Wyświetlacze
- kulikowski
wczoraj ok. 16:00 pomiędzy Rakowcem a Ochotą w kierunku Modlina pierwszy wyświetlacz (za kabiną maszynisty) w EN76-022 na RL wyświetlał aktualny czas … moskiewski (przesunięcie o 2 h w przód, natomiast godziny odjazdów z poszczególnych przystanków prawidłowo) 
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
Dziś 7700 bezwstydnie śmigał po 720 z dechami. Jeszcze SIP Solarisa płata figle
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Ktoś wyjaśni czemu od jakiegoś czasu Jazzy na 11 pokazują "Woronicza kurs skrócony"? Albo teraz widzę Jazza na 6 z "Wojnicka kurs skrócony". Żeby nie było, jeżdżą z trasą, więc tryb awaryjny nie wchodzi w grę.
Może rozpoczęły się próby reanimacji softu do wyświetlaczy, by pokazywały wszystko, co powinny, a nie tylko suchą trasę danego kursu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tak jest już od wakacji ubiegłego roku. W większości przypadków zjazdy do zajezdni są oznaczane jako kurs skrócony (z zapowiedzią głosową na 5 przystanków przed zajezdnią a nie na 5 przystanków przed końcem trasy podstawowej....), tylko czasami wyświetla się po prostu "Zjazd do zajezdni XYZ".
Czy to próba reanimacji softu? Nie wiem, ale ten sam wóz jednego dnia wyświetla zjazd jako kurs skrócony a następnego jako zjazd do zajezdni więc ja bym się gdzieś indziej doszukiwał problemu.

Ale dalej niektóre swingi nie dają rady na tylnym wyświetlaczu podać informacji o zjeździe. W wersji z płynącym tekstem na czole, o ile ma to związek.
Bardziej bym obstawił, że wyświetlacz się zawiesił niż, że niektóre Swingi nie potrafią tego wyświetlić bo ani razu coś takiego mi się nie trafiło a zawsze sprawdzam przed zjazdem czy wszystko się dobrze wyświetla 

-
michał1984
Jadąc dzisiaj z synem tramwajem linii 2 przeniosłem się w przyszłość :shock:Dokładnie 10.03.2037 
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo 
-
Stary Pingwin
Może to data kasacji danego egzemplarza, ukryta głęboko w oprogramowaniu?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Takie znaczniki dostają z bazy rozkładowej i takie dane wyświetlają.
Żartujesz prawda?
Jazz? To cieszyłbym się, że trasę wyświetla i może nawet dobrze zapowiada.michał1984 pisze: ↑04 lut 2022, 22:52Jadąc dzisiaj z synem tramwajem linii 2 przeniosłem się w przyszłość :shock:Dokładnie 10.03.2037![]()
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Nie zakładałem, że zajmuje się tym producent wagonu czy systemu. Prędzej liczyłem, że może Spółka się w końcu za to wzięła samodzielnie. Skoro w Swingach się udało temat ogarnąć, to może w Jazzach kiedyś też do tego dojdzie.
Jazzy mają oddzielną bazę rozkładową od Swingów, że jest taka różnica w tym co wyświetlają? Przykładowo Swingi kursy skrócone na 1, 9 czy 17 (Pl. Narutowicza/Wiatraczna/Metro Marymont) wyświetlają, Jazzy nie, chyba, że samemu się wbije kurs skrócony.

Baza jest jedna. Ale jeszcze sprzęt musi umieć czytać to, co w tej bazie siedzi.
W 105 musi być inna baza skoro nazwy przystanków są zupełnie inne niż w rozkładach.