Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)
Moderator: Wiliam
Dlaczego 136 po umożliwieniu lewoskrętu z Wolskiej w Płocką zostało skierowane Skierniewicką? Trasa przez Wolską byłaby i krótsza i bliższa podstawowej trasie. W końcu Wolska to najbliższy równoległy ciąg komunikacyjny do zamkniętej Górczewskiej.
Z tego co kojarzę to założenie było takie: Kasprzaka dla autobusów, Wolska dla samochodów. I nie jestem pewien czy coś się zmieniło.
Bez sensu. Na tej trasie łapie jeszcze większe opóźnienia i mimo, że Wolska też stoi to jest tędy zdecydowanie szybciej.
Jest to bez sensu, bo największym problemem 136 w tamtym rejonie jest właśnie przejazd przez Skierniewicka - autobusy potrafią tam stracić przecież do 40 minut...
- Bastian
- Sułtan Maroka
136 zastępuje 109 między Szpitalem Wolskim a Płocką-Szpitalem. Ale to prawda, ile traci po południu na Skierniewickiej...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
501 to skrócili aby w korkach nie stało, a takie 136 dalej jeździ na dużo dalszy Ursynów .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
E? A co to niby za obwód? A nawet jeśli to jakie to ma znaczenie jak nic na danej linii nie przyjeżdża bo gdzieś w korku utknęło? I ktoś tym z Ursynowa na Młynów jeździ niby?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
136 nie jeżdżę, ale sądzę, że sporo osób korzysta z tej linii. Inaczej ZTM by takiego połączenia nie utrzymywał.
-
- Kontakt:
Kiedyś już chyba wspominałem o tym, ale nie zaszkodzi jeszcze raz. 136 w godzinach szczytu jest tak punktualne, przewidywalne i "szybkie", że jadąc codziennie na ósmą z okolicy przystanku Telewizja Polska na Szczęśliwicką, czasowo o wiele bardziej opłaca mi się jechać metrem do Centrum i pociągiem do Zachodniego, mimo że do przejścia jest ładny kawałek. Także trochę psu na budę taki obwód, możliwe że rozbicie na dwie linie przyniosłoby jakąś korzyść.
To w takim razie dlaczego na Kasprzaka wszystko totalnie stoi.. Ostatnio zdarzyło mi się jechać 109 z Centralnego na Górce ok. 50 minut. Co z tego że na kawałkach jest buspas jak i tak wszystko się zatyka w newralgicznych miejscach, tzn. zwężeniach przy budowie wentylatorni przed Skierniewickiej i przy wiadukcie kolejowym. Do niczego to jest w tej chwili...Z tego co kojarzę to założenie było takie: Kasprzaka dla autobusów, Wolska dla samochodów. I nie jestem pewien czy coś się zmieniło.
Chyba na piechotę szybciej... Przynajmniej w godzinach szczytu i jeśli ktoś nie ma problemów z chodzeniem.
Czyli tramwaj przez Pole Mokotowskie faktycznie się przyda. Do tego czasu chyba nic lepszego się za bardzo nie wymyśli...Autobus Czerwon pisze: ↑15 sty 2018, 23:26Kiedyś już chyba wspominałem o tym, ale nie zaszkodzi jeszcze raz. 136 w godzinach szczytu jest tak punktualne, przewidywalne i "szybkie", że jadąc codziennie na ósmą z okolicy przystanku Telewizja Polska na Szczęśliwicką, czasowo o wiele bardziej opłaca mi się jechać metrem do Centrum i pociągiem do Zachodniego, mimo że do przejścia jest ładny kawałek. Także trochę psu na budę taki obwód, możliwe że rozbicie na dwie linie przyniosłoby jakąś korzyść.
Między szpitalami jest 103 w którym tłumów na tym odcinku zazwyczaj nie ma.
Akurat 103 jest w godzinach szczytu bardzo ładnie zapełnione. W międzyszczycie to kwestia kolejności podjazdu. Jak pierwsze na Płocką przyjedzie 103 to jest tłok, a jak 102/136 a potem 103 to krótkodystansowcy (do Młynowa) ładują się w to, co pierwsze przyjedzie.
Omgs, to nie takie trudne, obwód i promienie słońca. Wychodzą z centrum. Na przykład miasta. Obwód nie wychodzi z centrum.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ŁK