TW - skreślenia ze stanu, kasacje, sprzedaż taboru
Czemu trupy? Trochę nimi jeździłem jako pasażer i zwłaszcza w czasach, kiedy były przyjmowane, były całkiem dobre.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Jako były motorniczy uważam, że są lepsze niż Swingi czy Jazzy. Jedyny minus to klima w tych wozach która jest niewydajna.
- ZielonyJamnik
Która mogłaby być wymieniona gdyby TW, chciały robić modernizację i nie dziadować kasy. TW jedyną modernizację jaką potrafią robić to zabrać składane fotele i lusterka wstawić inne.
Wrocław jakoś do Skód 16T wstawił na NG klimę
Wrocław jakoś do Skód 16T wstawił na NG klimę
Mkną po koleinach zielone jamniki...
To taki żarcik? Hamowanie zero. To kurewstwo poleci dwa razy dalej niż 105 i to bez poślizgu. Awaryjność kosmiczna. Raz jak mi się hamulce na tylnym wózku zakleszczyły to gdyby nie Marcin cały woz by poszedł z dymem. Widoczność z kabiny żałosna, kamery NIGDY nie działały. Telepie, huczy, buczy. Tymczasem świnia? Idzie równo, hamuje bosko, wygoda nieziemska. Zwłaszcza mokotowskie z białymi obwódkami numerów chodziły jak marzenie. A to gowno? Już brałeś z usterka, wracałes z kolejnymi. Najgorszy chłam (aczkolwiek Jazza nie miałem okazji powozić)
Prosiłbym jednak o panowanie nad językiem
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Żadne zawiadomienie od właściciela wagonów w tej sprawie do TW nie wpłynęło.
Zaawansowana naprawa układu hamulcowego, zaawansowana naprawa przekładni, wymiana konstrukcji podłogi, wymiana uszkodzonych laminatów, wymiana fotela motorniczego oraz foteli pasażerskich, wymiana płyt ślizgowych przejść międzyczłonowych - tak wiem - tego nie widać. Likwidacja rozkładanych foteli to skutek oczekiwań społecznych (moje dzieło - nigdy ich nie powinno być), wymiana lusterek to skutek oczekiwań prowadzących (też moje dzieło). Poza tym to jest Naprawa Główna I, a nie żadna modernizacja. Większe zmiany będą podczas NGII.ZielonyJamnik pisze: ↑03 sie 2023, 11:17Która mogłaby być wymieniona gdyby TW, chciały robić modernizację i nie dziadować kasy. TW jedyną modernizację jaką potrafią robić to zabrać składane fotele i lusterka wstawić inne.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Na TikTok-u pojawiło się potwierdzenie mojej teorii, że wagony otrzymane od TW przez miasto Konotop pozostaną na jakiś czas (lub nawet na zawsze) w malowaniu warszawskim:Nieciej pisze: ↑08 kwie 2023, 22:25Mylą się wam wszystkim powyższym warunki i rzeczywistość. Myślicie w kategoriach takich, jakby to wszystko odbywało się w zajezdni Tramwajów Warszawskich do tego pod czujnym okiem inspektorów z ZTM Warszawa - a tu tymczasem W Ukrainie jest WOJNA, nie ma kto tego robić, tramwaje przekazane z Warszawy są w ogólnie dobrym stanie blacharsko - lakierniczym, a kasy na przemalowywanie w jakieś nikomu niepotrzebne "barwy zakładowe" obecnie po prostu im będzie żal - dlatego twierdzę, że jest to ZBĘDNY KOSZT i wozy raczej długo będą jeździły bez zmiany wystroju zewnętrznego jak i wewnętrznego - bo to bez sensu. Tam jest INACZEJ niż w Warszawie - warszawskie naklejki, numery taborowe i malatura tramwaju to ostatnie czym muszą się w tej chwili martwić - niech im długo te wagony służą.Autobus Czerwon pisze: ↑08 kwie 2023, 8:18Jakie to są potężne koszty, zerwanie kilku naklejek przy pomocy palców i ewentualnie rakli
Wóz otrzymał numer 109 i usunięto warszawskie numery taborowe, ale pozostawiono logo TW, pozostawiono logo WTP, wykorzystano także ikarusową kasetę do ekspozycji numeru linii (w tym przypadku 1) - niestety nie widać pozostałych ekspozytorów.
Wygłoszony entuzjastycznie tekst mówi (link do YT Shorts): O, chłopaki, ach ta kwadratowa szyba - powrót legendy - no ale to NIE TA legenda, bo miał zapewne na myśli wozy KTM-5 (po "nowej" normalizacji - tej z wagonami metra 81-xyz - typ 71-605), który też miał kwadratową szybę czołową i ogólnie może od biedy być uznanym za podobny do stopiątek, choć różni się znacznie.
W każdym razie podarunek nie został zmarnowany i nadal wozi ludzi - może nie ma ich za dużo akurat na tym odcinku.
Nie, to nie jest 20 na Boernerowo - a właśnie tak sobie pomyślałem w pierwszej chwili i przewinąłem, ale zaraz - WRRRÓĆ! Takich domów u nas na Bemowie nie ma!
LINIĘ OBSŁUGUJE
ZAKŁAD "PIASECZNO"
R-12
ZAKŁAD "PIASECZNO"
R-12
Używają czoła, tyłu i boku. Tablice też dostali od nas z Warszawy, stąd znany font.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
1342 skreślony 4.12 (po wypadku na pl. Starynkiewicza z 16.05).
Wspomniany w wypowiedzi wyżej 1342 robi obecnie za lokalną atrakcję turystyczną - pół wagoniku stoi na parkingu na tyłach PDT Wola.
Pojazd jest obecnie własnością prywatną i jeśli właściciel miał kaprys i pozwolenie, żeby go tam postawić....
- Krzysztof_J
- Kontakt:
2047 skreślony 20.06 (był odstawiony od 2020 r. po wypadku).
Coraz więcej tramów obserwuje na Obozowej, który kierunek ich czeka?
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Z coraz więcej bym raczej polemizował bo liczba wozów tam stacjonujących się nie zmienia, zmieniają się jedynie wagony
9 brygad od poniedziałku do piątku ma wyjazd z Obozowej (spod szyldu R1) a ponadto R1, R3 i R4 ma tam odstawione wozy które się nie mieszczą na zajezdniach. Po otwarciu Annopolu tramwaje będą już w docelowych lokalizacjach.
9 brygad od poniedziałku do piątku ma wyjazd z Obozowej (spod szyldu R1) a ponadto R1, R3 i R4 ma tam odstawione wozy które się nie mieszczą na zajezdniach. Po otwarciu Annopolu tramwaje będą już w docelowych lokalizacjach.