Rozkłady tramwajowe - 2022
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Czy nie przesadzono z cięciem czasów przejazdu? Któryś już raz chcąc dojechać z Marymonckiej na Puławską z przesiadką na 10 (3 minuty czasu) trafiam na opóźnioną 17 o jakieś 2-3 minuty i misterny plan idzie..... Przy Centralnym -1 to standard, więcej też bywa. Czy na Tarchominie są jakieś światła, że losowe kursy łapią opóźnienia? Grunwaldzki i JPII też potrafi swoje na minus dołożyć.
Na Tarchominie masz kupę ludzi i po minucie przelotu. Wszystko w ramach priorytetu.
Nie od dzisiaj wiadomo, że rozklad ułożony pod priorytet nie uwzględnia wymiany pasażerskiej.
No właśnie to świetnie widać na Metrze Wilanowska - pionowe zapala się jak tylko czoło minie początek przystanku, tak jakby program kompletnie nie uwzględniał istnienia przystanku, a był napisany pod przelot bez zatrzymania.
Priorytet uwzględnia wymianę.Flash8222 pisze:Nie od dzisiaj wiadomo, że rozklad ułożony pod priorytet nie uwzględnia wymiany pasażerskiej.
ŁK
Rozklad już nie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bzdura, oczywiście, że uwzględnia.
Kluczowe jest nie, kiedy zapala się pionowe, tylko kiedy gaśnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Chociaż może będzie dużym nietaktem, ale nie do końca się z tym zgodzę. Choć skład jeszcze się nie zatrzymał, piesi mają już czerwone i przebiegają do nadjeżdżającego tramwaju.
Nie dam sobie nic uciąć, ale wydaje mi się, że drugi skład to już na kropkach jedzie.
Nie dam sobie nic uciąć, ale wydaje mi się, że drugi skład to już na kropkach jedzie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Piesi i tak przebiegają kiedy chcą, ogarnięcie tego sygnalizacją jest dość mało skuteczne zwłaszca w takich lokalizacjach, gdzie do jezdni jest daleko.
Do przyjrzenia tak czy siak, zwłaszca, że algorytm obcy.
Do przyjrzenia tak czy siak, zwłaszca, że algorytm obcy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pamiętasz jakie szopki były przy Arsenale? Niby tylko przejście przez tory, a schrzaniono to koncertowo....
-
Stary Pingwin
Lepsze szopki są na wąskiej Marszałkowskiej. Przed każdym pdp tramwaj musi się zatrzymać i czekać na wzbudzenie. Ciekawe, że samochody obok jadą, a tramwaj czeka na zezwalające- może w tym cyklu wcale nie pojechać. Składy ztozłomek i delfinów strasznie nie lubią "cykania" jazdy.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Wydaje mi się, że było gorzej, tam jakoś losowo to chyba działa. Dla mnie Puławska na Wyścigi to tragedia. 35 potrafi odstawać przyspieszenie, a 10 gnać na kropkach.
PS. Dziś znowu na Marymonckiej 17 na -3, kolejne punktualnie w miarę.
PS. Dziś znowu na Marymonckiej 17 na -3, kolejne punktualnie w miarę.
17 to moja zmora z analiz wykresów punktualności. Fale Dunaju, których nie ma jak wyprostować, bo współtowarzyszom na danym odcinku nie jest to akurat potrzebne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Stary Pingwin
Linia 2 na wspólnym odcinku z 17 też ma opóźnienia? Może trzeba minutę dołożyć na odcinku do/z Winnicy?
Minuta przyda się też na Bródnie- ograniczenie do 10 na długim odcinku i 4 sygnalizacje nie zgrane z sobą.
Na Żabę składy z Bródna docierają na minusie, dalej w miasto trudno odrobić opóźnienie.
Minuta przyda się też na Bródnie- ograniczenie do 10 na długim odcinku i 4 sygnalizacje nie zgrane z sobą.
Na Żabę składy z Bródna docierają na minusie, dalej w miasto trudno odrobić opóźnienie.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
2 mniej, więc wychodziłoby, że na skręcie z mostu minutę by trzeba dokładać 17. Bródno to niech już poczeka na koniec budowy metra.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan