W szczególności gdyby dociągnięto trasę co najmniej do Puławskiej.
Komunikacja miejska we Włochach
Moderator: Wiliam
Bo kiedyś Instalatorów to też były tylko zakłady pracy. 350 podjeżdżało tam od 5:30 do 18:20. Po zmianie na 128 ostatni kurs jechał już o 16:05. Gdy uruchomiono 306 to kończyło o 17:20. Dopiero później 306 kursowało przez cały dzień. Chociaż kursy jeździły do 21, a z Ursynowa były tylko kursy zjazdowe do 1 Sierpnia. Stosunkowo niedawno Instalatorów doczekała się kursów przez cały dzień, czyli od 5 do 22. Stało się to dopiero po wydłużeniu do Ursusa.
- fik
- Naczelne Chamidło
No i dlatego 306 trzeba zreformować (wrzucanie mu dowozu do przychodni we Włochach i krańcowanie pod Factory w ujednoliceniu funkcji nie pomogło).
BTW, osobiście coraz silniej uważam, że jedna z linii kursujących 1 Sierpnia powinna skręcać w ŻiW w lewo i zahaczać przynajmniej o ZP PRUSZKOWSKA. Z pewnością to ciekawszy kierunek niż DHL i 17 Stycznia.
BTW, osobiście coraz silniej uważam, że jedna z linii kursujących 1 Sierpnia powinna skręcać w ŻiW w lewo i zahaczać przynajmniej o ZP PRUSZKOWSKA. Z pewnością to ciekawszy kierunek niż DHL i 17 Stycznia.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Stary Pingwin
Jeżeli hotele( 3 i 2 następne w budowie)i biurowce nazwiemy zakładami pracy, to na Wyczółkach jest popyt na 306.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
O! Też o tym myślałem. Tylko wtedy jeszcze jeździło 228 i chciałem je wygiąć przez 1 Sierpnia. Tylko teraz skręcisz w lewo, dojedziesz do Pruszkowskiej i co dalej?fik pisze: ↑27 sie 2018, 19:40No i dlatego 306 trzeba zreformować (wrzucanie mu dowozu do przychodni we Włochach i krańcowanie pod Factory w ujednoliceniu funkcji nie pomogło).
Na 95% 306 jeździło do 22 jeszcze w czasach krążenia po Ursynowie. A na 100% na Trasie Instalatorów - Osmańska. Koło 22 był kurs zjazdowy z Instalatorów z ostatnim przystankiem 1 Sierpnia 02. Było to chyba jedyne zatrzymanie się dziennego autobusu na tym przystanku.Georg pisze: ↑27 sie 2018, 19:16Bo kiedyś Instalatorów to też były tylko zakłady pracy. 350 podjeżdżało tam od 5:30 do 18:20. Po zmianie na 128 ostatni kurs jechał już o 16:05. Gdy uruchomiono 306 to kończyło o 17:20. Dopiero później 306 kursowało przez cały dzień. Chociaż kursy jeździły do 21, a z Ursynowa były tylko kursy zjazdowe do 1 Sierpnia. Stosunkowo niedawno Instalatorów doczekała się kursów przez cały dzień, czyli od 5 do 22. Stało się to dopiero po wydłużeniu do Ursusa.
W czasach krążenia po Ursynowie odjazd był o 20:05 i faktycznie o 22 do 1 Sierpnia. Masz rację. Być może 17:20 to ostatnie 154. Mniejsza o to.
- fik
- Naczelne Chamidło
No na przykład MRD. Albo Politechnika i dalej cokolwiek (Sanktuarium?) wraz z eradykacją 188(*). Albo, boję się sam siebie, 151 na Instalatorów (przegub zawróci przy Harfowej?).Georg pisze: ↑27 sie 2018, 20:29O! Też o tym myślałem. Tylko wtedy jeszcze jeździło 228 i chciałem je wygiąć przez 1 Sierpnia. Tylko teraz skręcisz w lewo, dojedziesz do Pruszkowskiej i co dalej?fik pisze: ↑27 sie 2018, 19:40No i dlatego 306 trzeba zreformować (wrzucanie mu dowozu do przychodni we Włochach i krańcowanie pod Factory w ujednoliceniu funkcji nie pomogło).
(*) Na Makowską 141, a na Łukowskiej wygięte 125. Na lotnisko 154, na 17 Stycznia 141.
Tylko teraz nie są czasy na takie reformy. MRD wygląda zachęcająco ale te korki przed pl. Zawiszy!
- fik
- Naczelne Chamidło
Za to jest czas na uruchamianie potworów w rodzaju 380. Niezmiennie odmawiam przyjęcia tego do wiadomości, przynajmniej na potrzeby dyskusji forumowej.
Oooo, to jest bardzo ciekawy pomysł, prosty dojazd z Rakowca do Włoch i Factory, a nie konieczność jazdy przez Bitwy.fik pisze: ↑27 sie 2018, 19:40No i dlatego 306 trzeba zreformować (wrzucanie mu dowozu do przychodni we Włochach i krańcowanie pod Factory w ujednoliceniu funkcji nie pomogło).
No i na Instalatorów robi się naprawdę mnóstwo domów mieszkalnych, oby nie skończyło się monokulturą jak na Mordorze, tylko tym razem mieszkaniową. Tam jest sporo miejsca i można wiele budynków zbudować.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- fik
- Naczelne Chamidło
Absolutnie nie uważam, że taka linia powinna jeździć dalej niż na pętlę Instalatorów. To powinna być podstawowa linia dla osiedli wzdłuż Instalatorów i 1 Sierpnia, a co za tym idzie - mieć stosunkowo wysoką częstotliwość. Wpychanie tego w kręcenie po Włochach jest jej na plaster potrzebne.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ale 306 we Włochach naprawdę pracuje bardzo dobrze. Kursowanie w weekendy to spory plus. Zupełnie nie zgadzam się z Fikiem.
Natomiast uzupełnienie na Instalatorów jest bardzo wskazane. Dojazd do WKD z jednej strony, do tramwajów z drugiej. Nic więcej nie potrzeba. Może jakby ktoś pomyślał i sprawdził to autobusy mogłyby pojechać przez łącznik między Bakalarską, a Instalatorów.
Natomiast uzupełnienie na Instalatorów jest bardzo wskazane. Dojazd do WKD z jednej strony, do tramwajów z drugiej. Nic więcej nie potrzeba. Może jakby ktoś pomyślał i sprawdził to autobusy mogłyby pojechać przez łącznik między Bakalarską, a Instalatorów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel