Koordynacje rozkładów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Stary Pingwin
Dobrze, że intercity nie jeździ na lotnisko.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Pojedzie od 15 grudnia.
-
Stary Pingwin
- fik
- Naczelne Chamidło
KM trzyma swój około 30' rytm (bo nie cykl jednak) do Mińska i musi mieścić się między IC.
Nie ma dobrej kolei aglomeracyjnej bez wydzielonych torów.
Nie ma dobrej kolei aglomeracyjnej bez wydzielonych torów.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ok. W takim razie nie da się przywrócić tego co było bodajże w 2011? Siedlecki odjeżdżał z Centrum o równej godzinie, SKM była 13 i 43, a wtedy wpleść w to IC? Wiem przecież, że tak było, więc co się stało co uniemożliwia wprowadzenie sensownej koordynacji?
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja mam propozycję: weź kartkę, ołówek, kredki w trzech kolorach i narysuj wykres ruchu, na początek od Zachodniej do Lublina przez Łuków i sprawdź, jakie konsekwencje niesie twoja propozycja.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Dlatego mnie cieszy, że odcinek Otwocki jest na razie bez ruchu IC, a po modernizacji będą 4 tory. Równomierny takt to jest podstawa wszystkiego i to na R7/S1 daje się zachować. W przypadku R2/S2 to oprócz IC chyba kwestia szeregu modernizacji na innych liniach.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
-
Stary Pingwin
A ja czekam na zaDarta w postaci składu wagonowego, skróconego do Warszawy Służewiec. Podobnie jak to czasem jest w przypadku Łodzi Fabrycznej. 
-
Stary Pingwin
Ciągniętego przez parowóz z Wolsztyna, bo zabrakło prądu i mazutu.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Można ET22 z Okęcia podrzucać okresowo.
Ale ogólnie to myślę, że w W-wie da się ogarnąć jeden obieg na darta, który jest na pewno dartem lub flirtem. Nawet podesłanie go do Łodzi to nie jakis wielki czelendż.
Gorzej, że z tych pociągów to jakiekolwiek zapełnienie mają szansę mieć 2 poranne z Łodzi i jeden popołudniowy z W-wy - i to nie przez Lotnisko, a przez Mordor.
Czy obrót EZT na Zachodnim trwałby jakoś dużo dłużej niż skrót przez Włochy? Tak na oko jakies 15 minut. Czy dla osób jadących na lotnisko to ma aż takie znaczenie?
ŁK