ZTM od kulis
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znajomy dostawcy powierzchni biurowej - to się zamawia brutto vel "pod klucz".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Wiadomo, pracownicy ZTM powinni pracować w szałasach i na glinianych tabliczkachSolaris pisze: ↑31 mar 2021, 11:03Linia dedykowana dla pracowników ZTM, żeby mieli jak najłatwiejszy dojazd do nowej siedziby, o który tak się przekrzykujecie, to pikuś. Ciekaw jestem, czyj znajomy, będzie kończył remont tego budynku, a czyj przeprowadzi remont wnętrza. Do tego zakup wyposażenia.
Ktoś tu ma nadmiar kasy i chce ją wydać, nim ktoś się dopatrzy i będą musieli zwrócić ją do kasy miasta.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I jeszcze co gorsza ktoś zarobi! Pracownicy ZTM powinni w ogóle dopłacać za to, że nie prowadzą autobusów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Z tego co pamiętam, to wtedy sytuacja w relacji Metro Świętokrzyska-Daszyniak/Kasprzaka była mocno nieciekawa i naprawdę nie chodziło o garstkę pracowników ZTM, tylko o niezabieralne autobusy do pączkujących biur...floyd pisze: ↑30 mar 2021, 18:45Ja pamiętam, ale przed objazdami http://www.trasbus.com/liniabus378.htm
Ja prdl.
Najlepiej zapytać właściciela obiektu, bo to nie będzie budynek na własność:
https://fabrykapzo.pl/biura/pl/
A przetargi (meble, sprzęt itp.) można śledzić na stronie ZTM.
- Solaris
Jak to często masz w zwyczaju, trafiłeś kulą w płot. Nikt nie każe pracownikom ZTM pracować w szałasach i na glinianych tabliczkach.fik pisze: ↑31 mar 2021, 11:12Wiadomo, pracownicy ZTM powinni pracować w szałasach i na glinianych tabliczkachSolaris pisze: ↑31 mar 2021, 11:03Linia dedykowana dla pracowników ZTM, żeby mieli jak najłatwiejszy dojazd do nowej siedziby, o który tak się przekrzykujecie, to pikuś. Ciekaw jestem, czyj znajomy, będzie kończył remont tego budynku, a czyj przeprowadzi remont wnętrza. Do tego zakup wyposażenia.
Ktoś tu ma nadmiar kasy i chce ją wydać, nim ktoś się dopatrzy i będą musieli zwrócić ją do kasy miasta.
Ale wnosząc z Twojego oburzenia, wygląda, że w ciągu ostatnich 10 lat przybyło tylu pracowników ZTM, że już nie starcza gabinetów dla nich na Żelaznej i potrzebna jest nowa, większa siedziba.
- fik
- Naczelne Chamidło
No ja wiem, ty zaś fantazjujesz o tym, aby ich rozstrzelać - jak to często masz w zwyczaju.Solaris pisze: ↑31 mar 2021, 19:01Jak to często masz w zwyczaju, trafiłeś kulą w płot. Nikt nie każe pracownikom ZTM pracować w szałasach i na glinianych tabliczkach.
Ale wnosząc z Twojego oburzenia, wygląda, że w ciągu ostatnich 10 lat przybyło tylu pracowników ZTM, że już nie starcza gabinetów dla nich na Żelaznej i potrzebna jest nowa, większa siedziba.
A Żelazna była za ciasna od początku.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Solaris
Uderz w stół, a urażone ego się odezwie.fik pisze: ↑31 mar 2021, 19:05No ja wiem, ty zaś fantazjujesz o tym, aby ich rozstrzelać - jak to często masz w zwyczaju.Solaris pisze: ↑31 mar 2021, 19:01
Jak to często masz w zwyczaju, trafiłeś kulą w płot. Nikt nie każe pracownikom ZTM pracować w szałasach i na glinianych tabliczkach.
A Żelazna była za ciasna od początku.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Prosisz się, oj, prosisz się...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Jein*. I trochę przybyło, i trochę za mało miejsca i tak czy siak. Plus na Grochowskiej mają pracować osoby pracujące obecnie na Pstrowskiego. Nowy budynek nie będzie dużo większy niż Żelazna - wszystko można zresztą sprawdzić. Budynek przy Żelaznej jest w wielu przypadkach a- i niefunkcjonalny, przestarzały i niewygodny. Po prostu.
*https://de.wikipedia.org/wiki/Jein
Sprostuję tutaj tylko - nigdy nie miałem dojazdu bezpośredniego do ZTM-u, ale dojazd tramwajami do nowego miejsca może stanowić problem, o czym już wspomniałem.
Jakby było całe niskie 26 to byłby git. A nie przepraszam, zapomniałem, że muszą tam jeździć 105tki, bo niskacze za głośno na Piaskach. Na 6 - 105tki, bo szczeniaki muszą obsługiwać 14 (studenci), 22 - na razie jeździ tam Praga, ale bywała także Wola 105tkami, zostaje tylko 3. A klientelą POPu na Żelaznej są głównie ci, którzy potrzebują korzystać z niskopodłogowych pojazdów. To niestety też jest paradoks, ale tak jest od lat.Nieciej pisze: ↑31 mar 2021, 0:32Czytając dwie strony powyżej wydaje mi się, że jedynym akceptowalnym miejscem byłaby budowa biurowca ZTM naprzeciwko wejścia do d. Muzeum Techniki (obecnie już Narodowego), gdzieś pomiędzy PKiN i zachodnim budynkiem Dw. Śródmieście - tam każdy by dojechał czym chciał i droga dojścia byłaby mniej więcej sprawiedliwa dla wszystkich.
Coś mi mówi, że Grochowska to jednak tańsze rozwiązanie, a dostępność komunikacyjna znacznie większa od obecnej lokalizacji - dwie linie autobusowe, w tym każda wielokrotnie dłuższa od 902 i co najważniejsze TRAMWAJE - aż cztery, w tym dowożące do jeszcze ważniejszego metra (trzy do M2 i jeden do M1 - bezpośrednio). W ogóle nie wiem o co Wam chodzi...
Aż sprawdziłem RJ 6tki i musiałem poszukać lupy żeby znaleźć brygady wysokopodłogowe...
Rozkłady feryjne nie są do końca reprezentatywne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Wiadomo już kiedy ferie się skończą?
Jak zaczną się wakacje
Myślę, że do podstawowych rozkładów nie wrócimy szybciej jak we wrześniu.
Myślę, że do podstawowych rozkładów nie wrócimy szybciej jak we wrześniu.