Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Mam takie pytanie.
Jeżeli doładuje kartę np 28.08 to automatycznie zostanie mi przestawiona ważność na I i II strefę z dniem 1.09?
Jeżeli doładuje kartę np 28.08 to automatycznie zostanie mi przestawiona ważność na I i II strefę z dniem 1.09?
Przecież to nie karta się przestawia "na ważność" tylko czytniki kontrolerskie. No chyba, że to zupełnie inny kontrakt będzie.
Meldunek niepotrzebny, tylko pity.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- fik
- Naczelne Chamidło
Racja, źle spojrzałem:)
Albo też o wyciągnięcie najwyższego stopnia dopłat od gmin, które będą chciały w ten sposób powstrzymać odpływ podatników.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Pełny tekst projektu uchwały zawierającej taryfę (bo BIP jeszcze niezaktualizowany o wpisy dotyczące przegłosowanych uchwał): https://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/0E ... 4_druk.pdf
Co do kosztów, to - jeśli wierzyć uzasadnieniu - nie są oe szczególnie wielkie, jest możliwość zasypania różnicy przez zwiększone wpływy z PIT (choć skarbnik miasta zastrzegł, żeby nie popadać w hurraoptymizm).
Co do kosztów, to - jeśli wierzyć uzasadnieniu - nie są oe szczególnie wielkie, jest możliwość zasypania różnicy przez zwiększone wpływy z PIT (choć skarbnik miasta zastrzegł, żeby nie popadać w hurraoptymizm).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
To jest sprawa dyskusyjna. Skoro cena biletu się nie zmienia, a tylko zostaje rozszerzony zakres obowiązywania to konieczność zwrotu biletu i zakupu w identycznej cenie nowego, ale z innym kodem jest bezsensem i strzałem ZTM w kolano. Dla mnie wystarczy honorować bilet warszawiaka w 2. strefie i tyle.
Przecież już teraz jest bilet warszawiaka i młodego warszawiaka na strefy 1+2, tylko np. za 30-dniowy normalny płaci się 166 zł, a nie 98 zł, więc można to traktować jako dużą obniżkę. 
-
stołecznynocnik
To teraz mając bilet na 1szą strefę ale bez hologramu, czyli zwykłą kartę miejską doładowaną biletem 90cio dniowym mogę jechać również w drugiej strefie? czy dotyczy to tylko osób z e-hologramem?
Operacja się udała, pacjent zmarł.
Przecież wyraźnie mowa o bilecie "warszawiaka" i "młodego warszawiaka".... a takiego nie posiadasz.
Niby tak, ale weź pod uwagę to, że z czterech kodów biletów robią się nagle dwa. Więc masz sytuację bardzo prostą i logiczną - po prostu od 1 września hipotetyczne kody 01 i 02 będą traktowane analogicznie jak kody 03 i 04. Sprawa do rozwiązania na poziomie oprogramowania czytników kontrolerskich, żeby nie robić medialnego strzału z armaty w obie stopy naraz - bo jak to, rozszerzają zakres obowiązywania biletów, ale trzeba odstać w kolejce do POPu, żeby bilet przekodować?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Różnica będzie też taka, że jak ktoś jedzie gdzieś dalej pociągiem KM, to będzie mógł kupić tańszy bilet, bo od dalszej stacji.
IMO dobry pomysł, bo np. do Legionowa będzie można podjechać z takiej np. Choszczowki, żeby się przesiąść do IC - zamiast na Wschodnim.
IMO dobry pomysł, bo np. do Legionowa będzie można podjechać z takiej np. Choszczowki, żeby się przesiąść do IC - zamiast na Wschodnim.
ŁK
Na stronie pojawiło się ogłoszenie o przyjęciach na stanowisko kontrolera biletów. Ekipa zawodowa się wykrusza czy ZTM doszedł do wniosku, że warto sprawdzać bilety? Dużo osób szukają?
Czy emeryt który ukończył 75 lat może jeździć pociągami KM w ramach obowiązywania wspólnego biletu za darmo? Jeśli tak to czy pokazuje tylko Dowód Osobisty?
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012