochy. Od ok. 0740 do teraz tor nr 4 zablokowany.
Chyba trzeba poskarżyć się na KM komuś, bo sposób w jaki aktualnie informują o utrudnieniach to kpina. Przekierowują na nieczytelny Portal Pasażera, gdzie człowiek nie dowie się od razu i jednoznacznie o utrudnieniach konkretnych pociągów KM. Kiedyś było lepiej.
Odwołane S3 na odcinku Zachodnia - Wieliszew oraz wzajemne honorowanie biletów z tej okazji.UTRUDNIENIA W RUCHU W POBLIZU PRZYSTANKU PLUDY. MOZLIWE OPOZNIENIA SKM S3 I S9 W OBU KIERUNKACH DO 30 MINUT
^
98701 potrącił w km 16,400 człowieka (odcinek Żerań-Płudy, tor nr 3), skutek nieznany.
98701 potrącił w km 16,400 człowieka (odcinek Żerań-Płudy, tor nr 3), skutek nieznany.
Potrącenie bez skutku śmiertelnego.
- No Limit Biker
Przed przystankiem Płudy stoi KM do Modlina w asyście SOK, na miejsce jechała również policja.plunio7 pisze:UTRUDNIENIA W RUCHU W POBLIZU PRZYSTANKU PLUDY. MOZLIWE OPOZNIENIA SKM S3 I S9 W OBU KIERUNKACH DO 30 MINUT
Droit au but!!
No Limit Bikers 4L!!
No Limit Bikers 4L!!
Czasami mam wrażenie, że ulubiony film ludzi związanych z kolejami to Nie lubię poniedziałków. 7:33 z Legionowa przyjechała od Warszawy, poczekała chwilę na zezwolenie na wjazd w odstawcze i ruszyła, żeby tam sobie obrócić. Niestety, najwidoczniej utknęła, bo stała tam jeszcze o 7:41, a włączone światła sugerowały, że dalej chce jechać w stronę kozła oporowego (albo w ogóle dalej, nie wiem co tam jest). Ivona najpierw koło 7:38, że pociąg do Warszawy Zachodniej wjedzie na tor 3 jakby nigdy nic, potem o 7:40 że no może z 5 minut opóźnienia będzie. Część narodu nie dała wiary w te zapewnienia i ewakuowała się na peron sąsiedni, gdzie o 7:41 miał przyjechać lotniskowiec. Może się spóźnił ze dwie minuty, potem to i tak w miarę nadrobił, natomiast większe pretensje społeczeństwo mogło mieć ze zestawiony obieg w postaci pojedynczego Elfa. Od jazdy na sardynkę gorsza jest jazda na sardynkę w czasie deszczu. Ludzie z parasolami zostali przytuleni przez ludzi w przemoczonych wiatrówkach, paltach i płaszczach, no to także tego.