Za ciasno, aby się dostać - 2019-2022
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Re: Za ciasno, aby się dostać - 2019-2022
Na Wilsona była czwórka chłopców ok. 12 lat z rowerami, chcieli jechać na Wierzbno. Na sugestię,zeby dojechać choć do Politechniki odpowiedzieli, że na nie znają miasta.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Bez przesady, 12-latek nie musi znać całego układu. Sam go nie znałem. Mokotów był dość tajemny, a na Ursynowie to długo zawsze lądowałem ze wszystkich stron przy Centrum Onkologii.
ŁK
Cóż, to musieli poczekać na pociąg, do którego mogliby wejść. Na moje oko przynajmniej pół godziny (była ok. 12:35).
A metro miało zwiększoną częstotliwość?
Było 7 dodatkowych pociągów na M1 i 6 na M2, czyli jakoś tak.KwZ pisze:Cóż, to musieli poczekać na pociąg, do którego mogliby wejść. Na moje oko przynajmniej pół godziny (była ok. 12:35).
ŁK
Może było więcej pociągów w obiegu, ale mój i tak odjechał z następstwem 7 min. Poza tym te pół godziny to nie dlatego, że przez pół godziny nie byłoby żadnego pociągu, tylko tak porównałem ilość wolnych miejsc z ilością chętnych - 5 pociągów, czemu nie.
9205/3/234 zapakowany pod sufit około 14.20 nie mógł zamknąć drzwi na przystanku Fabryka Pomp w kierunku Bródna
Z-1 12m jezdziły mocno nabite, duet 234/9m i Z-1/9m raczej problemu tłoku nie rozwiąże.
Z-1 12m jezdziły mocno nabite, duet 234/9m i Z-1/9m raczej problemu tłoku nie rozwiąże.
Dlatego też Otokary na Z-1 stały się już historią.
Oj tam, oj tam. Zawsze mogą iść pieszo!
#lol
#lol
Oferowanie zastępstwa w postaci 9 metrowego autobusu co 15/30//30 w zamian za tramwaj co 10/15//15 jest żenujące i przejawem największego sknerstwa. Już samo to, że jeździ autobus (nawet okrężną trasą) zamiast tramwaju daje ZTMowi oszczędności. 

Tylko czy 234 w między szczycie ze swoją częstotliwością wystarczy?
Za chwilę się jeszcze okaże że Otokary na całkach 176 w DP to też słaby pomysł, bo nowe osiedla wzdłuż Marywilskiej generują spore potoki
Za chwilę się jeszcze okaże że Otokary na całkach 176 w DP to też słaby pomysł, bo nowe osiedla wzdłuż Marywilskiej generują spore potoki

9243/01/256 zawalony po sufit i problemy z zamknięciem drzwi od M.Kondratowicza do Jesiennych Liści w kursie o 16.54 z Metra.
Wiem że sytuacja podbramkowa i Scanie grzeją ławę na Płochocińskiej, ale nie przypuszczałem że 256 ma takie chwilowe branie w szczycie popołudniowym, fakt nie było 240 chwilę wcześniej
Wiem że sytuacja podbramkowa i Scanie grzeją ławę na Płochocińskiej, ale nie przypuszczałem że 256 ma takie chwilowe branie w szczycie popołudniowym, fakt nie było 240 chwilę wcześniej
Dzisiaj 719 przyjechało z za małą ilością miejsca dla wszystkich chętnych na Klemensiewicza > metro ok. 7:32.
-
- Kontakt:
Kolejny dowód na to że 7xx nie powinny stawać na takich przystankach jak Klemensiewicza.