Bezpieczeństwo w pojazdach komunikacji
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
-
Kilka lat temu żona wyjaśniała sprawę w ITD w Powsinie, tam nas poinformowano o takiej opcji. Chodzi o ustalenie kierującego, który nie jest właścicielem pojazdu.
miłośnik 13N
Ta możliwość to zapytanie właściciela pojazdu kto w zarejestrowanej chwili prowadził pojazd.
Zdjęcia z fotoradarów to nie nagranie z bieda-monitoringu - są w zasadzie tak dobrej jakości, że ustalenie sprawcy wykroczenia po wizerunku nie byłoby problemem. Ale tego nikomu się nie chce bo w fotoradarach bardziej chodzi o kasę. Stąd możliwość płatnego niewskazania sprawcy jaki i mający się dobrze zawód "zbieracza punktów karnych".
Naprawdę państwo polskie dysponuje aktualnymi wizerunkami wszystkich obywateli oraz programem do ich wyszukiwania? Coś za bardzo nie chce mi się wierzyć w to, co napisałeś. Publikowane wizerunki osób poszukiwanych za nawet najcięższe przestępstwa jakby wskazywały, że to jednak problematyczne.
Bazę na pewno posiada (w dowodach), program to rzecz do zdobycia, chociaż wdrożenie skutecznego wyszukiwania na podstawie wielu źródeł danych będzie trudne z wielu powodów
-
W bazie PESEL są aktualne zdjęcia dorosłych obywateli. Istnieje przecież obowiązek wymiany dowodu osobistego co 10 lat, sam dostarczasz aktualne zdjęcie.Paweł D. pisze: ↑09 lip 2018, 16:55Naprawdę państwo polskie dysponuje aktualnymi wizerunkami wszystkich obywateli oraz programem do ich wyszukiwania? Coś za bardzo nie chce mi się wierzyć w to, co napisałeś. Publikowane wizerunki osób poszukiwanych za nawet najcięższe przestępstwa jakby wskazywały, że to jednak problematyczne.
miłośnik 13N
Owszem, ale to są zdjęcia biometryczne. A ujęcia z monitoringu czy fotoradaru to jednak inna jakość i inny kąt. Ok, ja też lubię "CSI kryminalne zagadki..." ale u nas to tak jeszcze nie działa. A na pewno nie przy wykroczenia drogowych z fotoradaru. Tam jest standardowy quiz: tak, to ja; to nie ja, to wujek Staszek/ciocia Ziuta; nie ja i nie znam gościa
-
W bazie PESEL nie ma zdjęć, bo zawartość bazy definiują ścisłe przepisy.
-
Gdyby kontroler dotknął trzeciej szyny która jest pod napięciem, to nie byłoby zbyt ciekawie...
https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje ... 67812.html
https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje ... 67812.html
Operacja się udała, pacjent zmarł.
-
Szyna prądowa zabezpieczona jest od góry i boków osłoną izolacyjną.
miłośnik 13N
I jak taka osłona miałaby być zdejmowana w kontakcie z pantografem?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Ok, to wyjaśnia też, dlaczego ta szyna z zewnątrz nie jest gładka.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
ZTCW to osłony są tylko na stacjach.
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218 013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685 019B/33
21.12.2012
366+218 013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685 019B/33