Solbus Solcity
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Serwis im szkodzi. Urbinetki serwis miały, powiedzmy, uproszczony i to wystarczyło. Lepsze wrogiem dobrego
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Jak to cholera jest, że ilekroć na 509 pojawia się gazowiec, to jest doganiany przez poprzednią brygadę? Jeżdżę 509 praktycznie codziennie i na moim odcinku bardzo sporadycznie spotykam się ze stadami...
Auta pędzone LPG też mają gorszą dynamikę.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Często zdarzało mi się do niedawna jeździć gazowcami i nawet jeśli ma to nieco mniejszą nominalną moc, w codziennej jeździe zdaje się mieć większą dynamikę niż Solbus z dieslem. Ale to może urojenie ze względu na naprawdę piękny dźwięk silnika.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
To może to to ma jakiś kaganiec na 50 kmph?
Dodano po 5 minutach 53 sekundach:
O, jeszcze jeden gazowiec na 509. Ruchu już nie ma, poprzednia brygada punktualnie, a ten -4 (w efekcie 15 minut dziury).
Dodano po 5 minutach 53 sekundach:
O, jeszcze jeden gazowiec na 509. Ruchu już nie ma, poprzednia brygada punktualnie, a ten -4 (w efekcie 15 minut dziury).
A mi raz zdarzyło się jechać gazowcem na wieczornym 509, punktualnie przyjechał na Nowodwory. A jak zasuwał na Jagiellońskiej.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
Jeden drugiemu nie równy, zdarzają się muły i muły rasowe. Klima robi swoje spadek mocy wyraźnie odczuwalny. Woźnica spokojny opanowany to qń nie goni na zaś.
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Gazowce ma pewno mają lepszą dynamikę niż zwykle autobusy. Raczej kwestia kierowców.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Kaganiec jakiś pewnie jest, ale jechałem kilkoma z tych wynalazków z prędkością 70 km/h. Można przyjąć, że zależy od kierowcy.Emyl pisze:To może to to ma jakiś kaganiec na 50 kmph?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Tylko czyste elektryki mają ograniczenie do 50km/h. Solbusy wyżej wymienione nie.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Czyste elektryki to mają do 60km/h.zxcvbnm pisze:Tylko czyste elektryki mają ograniczenie do 50km/h. Solbusy wyżej wymienione nie.
Tak zgadza się. Tylko krótkie Urbino 8,9LE Electric ma ograniczenie do 50 km/h.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
To ma być zastępstwo za niedomagające gazowce, czy o co chodzi?Walas pisze:5 Solbusów z Kleszczowej (od 2017 bodajże) przeszło na Ostrobramską.
Może to mieć związek z tym, że od poniedziałku 5 brygad: 111/3; 111/6; 111/8; 111/9 oraz 148/5 w DP przekazane zostaje do R3.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"