Tutaj radni poczuli się "strasznie" zlekceważeni przez ZTM. I to radni trzech dzielnic -Bielan (zmiany na Chomiczówce), Bemowa i Woli. I najwyraźniej nacisk radnych tym razem podziałał.
Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)
Moderator: Wiliam
Wniosek na przyszłość: trzeba przysyłać na następne spotkania kogoś z ZTM, kto państwa radnych pogłaszcze, będzie się z nimi łączył przez cały czas "w bulu i nadzieji", a na koniec zaproponuje na zgodę socjal z jednego końca miasta na drugi, który skasuje przy najbliższej okazji (302).
Jestem ciekaw jak długo utrzymają się te Bemowskie zmiany. Bo coś czuję, że pasażerowie 190 z okolic Młodzieńczej czy pasażerowie 112 z Bródna będą bardzo niezadowoleni z tej pięknej częstotliwości, ale to nazywa się odpowiedzialność zbiorowa.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Trzeba póki co założyć, że częstotliwość na Radzymińskiej będzie większa, niż na Jelonkach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
To będą kursy do Bankowego, na Znaną, do Górczewskiej. Niech jeszcze do Babic pojedzie.
W dobie elektronicznych wyświetlaczy bez trudu można zrobić kurs skrócony do dowolnego przystanku na trasie.
Wariantowe od razu do Kampinosu albo połączyć z 1 i do Sochaczewa. Problem zawrotki przy Metro Bemowo się przy okazji rozwiąże. 
Czyli nie ma wielkich problemów, skoro tylko dwa (oklepane) połączenia przychodzą ci na szybko do głowy. Nie-ma.ZielonyJamnik pisze: ↑08 wrz 2022, 16:53Ps Co do przesiadek to nie mam już głowy do szukania kolejnych.
Tak, wolę mieć częstą/częste linię/linie i nie martwić się wychodzeniem na rozkład. Tak, zostałem wychowany w duchu "byle do przodu" i tak, nie lubię wychodzić na rozkład. Lubię za to wychodzić na przystanek i krótko czekaćZielonyJamnik pisze: ↑08 wrz 2022, 16:53Jeśli uważasz, że w ogóle przesiadanie się jest lepsze od bezpośrednich połączeń, to tego się trzymaj, a ja będę swojego zdania![]()
- ZielonyJamnik
@person przy opóźnieniach jakie ja często notuję, ani nie wyjdziesz na rozkład, ani krótko nie poczekasz 
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Im więcej linii, tym mniejsza częstotliwość, tym większe Kielce.
Ładne i niemal regularne 40 minutEmyl pisze:No to Lublin, w Lublinie coraz gorzej, ostatnio uruchomili przez środek miasta zajebistą linię na elektriczki której rozkład wygląda tak:
ŁK
Było co 30 minut, ale rozkłady wakacyjne stały się szkolnymi.