Przebieranki
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Dołożenie tych brakujących wam pięciu (czy ile by ich tam było) kursów spowoduje w prostej linii, że zabraknie 5 kursów w innych godzinach. Na przykład o 7:30 z Piaseczna lub o 17:30 z Wilanowskiej. Tu już można się wykazywać dużą dozą fantazji.
Z racjonalnego punktu widzenia, to 50-70% procent porannych wyjazdów oraz niemal wszystkie wieczorne zjazdy z Piaseczna powinny się odbyać na pusto, a nie jako dodatkowe kursy w rozkładzie.
Z racjonalnego punktu widzenia, to 50-70% procent porannych wyjazdów oraz niemal wszystkie wieczorne zjazdy z Piaseczna powinny się odbyać na pusto, a nie jako dodatkowe kursy w rozkładzie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
09/710 odjeżdża z Polkoloru o około 9:45,natomiast 010/710 o około 10:35Tm pisze:hę?jacek pisze:zjazdy PT,linii 710 z Piaseczna ok godziny 8 do Warszawy.
Po pierwsze MZA to nie instytucja charytatywna. Nie będzie wykonywał kursów za które nie dostanie pieniędzy. Po drugie to ZTM dąży do tego aby wszyscy przewoźnicy działający na jego zlecenie wykonywali tylko pełne kursy. Tak jak obecnie ajenci dojeżdżają na pętle jako PT tak samo może być wkrótce i w MZA. Zwrócie uwagę, że kursów zjazdowych i wyjazdowych w rozkładach ubywa.
Tak? To wytłumacz mi proszę to że "przebieranki" (na szczęście) nie znikają,ale przybywają.Plesim pisze:Po pierwsze MZA to instytucja charytatywna. Nie będzie wykonywał kursów za które nie dostanie pieniędzy.
Czyż według Ciebie nie ma sensu "przebieranka" linii 301
Nie wspomnę już o ostatnich nowych "przebierankach" na liniach praskich.
Więc to raczej nie zanika-a wręcz przeciwnie.I chwała za to!
Dorzucę jeszcze jeden "kamyczek do ogródka"-kiedyś była taka fajna brygada linii 182,która wyjeżdżała z R-1 w kierunku kr: OKęCIE gdzie przebierała się w linię 715.Tego też szkoda...
Można by tę brygadę reaktywować.Frekwencja by była.Mimo wyjazdu o świcie i to w DS.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Przebieranki czasami mają sens. Ale tylko czasami. 051/801 ma sens, bo dzięki temu nie ma dziury w rozkładzie 134 koło przerwy śniadaniowej. Natomiast nie mają sensu masowe wyjazdy po trasie do Piaseczna 709. Tam nie potrzeba zgęszczenia kursów.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja Jacka rozumiem. Bo formalnie macie rację, ale faktycznie jest tak, że za te pusty kursy płacimy my. Zarówno ZTM, jak i MZA są instytucjami miejskimi i z punktu widzenia podatnika jest wszystko jedno, przez czyją kieszeń te pieniądze przechodzą po drodze. Krótko mówiąc: co z naszych pieniędzy "zaoszczędzi" ZTM, to wyda MZA. Mi wszystko jedno, więc wolałbym móc wsiąść...kocur pisze:Ludzie, zrozumcie, że za KAŻDY kilometr przejechany przez autobus KTOŚ musi zapłacić. ZTM ma ograniczone środki, i woli je przeznaczyć na inne kursy, które widocznie są bardziej potrzebne. Można sobie gdybać o różnych rozwiązaniach, ale należy także pamiętać o podstawach ekonomii. Komunizm się skończył (przynajmniej częściowo).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
No nie do końca. Koszty pustokursu są niższe niż wyjazdówki. Jest mniejsza ilość zatrzymań (a więc niższe spalanie paliwa) oraz krótszy czas przejazdu (a więc krótszy czas pracy kierowcy). Czyli już jakieś oszczędności są. A przecież rozwój systemu będzie promował takie rozwiązania.
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
A czy ja napisałem gdzieś, że to według mnie jest prawidłowe. Napisałem co robi ZTM. A te przebieranki to zostały jeszcze głównie ze starych, dobrych czasów.mobil one pisze:Tak? To wytłumacz mi proszę to że "przebieranki" (na szczęście) nie znikają,ale przybywają.Plesim pisze:Po pierwsze MZA to instytucja charytatywna. Nie będzie wykonywał kursów za które nie dostanie pieniędzy.
Czyż według Ciebie nie ma sensu "przebieranka" linii 301182 na kr:"OKęCIE".
Nie wspomnę już o ostatnich nowych "przebierankach" na liniach praskich.
Więc to raczej nie zanika-a wręcz przeciwnie.I chwała za to!
Dorzucę jeszcze jeden "kamyczek do ogródka"-kiedyś była taka fajna brygada linii 182,która wyjeżdżała z R-1 w kierunku kr: OKęCIE gdzie przebierała się w linię 715.Tego też szkoda...
Można by tę brygadę reaktywować.Frekwencja by była.Mimo wyjazdu o świcie i to w DS.
Oprócz tego Twój cytat z mojej wypowiedzi nijak ma się do Twojej odpowiedzi.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Po drugie - ktoś już dawno temu to skomentował, a Plesim poprawił swój postsolaris8315 pisze:Coś tu brakujePlesim pisze:Po pierwsze MZA to instytucja charytatywna.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
W takim razie to ja przepraszam. Jeśli to było drugie, identyczne przeklawiaturzenie, to jest to bardzo symptomatyczne, tak swoją drogą...