Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Wyślij propozycję do ZTM. Na pewno chętnie "wsłuchają się w Twój głos". Można jeszcze zaproponować modne na niektórych liniach dwa albo trzy przystanki w jednej minucie.
- ZielonyJamnik
Nie mój cyrk, nie moje małpy. Niech się sami tam z mieszkańcami żrą, tyle co sobie popisze na forum
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Tak z ciekawości, są gdzieś faktycznie 3 przystanki w 1 minucie, ale tak że nie jest to pomyłka w rozkładzie ?
Gdzieś na Białołęce ktoś zgłaszał jakieś 104, 204 albo coś takiego. Drugi przypadek z czasów jak jeszcze 320 jeździło cały dzień to któryś kurs przed 6 albo po 20 miał odcinek Kartezjusza - Kocjana - WAT w tej samej minucie.
Tamto 320 to był ewidentny babol.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- R-9 Chełmska
To akurat już od pewnego czasu jest praktykowane, w pakiecie z obcinaniem czasów postoju. Zdaje się, że chyba to znasz skądśZielonyJamnik pisze: ↑31 sie 2024, 9:10To niech zrobią tak, że tam gdzie 131 ma 2 lub 3min między przystankami skrócić czas do 1min i mamy linię pospieszną, która nie omija żadnego przystanku
-
Niby to nocna ale N16 ma 4 przystanki w jednej minucie od krzewnej do PKP Zacisze, nawet jak na nocną to mało
Dodatkowo nawierzchnia z płyt betonowych, że aż zęby można zgubić...
-
Gdzie na Vogla są płyty betonowe?
Źle napisałem, bardziej chodziło mi o nawierzchnie w ciągu ulic: Antoniewska i Bruzdowa. I nie płyty betonowe tylko te wielkie klocki 6-kątne
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Tak, zwłaszcza uczestnicy tego forum powinni wiedzieć, co to trylinka. Tym bardziej, że są trasy w Warszawie (i pod), które przebiegają po trylinkowych nawierzchniach.
To N16 to faktycznie chyba rekordowe. Z tego co widzę to odcinek Hutnicza - PKP Zacisze jest 2 km w 2 minuty. Czyli średnia prędkość ma być 60 km/h... I jeszcze przystanki po drodze, wprawdzie NŻ, ale jednak chyba to przegięcie. Tyle że z tego co widzę to ma 33 minuty postoju, więc to może specjalnie, bo lepiej jak przyjeżdża opóźniony i potem i tak ma długą przerwę, niż żeby miał jechać przed czasem.Michaltes05 pisze: ↑01 wrz 2024, 7:58Niby to nocna ale N16 ma 4 przystanki w jednej minucie od krzewnej do PKP Zacisze, nawet jak na nocną to mało