Komunikacja miejska na Woli
Moderator: Wiliam
Na WTP 105 w rozkładzie jest oznaczone jako "nowa trasa" a nie "trasa zmieniona".
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę, że to zlecenie jest zleceniem zmiany okresowej to póki co trasę 105 należałoby traktować jako zmienioną.
Czy nie planowano przebudowy Ordona?
Sam sobie odpowiadam: jest dopisek "nowa trasa".AdamKlocusky pisze: ↑29 sie 2024, 16:26Biorąc pod uwagę, że to zlecenie jest zleceniem zmiany okresowej to póki co trasę 105 należałoby traktować jako zmienioną.
Myślałem że 105 będzie 12m. Tamte małe uliczki na Odolanach przyjmą przegubowe autobusy?
Bez problemu, w nie takie dziury wjeżdżały wozy 18m...
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
-
Czy ZTM nie zauważył, że 105 jeździ po wyniesionym wlocie Sowińskiego, czy jednak już autobusy mogą jeździć po wszystkich progach?
Próg sinusoidalny, czy klasyczny poprzeczny?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przez wyniesione tarcze skrzyżowań to już się chyba jakiś czas temu poddał, o ile tarcza jest na tyle duża, żeby autobus nie zawisł.Matt Cubis pisze: ↑11 wrz 2024, 19:30Czy ZTM nie zauważył, że 105 jeździ po wyniesionym wlocie Sowińskiego, czy jednak już autobusy mogą jeździć po wszystkich progach?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Wygląda na to, że to jest bardzo łagodny i porządnie wykonany najazd, więc nie powinno być problemów, na pewno lepiej to wygląda niż ten przy Wólczyńskiej / Opłotek. W ogóle wygląda, że chyba się przymierzają do puszczenia autobusów jednokierunkowo Jana Kazimierza od Ordona do Sowińskiego, jakieś tam namazane tymczasowe linie przystanków już widać. Będzie to jeszcze jazda po placu budowy, ale i tak standard wyższy niż na Św. Bonifacego.
- ZielonyJamnik
Jak dla mnie 105 na ten moment absolutnie nie powinno jeździć przez Jana Kazimierza dopóki nie zostanie zrobione porządnie skrzyżowanie Hubalczyków x Jana Kazimierza. Przecież tam nie ma absolutnie żadnej skrajni.
Zrobili teraz remont, to zamiast poszerzyć(a jest tam na to sporo miejsca) to mam wrażenie, że jeszcze zwęzili względem stanu z przed remontu. Nie ma jakiekolwiek szansy się minąć z przeciwka z nawet rowerem nie mówiąc o innych pojazdach.
Jeśli Osa to czyta, to niech się może pochyli nad tematem.
Pchają przeguby, tam gdzie kompletnie nie ma na to miejsca.
Ciekawy jestem kto z mza podpisał, że tam mogą jeździć autobusy...
Zrobili teraz remont, to zamiast poszerzyć(a jest tam na to sporo miejsca) to mam wrażenie, że jeszcze zwęzili względem stanu z przed remontu. Nie ma jakiekolwiek szansy się minąć z przeciwka z nawet rowerem nie mówiąc o innych pojazdach.
Jeśli Osa to czyta, to niech się może pochyli nad tematem.
Pchają przeguby, tam gdzie kompletnie nie ma na to miejsca.
Ciekawy jestem kto z mza podpisał, że tam mogą jeździć autobusy...
Mkną po koleinach zielone jamniki...
- ZielonyJamnik
Pewnie, fizycznie da się przejechać, ale jak wydajesz 35mln zł na remont to już można zaprojektować i dolać na zakręcie szerzej te 3m asfaltu, żeby przejechać jak człowiek, a nie teraz będzie trzeba czekać 30lat na kolejną przebudowę...
Mkną po koleinach zielone jamniki...
https://www.rdc.pl/aktualnosci/warszawa ... kY5QSUb48f
Radnemu nie podoba się, że 105 wjeżdża w Jana Kazimierza.
Radnemu nie podoba się, że 105 wjeżdża w Jana Kazimierza.
ŁK