No i ostatnie nigdy nie używane numerki się powoli zapełniająsolaris8315 pisze:Wcale bym się nie zdziwił.
Zakres numeracji linii autobusowych
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
A ja bym się zdziwił teraz ostro... Za dwa dni takie zmiany, i nikt z nas by o nich nie wiedział? Hmm...solaris8315 pisze:Wcale bym się nie zdziwił.
A tak w ogóle to myślę, że mimo wszystko bardziej przydałaby się taka dowozówka Wesołej niż Ursusowi...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
A później wejdą 2xx bo z takim założeniem podmiejskie kiedyś przemianowano z 2xx na 7xx. Najlepszym przykładem była kiedyś 206 z Ursynowa mimo że w przedziale 1xx były i jeszcze są wolne miejsca (jak narazie). A cmentarne przejdą do przedziału 9xx jak w Krakowie. Natomiast za tramwaj proponował bym literkę Z z numerkiem za 201 > Z1 i tak dalej. To też był by powrót do tradycji bo kiedyś za Tramwaj puszczano właśnie "Z".solaris8315 pisze:Ta a pózniej co dalej. 114, 148, 149, 168 tylko wolne. 99 w dół?
W awaryjnych przypadkach nadal puszczają Z, ale faktycznie wszelkie planowe zawieszenia ruchu są zastępowane dwusetkami.Sadek pisze:A później wejdą 2xx bo z takim założeniem podmiejskie kiedyś przemianowano z 2xx na 7xx. Najlepszym przykładem była kiedyś 206 z Ursynowa mimo że w przedziale 1xx były i jeszcze są wolne miejsca (jak narazie). A cmentarne przejdą do przedziału 9xx jak w Krakowie. Natomiast za tramwaj proponował bym literkę Z z numerkiem za 201 > Z1 i tak dalej. To też był by powrót do tradycji bo kiedyś za Tramwaj puszczano właśnie "Z".solaris8315 pisze:Ta a pózniej co dalej. 114, 148, 149, 168 tylko wolne. 99 w dół?
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na planie komunikacyjnym MZK Warszawa linie 100- 249 oznaczone są jako miejskie linie zwykłe, a od 250 jako linie zwykłe na terenie województwa stołecznego czyli tzw. linie eksterytorialne. Plan jest z roku 1988.Sadek pisze:Ale pamiętam tułmaczenie z 1985 roku (jeszcze MZK) że podmiejskie są zmieniane z 2xx na 7xx na ewentualność wyczerpania się numerów z przedziału 1xx.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Nie spadnie moim zdaniem. Jeszcze trochę i naprawde numery będą się raczej zwalniać. No chyba, że będziemy przyłączać kolejne gminy do miasta stołecznego Warszawy.No więc tylko czekajmy na którą zajezdnie i dzielnice spadnie obsługa linii 200 i czy będzie to jakaś linia szczególna?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.