Wspólny bilet ZTM/KM/WKD/PR
Moderator: JacekM
Takie to dziwne? Żadna nowość. I tak ograniczyli, bo w takich sytuacjach bilet na pierwszą strefę był ważny do Gołąbek, a bilet na drugą strefę - do Płochocina, a teraz oba są ważne tylko do Gołąbek.
Wspólny bilet przedłużony i to od razu o 4 lata: http://ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1575&c=100&l=1
Następnym razem będzie honorowanie tylko w sekcji B, albo tylko na stojąco...Wprowadza się Honorowanie Biletów KM w autobusach linii 123 w godzinach 19:30 - 20:30 na odcinku przyst. MPT Grochów 01- Dw. Wschodni (Lubelska) w kierunku Dw. Wschodni (Lubelska).
Honorowanie to do awarii chyba albo do "O stronie ZTM". No i chyba potrzeby na całości to nie było:/ (od mpt to można i taksówką pojechać!)
ŁK
Z jakiego powodu było honorowanie?
Zdaje się, że z tego: http://tvnwarszawa.tvn24.pl/ulice,news, ... 23938.html
- No Limit Biker
Koledzy mam pytanie. Czym się różni bilet abonamentowy w KM (tabela nr 12 w załączniku do taryfy) a bilet miesięczny lub kwartalny.
Generalnie może ktoś ma pomysł jak najtaniej podróżować z Chotomowa do Warszawy Toruńskiej, chciałbym porzucić samochód na rzecz pociągu + roweru.
Na razie mam pomysł dojazdu rowerem do stacji Legionowo Przystanek i dalej pociągiem do Płud i dalej rowerem.
Edit: Czy dobrze rozumiem, że na bilecie ZTM na 2 strefę w ramach wspólnego biletu, mogę poruszać się pociągami SKM i KM między stacjami Legionowo Przystanek - Warszawa Choszczówka?
Jeśli pytanie w złym wątku proszę o przeniesienie.
Generalnie może ktoś ma pomysł jak najtaniej podróżować z Chotomowa do Warszawy Toruńskiej, chciałbym porzucić samochód na rzecz pociągu + roweru.
Na razie mam pomysł dojazdu rowerem do stacji Legionowo Przystanek i dalej pociągiem do Płud i dalej rowerem.
Edit: Czy dobrze rozumiem, że na bilecie ZTM na 2 strefę w ramach wspólnego biletu, mogę poruszać się pociągami SKM i KM między stacjami Legionowo Przystanek - Warszawa Choszczówka?
Jeśli pytanie w złym wątku proszę o przeniesienie.
Droit au but!!
No Limit Bikers 4L!!
No Limit Bikers 4L!!
Abonamentowy jest na 12 przejazdów.
- No Limit Biker
12 przejazdów "tam" czy "tam i z powrotem" ?
Droit au but!!
No Limit Bikers 4L!!
No Limit Bikers 4L!!
Wychodzi na to, że takNo Limit Biker pisze: Edit: Czy dobrze rozumiem, że na bilecie ZTM na 2 strefę w ramach wspólnego biletu, mogę poruszać się pociągami SKM i KM między stacjami Legionowo Przystanek - Warszawa Choszczówka?
12 przejazdów w 1 stronę.
Jeżeli będziesz jeździł codziennie i tylko pociągiem to najtańszy będzie bilet miesięczny odcinkowy Chotomów-W-wa Toruńska. Kosztuje on 170zł(chyba że masz ulgi)
- No Limit Biker
Niestety bez ulg.
Drugim rozwiązaniem jest wspomniane wcześniej Legionowo Przystanek - Choszczówka za 252zł kwartalnie z kartą Warszawiaka. Problem tylko że nie wszystkie składy zatrzymują się w Choszczówce.
Kwartalny odcinkowy kosztuję 425zł.
Drugim rozwiązaniem jest wspomniane wcześniej Legionowo Przystanek - Choszczówka za 252zł kwartalnie z kartą Warszawiaka. Problem tylko że nie wszystkie składy zatrzymują się w Choszczówce.
Kwartalny odcinkowy kosztuję 425zł.
Droit au but!!
No Limit Bikers 4L!!
No Limit Bikers 4L!!
Jak to w końcu jest z WKM w pociągach przyspieszonych KM ? Przeczytałem poprzednie wpisy i taryfę ale dalej nie jestem pewien czy dobrze to rozumiem.
Jeśli chcę jechać pociągiem Wiedenka na odcinku W-wa Centralna - Międzyborów to jak rozumiem:
a) mając WKM na 1 strefę powinienem kupić bilet KM tylko na odcinek W-wa Ursus Niedźwiadek - Międzyborów ?
b) gdybym teoretycznie miał WKM na 2 strefę to i tak powinienem kupić bilet KM na odcinek W-wa Zachodnia - Międzyborów bo w Pruszkowie i w ogóle w 2 strefie pociąg się nie zatrzymuje ?
Jeśli chcę jechać pociągiem Wiedenka na odcinku W-wa Centralna - Międzyborów to jak rozumiem:
a) mając WKM na 1 strefę powinienem kupić bilet KM tylko na odcinek W-wa Ursus Niedźwiadek - Międzyborów ?
b) gdybym teoretycznie miał WKM na 2 strefę to i tak powinienem kupić bilet KM na odcinek W-wa Zachodnia - Międzyborów bo w Pruszkowie i w ogóle w 2 strefie pociąg się nie zatrzymuje ?
Nawet gdyby ten pociąg wszędzie się zatrzymywał, nie ma sensu kupować dwóch biletów (z WC do Niedźwiadka i z Pruszkowa do Międzyborowa), bo będą droższe niż jeden bilet na całą trasę.