Jak kształtować układ komunikacyjny?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Przecież się nie zatrzymuje
Rzeczywiście, ale za mądre to chyba nie jest.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Pewnie chodzi o to, żeby nie było odjazdów w dwie strony z jednego przystanku. Chociaż np. na przystanku Wagonownia to zdaje egzamin.
Nie, pewnie powodem jest to, że linia działa na zlecenie UG Stare Babice i gmina pewnie też w płaci w 80% za odcinek warszawski.
Aha. Czyli na razie nie ma możliwości rozwiązania. Może jak M2 dotrze na Górczewską, to uda się coś zrobić.
-
- Kontakt:
-
Co jest bardzo proste do rozwiązania XD
Ale częstotliwość L-6 i tak nie pozwala zabrać stamtąd 167 ¯\_(ツ)_/¯
Ale częstotliwość L-6 i tak nie pozwala zabrać stamtąd 167 ¯\_(ツ)_/¯
Jakby zamiast 167 były 3 linie, tzn. Siekierki - Metro Pole Mokotowskie, Siekierki - TŁ - Szczęśliwice oraz Stare Bemowo - DWZ Tunelowa + 154 wydłużone gdzieś na Wole (ale nie tak długie jak kiedyś tylko max. na Znaną) to by nie było problemu żeby linia Stare Bemowo - DWZ robiła w miarę punktualne podjazdy na Fort Radiowo.
Tylko każda jeździłaby co 40 minut.mb112 pisze:Jakby zamiast 167 były 3 linie, tzn. Siekierki - Metro Pole Mokotowskie, Siekierki - TŁ - Szczęśliwice oraz Stare Bemowo - DWZ Tunelowa + 154 wydłużone gdzieś na Wole (ale nie tak długie jak kiedyś tylko max. na Znaną) to by nie było problemu żeby linia Stare Bemowo - DWZ robiła w miarę punktualne podjazdy na Fort Radiowo.
ŁK
Aż tak to nie, obecnie po południu jest 16 brygad, postoje czasem nawet ok. 40 minut żeby wyrównać opóźnienie (a i tak nie zawsze się udaje), przy krótszych liniach nie trzeba by było aż tyle. Zresztą, przydałoby się to połączyć ze zmianami innych linii, ale to już większa układanka...
Najlepiej byłoby to pożenić z kasacją końcowek 190, 112 i 171
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Myślę, że świetny czas na to będzie w maju-czerwcu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- ZielonyJamnik
Póki jest taka wola polityczna pogódźcie się z tym, że tak będzie i naprawdę przestańcie co chwilę wypisywać o 112,171 i 190, bo to nudne. Po za tym przejedźcie się 190, bo ja jak mam kursy na Górczewską to często jest przyzwoite obłożenie.
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Bo to dobra linia, jeżdżąca czasem z metrem czasem koło metra.ZielonyJamnik pisze: ↑26 gru 2023, 8:19Póki jest taka wola polityczna pogódźcie się z tym, że tak będzie i naprawdę przestańcie co chwilę wypisywać o 112,171 i 190, bo to nudne. Po za tym przejedźcie się 190, bo ja jak mam kursy na Górczewską to często jest przyzwoite obłożenie.
Nie dla wszystkich najlepsze są dowozówk.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .