Dlaczego nie ma sensu? Dzięki temu tramwaj wcześniej wjedzie na przystanek i ktoś kto wysiada, będzie mógł szybciej go opuścić (i np. zdążyć na przesiadkę).Glonojad pisze: ↑20 cze 2023, 11:19Świętokrzyska jest na 120 sekund, a Centrum na 110, więc nie zawsze przepychanie tramwaju ma sens (np. jesli ucieknie mu światło na Centrum).Przejście przed Centrum na Marszałkowskiej od Świętokrzyskiej - wygaszanie światła przed tramwajem jadącym od Świętokrzyskiej jest na porządku dziennym.
Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Krzysztof_J
- Kontakt:
-
Stary Pingwin
Za to na przeplotce przy pętli Nowe Bemowo tramwaj kwitnie, puszczając niewidzialne samochody i autobusy. Bilans musi wyjść na zero.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Czy jest szansa coś zrobić z dwoma światłami przy przystanku Teatr Komedia? W obie strony działają całkowicie losowo.
-
Stary Pingwin
Od kilku dni rozjechała się sygnalizacja na odcinku Koszykowa- Dworzec Centralny. Zezwalające gaśnie, kiedy tram mija pdp w ciągu Nowogrodzkiej. Po awarii sygnalizacji przy Koszykowej, rozjechał się ciąg świateł Nowowiejska-Dworzec Centralny, w obie strony.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Pamiętacie szumne hasło "komunikacja przesiadkowa" sprzed 10 lat? To jak ono teraz po pandemii wygląda to też jest jedna z przyczyn lobbingu za bezpośrednimi liniami na dziwnych trasach.Krzysztof_J pisze: ↑20 cze 2023, 16:29Dlaczego nie ma sensu? Dzięki temu tramwaj wcześniej wjedzie na przystanek i ktoś kto wysiada, będzie mógł szybciej go opuścić (i np. zdążyć na przesiadkę).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pod warunkiem, że to nie spowoduje wycięcia tramwaju z naprzeciwka.Krzysztof_J pisze: ↑20 cze 2023, 16:29Dlaczego nie ma sensu? Dzięki temu tramwaj wcześniej wjedzie na przystanek i ktoś kto wysiada, będzie mógł szybciej go opuścić (i np. zdążyć na przesiadkę).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Całkiem niedawno linia 10/78 na Rondzie ONZ, jeżeli nie zdążyła na światło do skrętu w Prostą przed zezwalającym na wprost, dostawała sygnał drugi raz, na koniec cyklu. Teraz tego nie ma. Krasnoludki czy planowo?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Wołoska x Woronicza - kilka dni temu nie działały tu światła, a wczoraj, jak jechałem, to miałem wrażenie, że są inaczej ułożone w stosunku do Wołoska x Racławicka i Wołoska x Bytnara. No i jakoś długo, bo ponad 1.5 minuty czekało się na wyjazd z Woronicza w Wołoską (czwórka nie skręcała).
Czy ktoś tu coś grzebał?
Czy ktoś tu coś grzebał?
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dzięki za obie uwagi, do sprawdzenia - żadnych planowych zmian w tych miejscach nie było.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Godzina była jakaś osiemnasta pięć.Glonojad pisze:Dzięki za obie uwagi, do sprawdzenia - żadnych planowych zmian w tych miejscach nie było.
ŁK
-
Stary Pingwin
Koszykowa znów uciekła z koordynacji z Centralnym. Jest to szczególnie upierdliwe, kiedy już przebijesz się przez dodatki skręcające w Nowowiejską, ruszysz na początek zezwalającego z Koszykowej, a przed Centralnym zonk. Kilka dni było doskonale, widocznie krasnoludki(z tych, co szczają do mleka i sterowników) miały inne zajęcia.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Kogo mogę zgłosić do nagrody Nobla za nie wyłączenie priorytetu przy metrze Bródno? Fajnie, że priorytet trzyma pionowe dla tramwaju który oczekuje do rozkładowego odjazdu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pewno tego samego, który nie wyłączył świateł dla pieszych przez pustą jezdnię przy Aspekcie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Tak całkiem na serio, kto odpowiada za coś takiego przy aspekcie? ZDM?