Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
504 to swoją drogą. Chyba że, wg innego pomysłu fika, miałoby pojechać do Ursusa za 401.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Jakieś uzasadnienie?
Dokładnych danych Ci nie podam, ale wystarczy spojrzeć na zapełnienie autobusów na tym odcinku.
Tylko że ja nie bardzo rozumiem, co jest złego w obecnej trasie 178 na Ochocie. Jak na razie powiedziałeś nam, że 178 przez Prymasa jest be, ponieważ jest absurdem i nie każdy musi mieć idealne połączenie. Tylko po co coś zmieniać, skoro coś działa dobrze? Bo działa dobrze, ludzie czekają na 178, jest często zapchany. Za Rondem Daszyńskiego na wschód kompletnie linia niepotrzebna, bo nawet w kursach na pełnej trasie ludzie w większości wysiadają przy Daszyniaku.
Ty? 521? Skracasz? Koniec świata. 
Koniec świata, bo?
Przecież reserved już wcześniej to popierał.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Kiedyś przed dziesięcioma laty bardzo optowałem za 521, ale odkąd linia jeździ na Szczęśliwice co pół godziny (a to już taki szmat czasu przecież), jestem za tym że to bez sensu. Linia powinna zostać skrócona do Wiatracznej. Ewentualnie do M2. 
Ale to nie wątek o tym.
Ale to nie wątek o tym.
Się śmiejesz, a jak zobaczysz 521 Szczęśliwice - Targowek co 30/30/30 po otwarciu metra, to...Pawel_ pisze:Wydłużyć 521 na Niedźwiadek!reserved pisze: ↑05 lip 2018, 12:16Ale 136 to chyba tylko tymczasowo skręca w prawo w Kasprzaka? Zresztą mi się wydaje, że komunikacja powinna być dla pasażerów i jeśli pasażerowie lubią jakieś połączenie i jest ono unikalne, to nie powinno się go likwidować bez jakichś konkretnych argumentów. Bo to że coś jest "absurdem", dla mnie nie jest argumentem. Linia 178 pracuje dobrze i w zasadzie przy RZS chyba najlepiej na całej trasie. Właśnie przez to, że nie trzeba biegać po RZS i się przesiadać, a ten "węzeł" jest wyjątkowo uciążliwy pod tym względem przesiadek.
521 a wcześniej C, jeździ na obecnej trasie już z 50 lat. Świat był inny, a i przez 10 ostatnich lat się sporo zmieniło.
ŁK
Jest i tak mniej absurdalny niż „ludzie korzystają z połączenia, więc jest niepotrzebne”.fik pisze:Zresztą argument "ludzie nie korzystają z połączenia, bo go nie ma, więc jest niepotrzebne" jest skrajnie absurdalny.
ŁK
- fik
- Naczelne Chamidło
Abstrahując od tego, że tłumów to tam nie ma, to jednak patrząc na zapełnienie autobusów na RZS ciężko wiedzieć, czy ludzie jadą z Daszyńskiego, czy z Kasprzaka.
Omija istotne generatory ruchu położone wzdłuż ciągu Alej Jerozolimskich.Tylko że ja nie bardzo rozumiem, co jest złego w obecnej trasie 178 na Ochocie.
Wysoki Sądzie, nie mam więcej pytań do świadka.ludzie w większości wysiadają przy Daszyniaku.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
A co nazwałbyś tłumem? Jeśli wszystkie miejsca zajęte i ok. 20 osób stoi w solówce to wg Ciebie to jest muchowóz?
Cooo? Jak to? RZS i Berestecka nie są generatorami ruchu?
te 'f'-ki na 178 nie są bez powodu (chociaż chyba mają inne oznaczenie, ale egal). Tym naprawdę jeździ dużo osób, aż sam się zdziwiłem jak miałem nieprzyjemność codziennie dojeżdżać ze Skorosz. BTW, istnienie relacji skrętnej na RZS nie wyklucza istnienia takiej na Zawiszy.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie napisałem "omija wszystkie generatory ruchu". Lepiej trenuj czytanie ze zrozumieniem, zamiast osobistych przytyków.
(a RZS nie jest generatorem ruchu w żadnej mierze)
W teorii nie, w praktyce nie widzę potencjału na trzy linie z MRD w Jerozolimskie, więc uważam ich komasację na jednej trasie za zasadną - tym bardziej, że sytuacja wzdłuż między Zawiszą a Zachodnim jest dramatyczna.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Tak właśnie. Zresztą ciężko, żeby z okolic (ogólny ciąg Kasprzaka i Prostej), gdzie ma pracować niedługo m 200 tysięcy ludzi, nie było popytu.Dantte pisze:te 'f'-ki na 178 nie są bez powodu (chociaż chyba mają inne oznaczenie, ale egal). Tym naprawdę jeździ dużo osób, aż sam się zdziwiłem jak miałem nieprzyjemność codziennie dojeżdżać ze Skorosz. BTW, istnienie relacji skrętnej na RZS nie wyklucza istnienia takiej na Zawiszy.
ŁK