Mapa komunikacji miejskiej
Tak z ciekawości, można gdzieś dostać taką mapę ale w formie jednoplanszowej?
W POPach znalazłem mapę ale jest to zestaw dwóch rozkładanych dwustronnych map, a mi chodzi o taką jednoplanszową, która jest na przystankach.
Nikt nic nie wie?
W POPach znalazłem mapę ale jest to zestaw dwóch rozkładanych dwustronnych map, a mi chodzi o taką jednoplanszową, która jest na przystankach.
Nikt nic nie wie?
Można wziąć ten plik z jedną planszą i zanieść gdzieś do druku.
Kiedyś jednorazowo ZTM wydał mapy w wersji przystankowej, ale już dawno temu przestały być aktualne.
W sumie to i tak warto poczekać na nowszą wersję, bo ta drukowana jest z lutego...
A swoją drogą w którym roku pojawiły się pierwsze wersje planów przystankowych, 1998?
A swoją drogą w którym roku pojawiły się pierwsze wersje planów przystankowych, 1998?
BTW, bardzo dobrze pamiętam taki prosty schemat komunikacji z początku lat 2000. Tło było białe, a linie były posegregowane wg typu linii. Rozdawali go składanego za darmo, chyba nawet w autobusach. Przystanki były żółtymi plamami, bardzo dobrze pozaznaczane były węzły. Ma ktoś to cudo?
wszystkie linie metra na bialoleke!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
-
- Kontakt:
Mam, ale tylko linii nocnych. Na okładce jest Metropolis, wówczas nowiusieńki.
Przystanek DS Riviera przydałby się dopisek "bez 131 w stronę Centrum".
A w sumie to czemu tam 131 się nie zatrzymuje?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
W sumie trudno powiedzieć, niby ten przystanek jest na pasie do skrętu w prawo, ale na tyle daleko przed skrzyżowaniem, że da się pojechać na wprost po jego obsłużeniu. Chociaż Metro Politechnika jest tuż za skrzyżowaniem, więc może nie ma co dublować. W sumie to wystarczyłoby chyba, aby w obie strony był tylko dla 138, które się nie zatrzymuje na przystankach Metro Politechnika (i można by je włączyć do tego zespołu).
-
W tej chwili cokolwiek dziwna jest ta sytuacja. Może to pozostałość po czasach, kiedy jeszcze nie było tam przystanku.
Zdarza mi się przesiadać na DS Rivierze w stronę południową ze 131 do 138 jak jestem zmęczony i nie mam ochoty przechodzić przez dwa pasy na pl. Konstytucji do przesiadki w tramwaj.
Myślę, że 131 mogłoby wrócić na pas na prosto na spokojnie i dużo prościej, niż 156 z drugiego Wawrzyszewa w stronę Targówka.
-
Może dać ten przystanek dla 131 jako nż?
Czy na mapie nie powinno być C40? Jeździ od 20.10 do 4.11
Nie ma sensu spowalniać 131. Przypuszczam, że obecna Riviera w stronę południową to w 90% przesiadki z TŁ z kierunku zachodniego na południowy. W drugą stronę "wygodność" przesiadek z Riviery i tak odpada.
A wracając do tematu to 385 już chyba nie jeździ?
A wracając do tematu to 385 już chyba nie jeździ?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Warto byłoby uzupełnić informację na mapie o fakt, iż zajezdnia na Płochocińskiej należy także do ITS Michalczewski.