Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Skreślenia ze stanu - kasacje, sprzedaż
Pewnie pozostałe zajezdnie narazie zabezpieczają się przed ewentualnymi zjazdami awaryjnym elektryków. Jednak uważam, że Kleszczowej nie powinno się zmniejszać ilości taboru, ponieważ już od dłuższego czasu radzą sobie z brakami kadrowymi.
Pozostałe zajezdnie zabezpieczają się, bo czymś trzeba obsłużyć linie. Ładowarek dalej nie ma na pętlach to czego wymagać... Będą uruchamiać to zaczną starsze wozy kasować.
-
michael112
No to Kleszczowa głupia że tyle wozów oddała.
A tak w ogóle, ktoś powinien nad tym panować "na górze" w MZA a nie że decydują decyzje dyspozytorów czy dyrektorów poszczególnych zajezdni z osobna.
A tak w ogóle, ktoś powinien nad tym panować "na górze" w MZA a nie że decydują decyzje dyspozytorów czy dyrektorów poszczególnych zajezdni z osobna.
Ja bym jednak dał, że to decyzja z Włościańskiej o przerzutach i zajezdnie nie mają dużo do gadania... Ale gadanie, że 4 wozy więcej oddali niż przyszło jest dla mnie niezrozumiałe. Może była nadwyżka już wcześniej.michael112 pisze: ↑28 lis 2020, 10:53No to Kleszczowa głupia że tyle wozów oddała.
Tyllo, że jak przyjdą święta, to pewnie znowu za Woronicza będą musiały jeździć inne zajezdnie (w tym Kleszczowa).SławekM pisze: ↑28 lis 2020, 14:14Ja bym jednak dał, że to decyzja z Włościańskiej o przerzutach i zajezdnie nie mają dużo do gadania... Ale gadanie, że 4 wozy więcej oddali niż przyszło jest dla mnie niezrozumiałe. Może była nadwyżka już wcześniej.michael112 pisze: ↑28 lis 2020, 10:53No to Kleszczowa głupia że tyle wozów oddała.
Nie widzę problemu, że w miarę możliwości, to kierowcy z innych zajezdni mogliby wziąć wozy z Woronicza. Skoro jest taki problem z Woronicza w święta, to po raz kolejny pokazuje, że to kolejny problem i występuje tam patologia.
Coś tam czyli na R7 musiało pójść nie tak, skoro ponoć przyjęcia do MZA są tylko na ten zakład.
Po tym jak 20 kierowców z R13 oddelegowano do dwóch Covidowych wozów, ponoć i na Stalową kilku ludzi przyjęli, mimo że nadal jest nadwyżka
Ja jestem laikiem, ale dla mnie liczby co do rzędu wyglądają tak:
- stan zajezdni 150;
- zdatnych do wysłania 90%, z czego 10% rezerwa;
Te 10% to wychodzi 15 wozów, a nie 4, które teraz ma być różnicy - więc to powinno być ciężkie do zauważenia bez obróbki statystycznej.
- stan zajezdni 150;
- zdatnych do wysłania 90%, z czego 10% rezerwa;
Te 10% to wychodzi 15 wozów, a nie 4, które teraz ma być różnicy - więc to powinno być ciężkie do zauważenia bez obróbki statystycznej.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Generalnie w dni świąteczne na Woronicza są częste zastępstwa. Najwyraźniej nie ma wystarczającej liczby kierowców na rezerwie. Jak będzie w tym roku, zobaczymy.
8157 kasacja
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
To przerzucić na inny zakład ich nie można, tylko trzeba kasować
Akurat na R10 brakuje i 1400-1409 lub 1800-1819 by idealnie tam pasowały
Po za tym za chwilę stare MANy zaczną kasować to miejsce się zrobi na R13
Po prostu argumenty z tylnej części ciała. Najłatwiej skasować, a potem będzie płacz, że wozów brakuje. Odstawić te U12 na Redutową i tyle. Nadmiar solówek jest chwilowy bo przecież niektóre linie mają zwiększony metraż z 12 do 18m. Brak miejsca w zajezdni? Wystawić rachunek innogy za opieszałość z ładowarkami. Gdyby nie to, to by wszystkie NG313 poszłyby do kasacji to miejsce spokojnie by się znalazło.