[Humor-czarny] O komunikacji w sieci
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- a/p TALENT
Prezydent Austrii w drodze na szczyt klimatyczny (pociągiem) do Katowic "zaliczył'' tradycyjną na tej linii awarię wagonu - tym razem jedynki - przeflancowano go do dwójki i cześć. Wywiadów udzielał w WARS-ie.
ZUS fundatorem emigracji
Tylko dlaczego to rzeczniczka PKP Intercity przeprasza i zapewnia, że w drodze powrotnej nie dadzą ciała, bo zanotowali już termin powrotu prezydenta Austrii? Czemu nie poinformowała, że w drodze reklamacji może ubiegać się o zwrot części kosztów?
-
Niemożliwe, prezydent pociągiem? Nie pancernymi limuzynami w obstawie policji i karetek? Gdyby tak nasz....
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Też nad tym ubolewam, ale co zrobić, Agnieszka jest osobą o gołębim sercu i byłaby fantastyczną przedszkolanką na przykład, ale na rzeczniczkę nadaje się jak ja na biskupa. Generalnie wyłączanie wagonów z dowolnej przyczyny bez zastępstwa, bo ważniejsza jest punktualność (co jakiś-tam sens też ma...) jest typowym działaniem Austriaków.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Ale za wystawienie wagonu odpowiedzialne było IC czy ÖBB?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Za to, żeby pojechał.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
- fik
- Naczelne Chamidło
To nadal jest mało precyzyjne pytanie. Niemniej jednak: w zestawieniu jest wagon IC. IC wagon wystawiło, wagon do Wiednia dotarł, problemu nie było. OeBB postanowiło wagon wyłączyć, pewnie ze względu na bardzo poważną i zagrażającą życiu pasażerów usterkę typu awaria suszarki do rąk w jednej z toalet. W tym momencie to OeBB podejmuje decyzję o tym, czy włączyć wagon zastępczy, bo IC nie jest w stanie go zrzucić z powietrza jednakowoż...
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- a/p TALENT
Jako zasłużony użytkownik linii Warszawa-Wiedeń-Warszawa / 50+ przejazdów / oraz osoba odprowadząjaca i oczekująca na podróżników tejże linii stwierdzam co następuje: według licznych relacji i własnych obserwacji większość usterek typu zanik klimatyzacji czy blackout wagonu dzieje się podczas przepinania lokomotyw. Składy z Olszynki zawsze były / poza nielicznymi wyjątkami / podstawione w stanie zdatnym do jazdy. Kaszana dzieje się w składach Sobieskiego jadącymi z Gdyni. Od 5 lat zaczeły się np. problemy np. z nieczynnymi WC. Fik ma rację - Awstryjcy często lubują się w '' tępym urzędoleniu" - pamiątki po dawnej CK monarchii. Objaw do zaobserwowania u nas, na terenach byłej Galicji i Lodomerii.
ZUS fundatorem emigracji
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A czemu OeBB nie zależy na wystawieniu wagonu zastępczego?
Sobieski, o ile dobrze pamiętam, to tez jest sklad z Olszynki, na kilkudniowym obiegu przez Gdynię.
Sobieski, o ile dobrze pamiętam, to tez jest sklad z Olszynki, na kilkudniowym obiegu przez Gdynię.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.