Biletomaty w autobusach i tramwajach
Moderator: JacekM
Ale piszesz o tramwaju czy autobusie?
Możliwe, że sterownik został podmieniony. Oczywiście poinformowałeś kierowcę?
Od kierowcy to można co najwyżej cenzura wzrokiem dostać za przeszkadzanie. Lepiej wyklikać na 19115.
Edycja postu, vernalisadonis
Edycja postu, vernalisadonis
ŁK
A miałem obowiązek?
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
- ZielonyJamnik
Nie, ale możesz z czystej życzliwości. A co do gburowatego tonu Łukasza, to jak tak mówisz innym to powodzenia w życiu
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Nie mam ogólnie gburowatego tonu, w przeciwieństwie do pracowników głównie MZA.ZielonyJamnik pisze:Nie, ale możesz z czystej życzliwości. A co do gburowatego tonu Łukasza, to jak tak mówisz innym to powodzenia w życiu
Za to Ty mnie już wystarczająco irytujesz, więc ***PLONK***
ŁK
- ZielonyJamnik
Już nawet na Szmulce mają większą kulturę. No cóż... i tak dalej będę kontrować twoje krzywe wypowiedzi
No nie wiem jaka byłaby reakcja, mógłby to odebrać za czepialstwo, zwracanie uwagi, napomnienie... Generalnie tego kierowcy nie lubią...ZielonyJamnik pisze: ↑30 sie 2024, 10:19Nie, ale możesz z czystej życzliwości. A co do gburowatego tonu Łukasza, to jak tak mówisz innym to powodzenia w życiu
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
-
- Kontakt:
Kierowca przecież i tak przed każdym wyjazdem sprawdza z osobna każdy kasownik, więc jest w stanie to bez problemu wychwycić. Prawda?
A zresztą to w sumie i tak nie ma żadnego większego znaczenia od kiedy nie istnieje coś takiego jak bilet jednorazowy, ważne żeby godzina się zgadzała z rzeczywistością.
A zresztą to w sumie i tak nie ma żadnego większego znaczenia od kiedy nie istnieje coś takiego jak bilet jednorazowy, ważne żeby godzina się zgadzała z rzeczywistością.
To może być ważne przy ew. reklamacji w sprawie biletu. No jednak to jaki wóz ma tutaj znaczenie. Tak mi się wydaje. Ale może się mylę.Autobus Czerwon pisze: ↑30 sie 2024, 12:14A zresztą to w sumie i tak nie ma żadnego większego znaczenia od kiedy nie istnieje coś takiego jak bilet jednorazowy, ważne żeby godzina się zgadzała z rzeczywistością.
Jak podaje poprawnie datę, linię i brygadę to chyba nie powinno być problemów.reserved pisze:To może być ważne przy ew. reklamacji w sprawie biletu. No jednak to jaki wóz ma tutaj znaczenie. Tak mi się wydaje. Ale może się mylę.Autobus Czerwon pisze: ↑30 sie 2024, 12:14A zresztą to w sumie i tak nie ma żadnego większego znaczenia od kiedy nie istnieje coś takiego jak bilet jednorazowy, ważne żeby godzina się zgadzała z rzeczywistością.
ŁK
Przy 75-minutowym bilecie, jeżeli będę chciał kontynuować podróż po upływie 75' środkiem lokomocji (bez przesiadki), w którym skasowałem bilet, chyba nr boczny ma znaczenie?
A nie linia i brygada?primoż pisze:Przy 75-minutowym bilecie, jeżeli będę chciał kontynuować podróż po upływie 75' środkiem lokomocji (bez przesiadki), w którym skasowałem bilet, chyba nr boczny ma znaczenie?
ŁK
- ZielonyJamnik
Jeśli dobrze rozumiem twój tok myślenia, to nie ma to żadnego znaczenia. Kanar i tak się patrzy tylko na godzinę skasowania, a pojazd w którym go skasowałeś jest dla niego nie istotny.
A tak w ogóle to co drukuje bramka w metrze w miejscu nr taborowego? Tak dawno nie kasowałem biletu, że nie pamiętam