Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Połowa 19 na trasie wydłużonej do MW jako 16. Każda z nich co 16/24/30 . W zamian 15 bis do Stegien .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
adamrozbicki pisze: ↑20 sie 2024, 21:52Swoją drogą... 10 lat projektowania linii do Wilanowa, parę lat budowy (ile, to wie tylko Budimex) i ZTM wymyśliło, że całe Miasteczko Wilanów i Sobieskiego do Św. Bonifacego tracą połączenie z Dw.Centralnym i JP II. Ktoś z nieźle pokręconym umysłem musiał to wykombinować.
primoż pisze: ↑20 sie 2024, 17:19Przede wszystkim trzeba to znowu napisać jasno i wyraźnie: 131, 501, 519 i 522 kończą/-yły trasę/-y na DWC dlatego, że jest to najbliższy kraniec względem Centrum, a nie dlatego, że wskazywałby na to potok pasażerski w relacji Dolny Mokotów - DWC. Rzekłbym nawet, że to doprowadziło w niektórych godzinach kursowania do nadpodaży w tej relacji, czego najlepszym przykładem było uruchomienie przez ZTM kursów skróconych ŚOB/Branickiego - pl. Konstytucji dla 522 siłą rzeczy nie docierających do Centralnego.
-
Jakaś noc nieśmiesznego dowcipu odbywa się tutaj?
Abstrahując od chwilowych krotochwil, to przypomnę, że trzeba szukać synergii na dwukierunkach. Czyli dodatkowy slot na Marszałkowskiej do Stawek musi być z Branickiego. I w zasadzie 14, jak już pojedzie na Dw. Zachodni też (no chyba że Sielce zamiast 11).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jeśli 14 na Sielce to 131 zostaje, a do piachu może tam iść 167.
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
No raczej powinno się zacząć od tego, dokąd chcemy mieć linie i z jaką częstotliwością. Wtedy może byłoby łatwiej zrobić większy kraniec na Sielcach, może za skrzyżowaniem, gdzie miejsca jest aż nadto.adamrozbicki pisze:Swoją drogą... 10 lat projektowania linii do Wilanowa, parę lat budowy (ile, to wie tylko Budimex) i ZTM wymyśliło, że całe Miasteczko Wilanów i Sobieskiego do Św. Bonifacego tracą połączenie z Dw.Centralnym i JP II. Ktoś z nieźle pokręconym umysłem musiał to wykombinować. To teraz będą zmieniać słynną 11 do Sielc na 14 do Sielc? Kabaret.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Gdyby była wola i kasa na przebudowę komory pod skrzyżowaniem, to równie dobrze można by było budować dalej na Siekierki, a nie kończyć za nim.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przy tej skali zniszczeń jedna komora robiła wielką różnicę? Logistycznie chyba dałoby się zrobić objazd z zawrotka przez Al.Polski Walczącej (mam nadzieję, że nie pomyliłem nazwy).Bastian pisze:Gdyby była wola i kasa na przebudowę komory pod skrzyżowaniem, to równie dobrze można by było budować dalej na Siekierki, a nie kończyć za nim.
ŁK
Inwestor modernizacji ciepłociągu nie był tym zainteresowany. Przypominam, że tam to nie TW było wiodącą stroną inwestycji, a tramwaj powstał jako przysłowiowa wisienka na torcie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
- Kontakt:
Czy naprawdę pasażerowie warszawskiego zbiorkomu są zdani na łaskę i niełaskę MPWiK/SPECu czy innej firmy będącej gestorem ciepłociągu???
- Bastian
- Sułtan Maroka
W przypadku ich inwestycji, niewątpliwie tak. A że miasto nie zdecydowało się na drugą inwestycję przedłużającą, to inna sprawa.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Solaris U10
Przy skali przebudowy ciepłociągu przy Sobieskiego zasłanianie się tą jedną komorą staje się już kiepską wymówką.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Niby tak. Z drugiej strony - właśnie przez to mogło nie być pieniędzy na drugą taką imprezę (ciepłociąg pod Al. Polski Walczącej). Jeśli coś wychodzi drogo, to zazwyczaj oznacza to konieczność przycięcia innych wydatków, a nie ich dodawanie. To tak, jakbyś myślał "samochód kosztował mnie o połowę więcej, niż zakładałem, a to dokupię jeszcze przyczepę".
- Solaris U10
Chronologia, przynajmniej oficjalnie, jest jednak odwrotna.