GĂłrczewska a RZS, czyli o projektach BAKS-u dyskusja
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
no i ciągłe korki powodowane przez tiry skręcające z PT na Jerozolimskie...MZ pisze:inż. Glonojad pisze:RZS nie jest spieprzone, w każdym razie nie z punktu widzenia układu drogowego.Z punktu widzenia układu może nie, ale nad wysokością tunelu pod rondem to już nikt rozsądnie nie pomyślał. Teraz ciągle jest problem z bramką.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Notabene stoi już bramka z prawdziwego zdarzeniaMZ pisze:inż. Glonojad pisze:RZS nie jest spieprzone, w każdym razie nie z punktu widzenia układu drogowego.Z punktu widzenia układu może nie, ale nad wysokością tunelu pod rondem to już nikt rozsądnie nie pomyślał. Teraz ciągle jest problem z bramką.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ależ jest - skrajnia w tunelu w relacji lewoskrętnej z Alej w Prymasa jest niedostosowana dla ruchu TIRów, co powoduje, iż te muszą się pałętać po powierzchni. To jest fakt i trudno jest temu zaprzeczyć. A że infrastruktura? Cóż, ja to najwidoczniej trochę inaczej widzę. Ja bym po prostu dołożył wszelkich starań, żeby przed rozpoczęciem projektowania węzła (względnie w trakcie, przy założeniu, że to zostatnie zrobione na pewno) ową infrastrukturę przebudować i aby mający powstać węzeł stał się rozwiązaniem naprawdę nowoczesnym, komlepksowym i satysfakcjonującym. Spełniającym należycie swoją podstawową rolę. A nie kolejnym, wykonanym na prędce i "na odwal się" knoteminż. Glonojad pisze:RZS nie jest spieprzone, w każdym razie nie z punktu widzenia układu drogowego.Bastian pisze: To, że ja nie mam doświadczenia, ani wiedzy, nie jest żadną wymówką, która by mogła wyjaśnić poziom polskiego inżynierstwa. Nie ja spieprzyłem pl. Konstytucji, nie ja spieprzyłem RZS,
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I pałętają się bardzo sprawnie. 70% ruchu w tej relacji to osobówki i te zdjęto z tarczy.Dennis pisze:Ależ jest - skrajnia w tunelu w relacji lewoskrętnej z Alej w Prymasa jest niedostosowana dla ruchu TIRów, co powoduje, iż te muszą się pałętać po powierzchni.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No, jeśli tak podchodzimy do rozwiązywania problemów komunikacyjnych miasta, to się potem nie dziwmy adekwatnym do tego opiniom o inżynierachinż. Glonojad pisze:I pałętają się bardzo sprawnie. 70% ruchu w tej relacji to osobówki i te zdjęto z tarczy.Dennis pisze:Ależ jest - skrajnia w tunelu w relacji lewoskrętnej z Alej w Prymasa jest niedostosowana dla ruchu TIRów, co powoduje, iż te muszą się pałętać po powierzchni.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie wiem, jak dla ciebie, ale ja uważam 99% (bo na powierzchni zostają 178 i Wnuk
) za lepszy wynik, niż 70%... Doprawdy, nie ma się czym chlubić - Dennis ma rację. Zbyt wiele rzeczy u nas robi się na ileś tam procent, zamiast raz, a dobrze...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja się potem dziwię infrofilii w mediach. Jasne, byle więcej kasy wydać, byle więcej betonu wylać.Dennis pisze:No, jeśli tak podchodzimy do rozwiązywania problemów komunikacyjnych miasta, to się potem nie dziwmy adekwatnym do tego opiniom o inżynierach
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mnie akurat raczej bliższa jest infrofobia, więc nie ten adres kolegoinż. Glonojad pisze:A ja się potem dziwię infrofilii w mediach. Jasne, byle więcej kasy wydać, byle więcej betonu wylać.Dennis pisze:No, jeśli tak podchodzimy do rozwiązywania problemów komunikacyjnych miasta, to się potem nie dziwmy adekwatnym do tego opiniom o inżynierach![]()
![]()
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Właśnie widzę, 50 milionów peelenów lekką rączką byś wydał żeby zadbać o opinię o inżynierach...Dennis pisze:Mnie akurat raczej bliższa jest infrofobia, więc nie ten adres kolego
Zresztą, to i tak była decyzja polityczna - miasto nie chciało tych pieniędzy wydać, skoro rozwiązanie tańsze także zadziałało.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I tu dotykamy sedna problemu, który leży po stronie władz miejskich, a nie projektantów (przynajmniej w tym i paru innych przypadkach). Inna rzecz, że mówisz, iż w przypadku infrastruktury drogowej to jest w porządku, zaś metro o to samo zaciekle atakujesz?inż. Glonojad pisze:miasto nie chciało tych pieniędzy wydać, skoro rozwiązanie tańsze także zadziałało
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Nie przytaczaj chorych argumentów o wydawaniu kasy w sytuacji, gdy Kaczyński nie był w stanie wydać nawet tego, co miał w budżecie. A jeśliś już taki akuratny, to ja całkiem poważnie się zastanawiam, czy nie lepiej było oszczędzić te kolejne kilkadziesiąt baniek na budowie tego wątpliwej jakości bezkolizyjnego przejazdu, skoro od początku nie było woli, żeby zrobić to jak należy.inż. Glonojad pisze:Właśnie widzę, 50 milionów peelenów lekką rączką byś wydał żeby zadbać o opinię o inżynierach...Dennis pisze:Mnie akurat raczej bliższa jest infrofobia, więc nie ten adres kolego
Zresztą, to i tak była decyzja polityczna - miasto nie chciało tych pieniędzy wydać, skoro rozwiązanie tańsze także zadziałało.
Tak na marginesie: pałętające się po rondach TIRy to jest generalnie to, czego nam w Warszawie potrzeba
- Bastian
- Sułtan Maroka
Heh, przynajmniej tobie nie da się zarzucić wiedzy inżynierskiej... ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A tak trochę wracając do RZS to mowiło się wiele, ze jego modernizacja rozwiąze korki w ciągu Prymasa Tysiąclecia. I co
Rozwiązała
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"