pawcio pisze: ↑08 lut 2020, 23:08
190 jako kręgosłup wschód - zachód musi być czarne.
Więc sam rozumiesz dlaczego to
512 jest czerwone. Szkoda tylko, że ten kręgosłup sam ZTM osłabia:
Infobus pisze:Według wolskich władz autobus 190 kursuje w tygodniu zbyt rzadko - nie częściej niż co 7 minut. Czasem w godzinach szczytu - podkreślają - na autobus trzeba czekać ponad 10 minut. Po godzinie 21 czas oczekiwania to nawet 15 minut, a w weekendy po godz. 20-25 minut. Rzecznik ZTM przekazał PAP, że zlikwidowano kilka kursów do zajezdni z Marek po godz. 18, bo prawie nie było w nich pasażerów. "Czyli (...) od 18.00 do 24.00 ubyło osiem autobusów w tzw. przeciwpotoku – ruchu w przeciwnym kierunku niż główny kierunek podróży, w tym przypadku z Marek" - dodał. -"Na Woli nie przyniosło to żadnych zmian. Rano? Tak, rzeczywiście, między godz. 5 a 6 rano jest jeden autobus mniej. Musieliśmy niestety zmienić częstotliwość z 7,5 do 8 minut po 16.00 i 17.00, bo zaczynały się opóźnienia z powodu dużego ruchu drogowego i autobusy nie trzymały się rozkładu, ale udało się zachować 7,5 między 14.30 a 16.00, dzięki czemu w ścisłym szczycie w centrum wciąż jest 7,5 minut" - tłumaczył Kunert.
http://infobus.pl/warszawski-ztm-tlumac ... 21030.html
A kiedyś
190 jeździło co 5/10//10 na 25 brygadach i przy normalnych szczytach. Ten kręgosłup tak sprawnie działa, że nawet w zwykły weekend można spotkać zestaw 3x
190. W czwartek chwilę po 7:30 czekałem na Bieżuńskiej na
512, najpierw podjechało
190 praktycznie niezabieralne, ludzie jechali jak bydło. Z pewnością byli szczęśliwi z warunków podróży i stawania na każdym napotkanym przystanku. Moje
512 również było ładnie zapełnione, ale chociaż dało radę normalnie wsiąść do autobusu i pominąć większość przystanków.
Emyl pisze: ↑09 lut 2020, 11:01
Jezu, ashir, ale jesteś uparty. Nawet wymieniwszy część generatorów nadal zadajesz pytanie co tam takiego ważnego się znajduje. Masakra, mnóstwo słów i zero treści.
Owszem, bo co innego codzienne cele podróży, a co innego okolicznościowe. Jak na razie to tylko moderatorzy próbowali mnie zwyzywać i obrazić. Nadal nikt się nie odniósł w czym lepsza przesiadka do/z tramwajów na Ząbkowskiej niż na Kijowskiej, chociaż ja podałem swoje argumenty.
fik pisze: ↑09 lut 2020, 14:14
Ashirowi się cierpliwie tłumaczy przez 11 lat jego bytności na forum, a i tak nie robi żadnych postępów (a przynajmniej nie robił tak długo, jak go czytałem, ale wnosząc po tym, że zdaje się zaproponował zmianę 190 na czerwońca, nic się nie zmieniło). Na dodatek jest arogancki, chamski i uważa się za eksperta, mając zdanie na absolutnie każdy temat poruszany na forum, i naprawdę nie dziwię się, że budzi to adekwatny sprzeciw w gronie moderatorskim. Żałuję tylko, że grono moderatorskie ogranicza się niezmiennie do tych samych i nieprzynoszących pożądanego efektu środków wyrazu.
Ja nie zapisałem się do szkoły muzycznej, żeby robić jakieś postępy. Forum służy do wymiany zdań, poglądów, tylko tyle i aż tyle. To co tutaj napiszemy i tak nie ma większego znaczenia, ponieważ ZTM postąpi po swojemu, uwzględniając te postulaty pasażerów, wpływy radnych czy ogólną politykę miasta. Dlatego nie ma się co spinać, staram się nie być arogancki ani chamski i nigdy się nie uważałem za eksperta, nie uważam i nie będę uważał. To tylko na tym forum niektóre osoby próbowały mi to wmówić. Ciekawe, że tylko tutaj? Ale jeżeli uważasz, że żeby potrafić i chcieć sprawdzić z jaką częstotliwością jeździły linie po Nieporęcie to trzeba być ekspertem to możesz mieć takie mniemanie o mnie. Warto też mieć zdanie na dany temat, najgorzej nie mieć w ogóle zdania. I tak szczerze się dziwię, że ktoś przejmuje się moim zdaniem. Jeszcze żebym był radnym i miał realny wpływ na decyzje podejmowane przez ZTM to bym zrozumiał, a tak? Tak samo, jak ja nie przejmuje się zdaniem innych (bo nie znajdzie to odzwierciedlenia w rzeczywistości), ale chętnie przeczytam i jestem w stanie podyskutować i jak najbardziej może to być długa dyskusja.