Jakoś Grodzio potrafił zrezygnować z zawodów na rzecz realizacji przewozów.Łukasz pisze: ↑11 lis 2023, 10:08To jest raczej ok. Wycofanie ich z konkursu nie miałoby dobrego efektu w kwestii dbania o pracownika.KM pisze: ↑11 lis 2023, 9:39Warto ponownie przypomnieć, że w Mistrzostwach Kierowców WTP organizowanym pod czujnym okiem dyrektorki ZTMu i z jej obecnością, Michalczewski brał w nich udział wystawiając czterech kierowców. W tym samym czasie na 212 nie wyjechały dwie całki Michalczewskiego, czyli równo czterech kierowców. Zastępstwa wtedy też nie było. To tyle jeżeli chodzi o priorytety organizatora.
Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
Witamy w Warszawie. Pan pierwszy raz tutaj?
Przed startem nowego kontraktu ITSu firma Scania razem z ajentem zorganizowała szkolenie na tym torze dla kierowców którzy podpisali umowę o pracę.
Podstawiono na Płochocińską 33 piękna turystyczną Scanie i powiezli za Radom szkolić starych szoferów z techniki jazdy
Tyle że Ci szoferzy zęby zjedli na starych poczciwych Scaniach PKS GM i NL223 , które hamulców, przystankowego i ogrzewania nie miały i wiele innych wad i tu nagle taka niespodziewajka w postaci szkolenia z techniki jazdy i obsługi wozu
Tak firma ITS przed startem nowego kontraktu próbowała ludzi zachęcić, niestety zabrakło dyplomacji i szacunku do ludzi
Wysłanie na szkolenie nazywasz brakiem szacunku? To że ktoś "zjadł zęby", wcale nie oznacza że był w tym dobry.
W Grodziu zdarzali się kierowcy którzy stosowali w praktyce wiedzę nabytą na takim szkoleniu. Po stylu jazdy od razu było to czuć. Ale większość prezentowała podejście "jestem kierowcą już x lat i nikt mi nie będzie teraz uczył jak mam jeździć", więc powoziła tymi Scaniami po swojemu.
W Grodziu zdarzali się kierowcy którzy stosowali w praktyce wiedzę nabytą na takim szkoleniu. Po stylu jazdy od razu było to czuć. Ale większość prezentowała podejście "jestem kierowcą już x lat i nikt mi nie będzie teraz uczył jak mam jeździć", więc powoziła tymi Scaniami po swojemu.
Poprzez brak szacunku i dyplomacji miałem na myśli spotkanie z kierowcami które miało miejsce na kilka miesięcy przed startem przetargu.alojz pisze: ↑11 lis 2023, 18:04Wysłanie na szkolenie nazywasz brakiem szacunku? To że ktoś "zjadł zęby", wcale nie oznacza że był w tym dobry.
Padło tam sporo słów ze strony kierownictwa, które zniechęciły tych, którzy chcieli podjąć tam pracę.
Mnie w gruncie rzeczy tak po ludzku ciekawi co trzyma tam kierowców, którzy jeżdżą za tak śmieszną i nierynkową stawkę. Pierwszy lepszy inny przewoźnik w Warszawie czy nawet jakieś eLki wystarczyłyby, żeby zarabiać prawie dwa razy tyle.
A jaka w zasadzie jest stawka w Michalczewskim?
ReloBus Transport się już pojawił jako następca Arrivy.Flash8222 pisze: ↑03 paź 2023, 22:12Pamiętaj, że autobusy to Mutares a nie Arriva.piorunus pisze: ↑03 paź 2023, 20:13
Zastanawiam się, które słowo tu skreślić jako niepasujące. Bo nie wiem czy wiecie, ale ABTPL ma starego-nowego prezesa. Tak- tego samego co prowadził pierw Connex, potem Veolię, a na samym końcu doprowadził już pod marką Arriva do powrotu pod postacią pakietu 94xx.
Figuruje pod adresami zajezdni Arrivy i ponoć na paskach z przelewami pracowników Arrivy, pomimo że jeszcze aneksów do umów nie dostali
Logo na autobusach też już zmienione na ReloBus
- vernalisadonis
Ale te 45 jest na umowie o pracę czy na zlecenie?
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Na zleceniu w Mobilisie w weekend jest 55. Wystarczy przyjść same weekendy i wyjdzie więcej niż w tygodniu z nominału u Michała