Komunikacja w trakcie budowy Tramwaju do Wilanowa
Moderator: Wiliam
Od tej nocy znika przejazd autobusowy przez plac budowy na ul. Puławskiej. Autobusy znów pojadą zachodnią jezdnią Puławskiej buspasem (tak jak wcześniej).
Znika też reszta bus-pasa na Sobieskiego.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Tym razem do komunikatu dodano mapkę, szkoda tylko że z dość poważnym błędem, bo według niej 222 kończy trasę na placu Konstytucji.
Z powodu zamknięcia wlotu Chełmskiej w Belwederską, zmieniają trasy autobusy linii 107, 119, 141 https://www.wtp.waw.pl/newsy/2024/01/08 ... helmskiej/
Zastanawia wytrasowanie 107 przez Sielecką - tylko z powodu lepszej obsługi ZP Zakrzewska?
Zastanawia wytrasowanie 107 przez Sielecką - tylko z powodu lepszej obsługi ZP Zakrzewska?
Zgodnie z dzisiejszym artykułem "w połowie wiosny" tramwaje pojadą Gagarina, natomiast przez Sobieskiego do Wilanowa - we wrześniu.
Tak jak przewidziałem, Spacerowa zakorkowana. Nie żeby jakoś była popularna wśród kierowców. Po prostu korek z Belwederskiej rozciąga się do Spacerowej. Jak zamkną Chełmską będzie jeszcze gorzej, głównie przez skręcających z Belwederskiej w Dolną. Tymczasem Dolna w stronę Chełmskiej powinna się rozluźnić. Wydaje mi się, że pięćsetki powinny być skierowane w obu kierunkach przez Dolną.
Miałem dziś 187 po raz pierwszy od czasu skrócenia tej linii do Św. Bonifacego. Jestem pod wrażeniem tej pętli. Przy braku aut trzeba dość mocno skręcać ale to nie jest duży problem. Większy jest taki, że prawie ciągle jakieś osobówki tam się zatrzymują przez co autobus przegubowy nie jest w stanie zawrócić. Centrala rozkłada ręce, nie ma ludzi by się tym zająć, nie ma mocy by to zmienić. Czyli generalnie jest dupa i nikomu na niczym nie zależy. I niech kierowcy autobusów się sami użerają ze zmotoryzowanymi nieumiejącymi w przepisy drogowe. Ech.
W poniedziałek chyba przerzucą ruch na Sobieskiego na drugą nitkę to zawracanie się skończy.
- ZielonyJamnik
Obiło mi się info, że 187 ma być skrócone do Chelmskiej. Ale nie wiem na ile to pewne
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Tak, wiszą dziś już kartki w 187,że od 19.08 linia zostaje skrócona do pętli Chełmska
185 - najlepsza linia w mieście!
Czyli co? Zlikwidowali 501, zabrali 108, 148, 172, 185 i jeszcze do tego 187 dokładają
? A co z 189? Przecież przez Czarnomorską na nitkę wschodnią Sobieskiego też się nie dostanie...
-
michael112
Patrząc po objazdach to teoretycznie 172 już by mogło jeździć swoją normalną trasą do Sadyby. Ale wiadomo...
-
adamrozbicki
Straszny bajzel w informacjach i opisach ale wynika z tego, że jednak będzie połączenie Czarnomorska-Sobieskiego-Św.Bonifacego w lewo
Od poniedziałku 19.08 linia 189 wraca na pętle Sadyba (przez Czarnomorska i w lewo z Sobieskiego w św. Bonifacego).
185 - najlepsza linia w mieście!
263 do M. Wilanowska. Mam nadzieję, że na stałe. Mamy drugą połowę sierpnia. Czas na wyniki konsultacji.