Warszawskie Linie Turystyczne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- kulikowski
100 powinna mieć kraniec na Pl. Zamkowym (jak było w 2019)
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
No gdzie przystanek promu, a gdzie przystanek Os. Panieńska. Do promu to trzeba wysiąść przy przystanku ZOO.KM pisze: ↑27 kwie 2022, 20:42W drugiej odsłonie Setki w 2019 roku obowiązywał nieistniejący już dzisiaj przystanek MOST ŚLĄSKO-DĄBROWSKI. Mógłbyś się zdziwić, ale w dwóch ostatnich kursach zdarzało się dość często, że ludzie na tym przystanku wysiadali - ich dalszym celem zazwyczaj był teren nad Wisłą. W słoneczne niedziele trafiały się rodziny z dziećmi, którzy przepłynęli promem z Podzamcza. Skoro teraz już nie mamy przystanku pod mostem to dobrą alternatywą dla niego jest OS.PANIEŃSKA, a jeżeli jeszcze będzie na żądanie to ja naprawdę nie widzę żadnego problemu.
Zapewne wycofano się z tego ze względu na korki na Podwalu i Długiej. Czasem się też zdarzał problem z zastawianiem przystanku.
https://www.wtp.waw.pl/warszawskie-lini ... wajowa-36/
To jest kuriozum od czapy totalnie. Linia turystyczna omijająca podstawowe miejsca turystyczne w stolicy, tylko jeżdżąca w krzaki i zapewne jak w latach ubiegłych będzie wozić świeże warszawskie powietrze. Ale co tam - stać nas.
To jest kuriozum od czapy totalnie. Linia turystyczna omijająca podstawowe miejsca turystyczne w stolicy, tylko jeżdżąca w krzaki i zapewne jak w latach ubiegłych będzie wozić świeże warszawskie powietrze. Ale co tam - stać nas.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Tramwajowa linia turystyczna w Warszawie omijająca tunel jest bez sensu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
A co się stało z tym przystankiem? Myślałem że po prostu nie uznali za stosowne ustanowić tam zatrzymania.KM pisze: ↑27 kwie 2022, 20:42W drugiej odsłonie Setki w 2019 roku obowiązywał nieistniejący już dzisiaj przystanek MOST ŚLĄSKO-DĄBROWSKI. Mógłbyś się zdziwić, ale w dwóch ostatnich kursach zdarzało się dość często, że ludzie na tym przystanku wysiadali - ich dalszym celem zazwyczaj był teren nad Wisłą.
-
Zniknął przy okazji przebudowy Wybrzeża Helskiego.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.
Kompletnie nie rozumiem, co miałoby się stać, jeśli ten przystanek Panienska będzie obowiązywać.
ŁK
Dobrze wiesz czemu tak jest, ale pisać nie wolno publicznie.MisiekK pisze: ↑27 kwie 2022, 23:22https://www.wtp.waw.pl/warszawskie-lini ... wajowa-36/
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Patrząc tak po prostu to przeciwskazań - ot, zwykły przystanek i jeszcze na żądanie. Jednak w kontekście braku przystanku DWORZEC WILEŃSKI, to wydaje się to dziwne i niezrozumiałe.Łukasz pisze:Kompletnie nie rozumiem, co miałoby się stać, jeśli ten przystanek Panienska będzie obowiązywać.
- kulikowski
Rozumiem i wiem o tym, ale Stare Miasto to priorytetowy obszar turystyczno-spacerowy więc …
PS. Przy Pl. Zamkowym powinien również być kraniec linii 800 - turysta/warszawiak zwiedzający/spacerujący po Starym Mieście powinien mieć możliwość dojazdu do Palmir bez fafnastu przesiadek z kryterium ulicznym w podziemiach "w pakiecie"
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
Pod Stare Miasto na Pragę.
Jazda dalej 36 na północ od pl. Bankowego to już zwykłe marnotrawienie publicznych środków. Pół trasy wożenia powietrza. Pomysłodawca tej dziwnej trasy nie rozumie czym jest z założenia linia turystyczna i że rozwiązanie z czeskiej Pragi jest diametralnie inne niż warszawski dziwoląg.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Warunki socjalno-bytowe dla pracowników i warunki serwisu tego promu myślę, że miały istotne znaczenie. Ci ludzie spali w krzakach w sezonie...
Tak, jest to prom, który miał najwięcej sensu, ale niestety należy wymyśleć dla niego nową formułę organizacji.
Ciesz(my) się, że na Rydygiera nie ma torów tramwajowych.MisiekK pisze: ↑28 kwie 2022, 23:32Jazda dalej 36 na północ od pl. Bankowego to już zwykłe marnotrawienie publicznych środków. Pół trasy wożenia powietrza. Pomysłodawca tej dziwnej trasy nie rozumie czym jest z założenia linia turystyczna i że rozwiązanie z czeskiej Pragi jest diametralnie inne niż warszawski dziwoląg.
-
A do Powsina jedyny dojazd nadal co pół godziny...
Do 2019 roku zasilenie chyba zawsze zaczynało się od majówki. W 2020 nie było go wcale, a w 2021 tylko na czas ścisłych wakacji szkolnych.
Do 2019 roku zasilenie chyba zawsze zaczynało się od majówki. W 2020 nie było go wcale, a w 2021 tylko na czas ścisłych wakacji szkolnych.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dziś nawet na linii do Ogrodu Botanicznego (który jest nieco bardziej ambitnym, a więc mniej masowym, celem podróży niż Powsin) były niezabieralne autobusy więc nie chcę myśleć, co się działo na 519...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.